Çalışmak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İhtiyacın olan düzenli iş/para, seni anlıyorum uzun mesai yapmanın hem fiziksel hemde "zihinsel" zorluğunu çok iyi biliyorum.

Sormak istediğim soru: Çalışmak para kazanmak mı istiyorsun yoksa "meslek sahibi" olmak mı istiyorsun?

Bir orada bir burada çalışacak isen hiç çalışma!

Farklı sektörleri çalışarak deneyimleyip, sana uygun olanını bulmaya çalışma. Hiç bir yerde ilk zamanlar asla ve asla istediğin gibi olmaz. Kısa vadeli parasal çözüme odaklanma, bu şekilde düşünüp iş arama.

Meslek belirlemen gerekiyor.

Belirlediğin meslek doğrultusunda iş bulmalısın ve ilk zamanlardaki zorluklara katlanmalısın. Böylece kısa/orta vade de zorlukları atlatır ve orta/uzun vade de meyvelerini toplarsın.

Gerçi senin yaşın epey küçük, daha ergenlik çağındasın, senden hormon fışkırıyor. Bu zamanda çalışmamalısın. Derslerinle ilgilen, arkadaşlarınla takıl, kız arkadaş edin...vb Boş ver çalışma sen, düşünme bunları baban baksın sana. Çalışmak dışında hayatın tadını çıkarmaya çalış, bu yaşlar fır diye geçip gider, sonra içinde kalır.

Ergenlik çağında hormonlar yüzünden "düşüncelerin gerçek değil" diyebilirim. Sonra anlarsın zaten.

Yaşın hiç bir şey için geç değil. Yeter ki istekli ol. Ben 22'deyim ve boştayım benim için zor bir durum.

Yorumlarınız için teşekkürler... Sizce bir şeyin kursuna yazılayım mı? Faydalı olur mu?

Beşiktaşta CNC makinalarının yazılımlarını öğreten bir kurs vardı. Bence oraya yazıl, çok para var o işte.

Kursa öğrenmek için değil de "meslek" sahibi olmak için gidebilirsin. Örneğin; benim çalıştığım sektörde yoldan geçeni işe almıyorlar. Bunun için 15-25 bin lira arası aşçı/pastacı özel okulları var, bu okullarda eğitim alıyorsun, ardından okul seni staja gönderiyor. Aksi halde öyle yerlerin kapısına bile yaklaşamazsın, staj yapınca eline bonservis geçiyor, ayrıca ek olarak eline okuldan alacağın/almak istediğin sertifikalar geçiyor. Böylece sektörde iş bulma olasılığın çok yükseliyor.

Aynen öyle bende turizm mezunuyum. Armut piş ağzıma düş olmuyor.

Önceden bir konu da konuşmuştuk, yemek yapmayı kendi mutfağımda, kendimce bildiğimi ve 18 olduğumda MSA ya gidebileceğimi söylemiştim. Fakat çalışma saatleri çok uzun galiba?

Polis ol kardeşim hem sürekli aynı işi yapmamış olursun her gün yeni birşeylerle yeni birileriyle karşılaşırsın. O kadar çok çalışırsın ki sıkılmaya vaktin olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…