Caddy'ye takılan HDD'yi bilgisayar görmüyor

whyston

Hectopat
Daha fazla  
Acer Aspire 5745g laptopum var. HDD'yi silmeden Windows ve diğer önemlı dosyalarımı silmeden çıkardım. HDD yerine Adata 120GB SSD taktım. Sonra Caddy'e HDD takıp DVD yerine taktım. Daha sonra SSD'ye Windows 10 kurdum fakat Caddy'de mavi ışık yanmasına rağmen HDD bilgisayarımda gözükmüyor, disk yönetiminden de gözükmüyor. Sonra Caddy'yi söktüm içindeki sağa sola çektiğimiz şeyi sağa doğru çektim durum yine aynı. Bir türlü çözemedim. Sadece SSD gözüküyor. Caddy'yi söküp optik sürücüyü tekrar taktığımda çalıştı. HDD zaten kesinlikle çalışıyor test ettim. Ama Caddy içindeyken bir türlü görmedi. Aklıma şu sorular geliyor.
  • HDD'yi sıfırlamadan Caddy'e taktığım için mi (Çünkü önceki kullandığım Windows falan ona yüklü),
  • Caddy ışığı yanmasına rağmen bozuk olabilme ihtimali.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. SATA adaptörünün görünmemesi lazım HDD'yi taktığınızda, onu kontrol edin.
  2. Bilgisayar açılırken HDD sesi geliyor mu diye kontrol edin.
  3. İlk ikisinden eminseniz HDD BIOS'ta görünüyor mu ona bakın.
Bunların hepsinin cevabı pozitifse çalışması lazım. %90'ı alüminyum kasadan oluşan birşey o zaten, sorun çıkarmaması lazım. Ayrıca sağa sola çektiğiniz şeyi anlamadım. Bi' fotoğrafını atarsanız iyi olur.

Nasıl çözüm buldunuz bende şuanda aynı sorunu yaşıyorum. Biosta gözükmüyor. Aygıt yöneticinde hdd geliyor ama disk yönetiminde ise 2048 gb yazıyor normalde 1 tb hdd var. Sağ tıkladığımda da dinamik diske dönüştür diyor. İşin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz @Jorki Costava
Üstüne üstlük ssdyi caddye taktığımda ise sddyi hiç görmüyor. Notebookum Asus X541UV-GO607

Nasıl çözüm buldunuz bende şuanda aynı sorunu yaşıyorum. Biosta gözükmüyor. Aygıt yöneticinde hdd geliyor ama disk yönetiminde ise 2048 gb yazıyor normalde 1 tb hdd var. Sağ tıkladığımda da dinamik diske dönüştür diyor. İşin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz @Jorki Costava
Üstüne üstlük ssdyi caddye taktığımda ise sddyi hiç görmüyor. Notebookum Asus X541UV-GO607
çözüm bulamadım forumda da yol gösteren olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı