Çözüldü CACHE_MANAGER Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ex Boss

Kilopat
Katılım
4 Ocak 2015
Mesajlar
495
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayar mavi ekran hatası veriyordu sorun işlemcide sandım ve format atarak çözüleceğini düşündüm. Format atmadan önce işlemcinin termal macununu değiştirdim. Daha sonra Windows 10 yeni sürümünü (1073) indirdim ve USB belleğe sorunsuz bir şekilde attım. Bilgisayara reset atıp, BIOS'un UEFI desteği ile USB belleği bootladım. Windows format ekranı geldi, ayarları yaptıktan sonra, Windows' u nereye kuracağını seçerek ilerledim. Son aşamada dosyaların kopyalandığı aşamada ''Windows 10 gerekli dosyaları yükleyemedi '' hatasını aldım.

Daha sonra bilgisayara reset attım bir süre bekledim sorunu araştırdım fakat ilgili çözümler bulamadım. Bu sefer sorunun hard diskte olduğunu düşündüm. Bilgisayarımda 120 GB SSD, 1 TB HDD bulunmakta. Windows SSD'ye yüklü bulunmaktaydı. Eskiden kalan USB belleğimde Windows 7 format dosyaları bulunuyordu. Belki işe yarar diye onu bootlayarak format atmaya çalıştım ve sorunsuz bir şekilde SSD'ye format attım. Bilgisayarım açıldı, fakat Windows Update yaparken yine bir Mavi ekran hatası aldım.

Windows 7'nin ne kadar eski olduğunu biliyorum yapacak bir şeyim yoktu. Son olarak Windows 10 USB belleğini takarak yine bir format attım. Bu sefer SSD'ye değilde HDD' ye Windows'u yüklemeyi düşündüm. Sorunsuz şekilde format attım. Şuan Windows 10 1073 sürümünü kullanıyorum, Windows 10, Windows Update yaparken yine bir mavi ekran hatası verdi. Arkadaşlar okuduğunuz için cidden teşekkür ediyorum. Acil yardımlarınızı bekliyorum.


@Recep Baltaş @Ali Güngör

Herkese merhabalar,

Arkadaşlar Asus H81-M Plus ana kart kullanıyordum. Art arda mavi ekran hataları alıyordum. Sorun ana kartta sandım ve MSI H81-M P33 anakartını aldım. Sorun devam ediyor. Çeşit çeşit mavi ekran hataları alıyordum. Bugün format attıktan sonra Windows Update yaparken mavi ekran hatası aldım.

Minidump dosyası;
070317-6640-01.rar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest yapıp sonucu paylaşın. HDD'de yeterli yer olduğunu doğrulayın.
DDU rehberine göre anlatımı uygulayıp, harici ekran kartı takılı ise BIOS default yapıp güncel GPU sürücünüzü yükleyin.
Memtest yapmıştım sonuçlarını hatırlamıyorum birazdan yine yapip sonuçlarını paylaşacağım. Temiz kurulum yaptım, update yaparken yine mavi ekran hatasi aldım dilerseniz dump dosyalarını paylaşabilirim. Diğer bir sorun, ekran kartımı sisteme taktim monitör kablolarını bağladım. Fakat bilgisayar hiçbir tepki olmadi, görüntü gelmedi ama bilgisayar açılış sesi geldi.

Memtest yapıp sonucu paylaşın. HDD'de yeterli yer olduğunu doğrulayın.
DDU rehberine göre anlatımı uygulayıp, harici ekran kartı takılı ise BIOS default yapıp güncel GPU sürücünüzü yükleyin.


Ekran kartım şuan bilgisayara bağlı ama görüntüyü onboard' tan alıyorum. Nedeni ise ekran kartıma monitör kablolarını bağlayınca monitöre görüntü gelmiyor. Windows SSD' ye yüklü, diğer kalan 1 tb disk ise içi boş durumda. Buyrun memtest sonuçları



1499513737013.jpg
1499513746366.jpg
1499513751228.jpg
 
Sorun belleklerde, mavi ekran hataları hep yazılımsal olacak diye bir kaide yoktur.
Bu mavi ekran hatasında da hata kodunu bilmeye gerek yoktur. Sorun belleklerde, çok açık. Memtest'de bu kadar fazla hata vermiş. Başka bellekler ile memtest yapın. Çalıştığına emin olduğun bir bellek ile.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı