C# yapılan projenin SQL tablolarını başka bilgisayarda açma

Hocam valla bulabilirseniz çok sevinirim sunucu kiralamadan vesayre başka bilgisayarlarda çalıştırmak istiyorum uygulamamı basit bir şey zaten

Hocam zaten aşırı fazla bir özelliğe ihtiyacı yok uygulamamın basit bir veritabanı istiyor başka bir sorun yaratmayacaksa ve çalışacaksa sql serverı değişirim yani başka bilgisayarlarda çalışmasına ihtiyacım var

Peki hocam şu konuda bilginiz var mı tüm kodları mı değişmem gerekir sqllite a gelince yoksa sadece localhost kısmını değişerek bu sorunu aşabilir miyim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video ile halletmiştim.

Hocam değişecek tek şey "SqlCommand" yerine "SqliteCommand" gibi değişiklikler oluyor.

Ayrıca belirtmek istiyorum, SQLite yerel bir veri tabanıdır. Yani bir bilgisayarda olan verileri başka bir bilgisayar göremez, offline çalışır.
Hocam uygulamam zaten veri taşımıyor kullanıcıdan alınan verileri kayıt ediyor sadece tabloları taşıması ve başka bilgisayarda çalışması benim için yeterli bunu sağlayabilirsem çok rahatlayacağım

Hocam uygulamam zaten veri taşımıyor kullanıcıdan alınan verileri kayıt ediyor sadece tabloları taşıması ve başka bilgisayarda çalışması benim için yeterli bunu sağlayabilirsem çok rahatlayacağım
Muhtemelen hocalarının verdiği projelerden :D attığım videoya bak onla halletmiştim diğer PC de SQL yüklü olmalı ve sürümler aynı olmalı ona dikkat et.

Muhtemelen hocalarının verdiği projelerden :D attığım videoya bak onla halletmiştim diğer PC de SQL yüklü olmalı ve sürümler aynı olmalı ona dikkat et.
Yok hocam kendi projem diğer pcde SQL yüklü olmadan kullanım sağlamam gerekiyor bu yüzden sqllite işimi görür mü diye sordum

Hocam değişecek tek şey "SqlCommand" yerine "SqliteCommand" gibi değişiklikler oluyor.

Ayrıca belirtmek istiyorum, SQLite yerel bir veri tabanıdır. Yani bir bilgisayarda olan verileri başka bir bilgisayar göremez, offline çalışır.
Hocam peki Data Source yerine ne yazarak sqlite içinde bulunan tabloyu projeye gömebilirim ve bu sayede her bilgisayarda çalışmasını nasıl sağlarım şuana dek sqlite a entegrem nerdeyse bitti ama bu konuda bir bilgim yok bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz

Son düzenleme:
Yok hocam kendi projem diğer PC'de SQL yüklü olmadan kullanım sağlamam gerekiyor bu yüzden sqllite işimi görür mü diye sordum

Hocam peki Data Source yerine ne yazarak SQLite içinde bulunan tabloyu projeye gömebilirim ve bu sayede her bilgisayarda çalışmasını nasıl sağlarım şu ana dek SQLite'a entegrem neredeyse bitti ama bu konuda bir bilgim yok bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz?

Bu URL adresindeki Basic başlığı işinizi görecektir.

Bu URL adresindeki Basic başlığı işinizi görecektir.

Yok hocam ondan bahsetmiyorum yani farklı bir pc ye geçtiği zaman kişi data source da benim pcimde eklemiş olduğum konumda olmayacak sonuçta dosya bu maksatla sql dosyasını projenin içine gömüp içinde gömülü dosyayı açmak amaçlı ne yazmam gerekiyor

Yok hocam ondan bahsetmiyorum yani farklı bir pc ye geçtiği zaman kişi data source da benim pcimde eklemiş olduğum konumda olmayacak sonuçta dosya bu maksatla sql dosyasını projenin içine gömüp içinde gömülü dosyayı açmak amaçlı ne yazmam gerekiyor

SQL Dosyasını projeye gömmek yerine, veri tabanı dosyasını exe'nin yanına koyun. Daha sonrasında aşağıdaki gibi bir connection oluşturun.
Application.StartupPath komutu programın bulunduğu klasörün bilgisi oluyor.
C#:
SqliteConnection con = new SqliteConnection($"Data Source='{Application.StartupPath}\\mydb.db';Version=3;");

SQL Dosyasını projeye gömmek yerine, veri tabanı dosyasını exe'nin yanına koyun. Daha sonrasında aşağıdaki gibi bir connection oluşturun.
C#:
SqliteConnection con = new SqliteConnection($"Data Source='{Application.StartupPath}\\mydb.db';Version=3;");
1683131345248.png

hocam sqllite a entegre ederken böyle bir hata almaya başladım bu bölümde nasıl düzeltebileceğime dair bir fikriniz var mı

Böyle dener misin?

C#:
SQLiteDataAdapter ad = new SQLiteDataAdapter();
ad.SelectCommand = komut;
Hocam çok teşekkür ediyorum hallettim sorunu belirttiğiniz gibi yazınca çözüldü öğrenmek maksatında tam olarak sorun neydi açıkayabilir misiniz

C#:
1683149263292.png

hocam birde dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama data source kısmına nasıl bir dosya bilgisi girmem gerekiyor o kısımda hala bir çözüm üretemedim ne yaparsam yapayım aklıma veritabanı dosyasını kendi bilgisayarımda göstermek geliyor global olarak nasıl gösterebilirim ki

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı