Çalışma programı ve üniversite bölüm önerisi

squarex041

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, mesleki ve teknik Anadolu lisesinde (teknik-atp program) 11. sınıf öğrencisiyim. Üniversite hayalim var fakat kafam epey bir karışık durumda, şimdiye kadar işlediğimiz sözel derslerden temelim az-çok var fakat sayısal konusunda neredeyse sıfırım. TYT'yi 12. sınıf başlayana kadar bitirmek istiyorum fakat nereden başlayacağım konusunda da kafam çok karışık. Matematiğim temelimle birlikte bir hayli kötü durumda daha fazla geç kalmadan üzerine yoğunlaşmak istemiyorum da değil ama erteleme problemim söz konusu. Bunu ufak da olsa giderebilmek adına matematikten proje ödevi olarak MEB'in 2073 soru 500 sayfalık TYT kitabını aldım fakat henüz başlamayamadım bile. Ayrıca üniversitede ne okuyacağıma dair bir hedef belirleyemiyorum kendime, halbuki makine ve tasarım teknolojisi okuduğum için makine mühendisliği kazanmam düz liseden sınava girecek arkadaşlara göre çok daha kolay fakat makine mühendisliği pek ilgimi çekmiyor. Bir insan işini severek yapmalı ve ben de ileride o şekilde yapmak istiyorum. İnanın şu an bunu yazarken bile kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum. Sizden ricam bana neredeyse sıfır olan temelim ile birlikte YKS için bir çalışma programı ve ileride rahat iş imkanı bulup düşük tempoda yüksek maaş ile çalışabileceğim bir işin üniversite bölümünü önerebilir misiniz? Kafam çok karışık, dediğim gibi masa başında TYT'nin başına otursam da ben sorulara bakıyorum sorular bana, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden değerli yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Şunu belirtmek isterim, Teknik Program okuduğum için gelecek sene mesleki dersler tamamen kalkacak ve AYT üniversiteye yoğunlaşacağız. Örnek vermek gerekirse haftada 9 saat matematik göreceğimiz bildiriliyor.

Öncelikle eğer okul yıllarını tamamen derse vermeyip nitelikli bir üniversite kazanma peşine düşmediysen düşük tempo yüksek maaş ülkemiz için pek mümkün değil. Gerçekçi konuşursak uçuk hayallerin yoksa (derece yapmak gibi) bir üniversiteye yerleşebilirsin. Bölüm tavsiyesi veremem çünkü ben de sınava hazırlanıyorum. Çalışma olarak da ilk olarak bedava net getiren paragrafı bitirmelisin. Bitirmelisinden kastım ertelemeden her gün 20-30 paragraf çözmek yeterli olacak sonrasında yaz bitmeden TYT bitirmeye özen göster TYT işin kolay kısmı asıl zorluk AYT'de başlıyor o yüzden olabildiğince hızlı TYT'yi 80 net üstüne çıkarmalısın ki AYT'ye daha fazla zaman ayır(ben yapmadım TYT daha yeni yeni bitti).fen lisesinde 12. sınıfım sorun olursa yazabilirsin.

Öncelikle eğer okul yıllarını tamamen derse vermeyip nitelikli bir üniversite kazanma peşine düşmediysen düşük tempo yüksek maaş ülkemiz için pek mümkün değil. Gerçekçi konuşursak uçuk hayallerin yoksa (derece yapmak gibi) bir üniversiteye yerleşebilirsin. Bölüm tavsiyesi veremem çünkü ben de sınava hazırlanıyorum. Çalışma olarak da ilk olarak bedava net getiren paragrafı bitirmelisin. Bitirmelisinden kastım ertelemeden her gün 20-30 paragraf çözmek yeterli olacak sonrasında yaz bitmeden TYT bitirmeye özen göster TYT işin kolay kısmı asıl zorluk AYT'de başlıyor o yüzden olabildiğince hızlı TYT'yi 80 net üstüne çıkarmalısın ki AYT'ye daha fazla zaman ayır(ben yapmadım TYT daha yeni yeni bitti).fen lisesinde 12. sınıfım sorun olursa yazabilirsin.
Şu ana kadar OBP 67 civarında dostum, öncelikli hedefim ilk 250 bin içine girebilmek bu ne kadar nitelikli bir hedef bilemiyorum.

Şu ana kadar OBP 67 civarında dostum, öncelikli hedefim ilk 250 bin içine girebilmek bu ne kadar nitelikli bir hedef bilemiyorum.

250k için ortalama 50-60 TYT 10-15 AYT yeter. Bunları da istediğin kadar 0 ol hatta ekside ol düzgün hafif-orta çalışmayla başarırsın. Dediğim gibi hiçbir şey yapmasan bile her gün otur 30 paragraf çöz netlerinin yarısını basit yoldan o getirsin başlarda da ders çalışma düzenini yavaştan oturtsun. Ama yine de sen hedefini daha yüksek tut 250 yapılmayacak şey değil.

Dostum ne yaptın nasıl geçti görüşmeyeli süreç?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı