Raxzor
Megapat
Amacım bir tanesini iyice öğrenmek zaten.
İkisinide kullanmışlığım var.
C++ olmasaydı hiçbir şey olmazdı direk C++ başla.
Amacım bir tanesini iyice öğrenmek zaten.
İkisinide kullanmışlığım var.
C++ olmasaydı hiçbir şey olmazdı direk C++ başla.
Dediğinizi düşündüm.
C++ kararı aldım çünkü genellikle yaptığım çoğu şeyde C++ var. Bunlardan bazıları :
Pic, oyun, bilgisayar platformuna görsel ( C#'daki windows form app gibi yani ) programlama.
Sizler ne düşünüyorsunuz başka fkri olan var mı ?
Yapmak istediğim neredeyse herşeyi C++ ile yapabiliyorum.
Bu nedenle C++ seçtim.
Farklı düşüncelerinizi bekliyorum.
C++ kullanmıştım ama hatırlamıyorum.Bende C++ başlicam çok istiyorum ama hiçbir şey bilmeden başlamak mümkünmü acaba?
C++ kullanmıştım ama hatırlamıyorum.
Demek üstediğiniz sıfırdan yazılım diline başlamak ise, C++ ile başlayanlar var(bende dahil). C++ ile başlayabilirsiniz bence ama yeni başlayanlar OOP da sıkıntı çekiyorlar ama C++ ile ister OOP ister OOP olmadan yazılım yapabilirsiniz.
Önemli olan dil değil(biraz önemli ama) dili kullanan kişi. Eğer yazılım mantığını bilirseniz bütün yazılım dillerini kullanabilirsiniz.
Eğer hiçbirşey bilmiyorum derken yazılım bilip C++ bilmiyorsanız ise internette ve kütüphanelerde hem Türkçe hem İngilizce kaynaklar var.
Eğer İngilizceniz iyiyse ve iOS cihazınız varsa bir uygulama var C++ anlatıyor ve quizleri oluyor çok eğlenceli kuizler.
Forumda bulunsun diye uygulama adını vereceğim ama reklam mı kabul ederler bilemeyeceğim.
Önemli olan yazılım ve algoritma mantığını anlamanız. Daha sonra her yazılım dilini yapabilirsiniz. OOP kısımına başlarda girmeden C++ öğrenebilirsiniz.Dediğim gibi C++ a sıfırdan başlamak istiyorum hiçbir programlama dilini bilmiyorum direk bodozlama C++ ile başlanabilirmi yoksa öncesinde başka bişey öğrenmekmi gereklidir.
Neredeyse tüm dillere bulaştım.Algoritma mantığı oturduysa hemen hemen benzer kodlarla karşılaşacaksın. C++'daki kodu JAVA'da göreceksin.
Tavsiyem her dili öğrenmen. Ardından bir dile yoğunlaşabilirsin.
| Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben dediğim kiriterde yazılım dilini seçmek istedim. C++ seçtim sizlerdende fikir istedim. Yazılım hayatım boyunca oyun yapmak gibi bir fikir yoktu aklımda ama madem yapabiliyorum dedim ve Unity ye başladım. Eskiden Windows kullanırken C# öğrendiğim için hatta Java(Şu anda kullandığım dil(di)) ile çok benzer oldukları için zorlanmadım. Java'dan beni ayıran(ayrılmamı düşündüren) Pic programlama oldu. Java'yi Android ve serverlar için kullanmıyordum sadece bilgisayar uygulamaları yazıyordum. Bu da beni düşündürdü Java'yı tam anlamıyla kullanamıyordum sonuçta. Daha sonra bu yaptığım şeyler için sürekli yazılım dili değiştiriyordum. Pic programlarlen C, oyun yaparken C# bilgisayar programı yaparkende Java. Daha sonra düşündüm bütün bunları C++'da da yaparım diye ve arada kaldım. Sonra C++'ı seçtim ama şimdi hata mı yaptım diye düşünüyorum. Java'yı yarıyolda bıraktım. |
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.