Çalınan kişisel veriler

Kullanıcı a

Hectopat
Daha fazla  
Geçen sene e-Devlet verilerinin çalındığı söylenmişti. Bu sene de sürekli olarak insanların verilerinin çalındığı söyleniyor. Küçük yaşta ki çocukların bile istedikleri kişilerin verilerini bulup tehdit etmeye ve para almaya çalıştığına dair çeşitli postlar görmüştüm. Tehdit alan insanların ciddi olarak verilerine ulaşıyorlar. Küçük yaştaki çocuklar bile bu verileri nasıl bulabiliyor. Hangi tarz sitelere giriyorlar, hangi tür browserları kullanıyorlar? Bilen ve bu verilere ulaşabilen, girebilen varsa nasıl yapıldığını anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Panel diye bir şey ile sızdırılan verilerden arama yapılabiliyor sanırsam bildiğim kadarıyla, bu panelleri Discord sunucularında satanlar görmüştüm. Gördüğüm kadarıyla; isim ve soyisim yeterli oluyor, ama bu şekilde farklı kişilerde çıkabiliyor, yani yaşanılan yer gibi bilgiler ile daha kesin kişi bulunabiliyor galiba.

Son düzenleme:
Sorgu panel diye bir şey sayesinde her şeyine ulabilirler ad soyadını bilen herkes bunu yapabilir ve bunda korkulcak bir şey yok artık T.C. ile bir şey yapılmıyor. Lütfen beni çözüm işaretler misin rapor kısmından. Ve bunu genelde discordda yapılıyor.

Bildiğim kadarıyla bir panele para karşılığında tüm verilere erişiyorlar.

Bu çakma hackerlar panel kullanır 2016 yılında galiba veriler sızdırıldı ad ve şehir yazılarak data base dosyasından uygun kişiyi bulur bir sürü panel çıktı ortaya bu yüzden yok Allah sorgu yok bu sorgu yok şu sorgu ne yazık ki siber güvenlik devlet kurumlarından bayağı bir uzak.

Geçen sene e-Devlet verilerinin çalındığı söylenmişti. Bu sene de sürekli olarak insanların verilerinin çalındığı söyleniyor. Küçük yaşta ki çocukların bile istedikleri kişilerin verilerini bulup tehdit etmeye ve para almaya çalıştığına dair çeşitli postlar görmüştüm. Tehdit alan insanların ciddi olarak verilerine ulaşıyorlar. Küçük yaştaki çocuklar bile bu verileri nasıl bulabiliyor. Hangi tarz sitelere giriyorlar, hangi tür browserları kullanıyorlar? Bilen ve bu verilere ulaşabilen, girebilen varsa nasıl yapıldığını anlatabilir mi?

2015'ten beri falan mernis sızıntısı vardı oradan sızan bilgiler ile pack oluşturup panel siteleri kuruyorlar.

Bunun yanında bunları yapmak ve tehdit etmek büyük suçtur en fazla bu kişiler evine polis yollar suçun yoksa bir sorun olmaz.

Hocam ellerinde olan verileri sorgulamak için kendi programlarını oluşturuyorlar. Daha fazlası sizi de o kişilerden biri yapar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı