Canan Karatay'dan coronaya kelle paça

Siz olayı hiç anlamamışsınız. Kelle paça dut pekmezi vb. Coronavirus’e doğrudan etki etmez ancak bağışıklık sistemini dinç tutar. Vitamin dengesini sağlar. Tek bunlar değil birçok sebze de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlü olması da sadece Coronavirüs’e karşı değil birçok hastalık faktörüne karşı koruma sağlar.
Zaten bu virüs de şu anlık aşırı ölümcül bir virüs değil. Dikkat ederseniz yaşlılara daha çok etki ediyor. Neden? Çünkü bağışıklık sistemleri gençlerinkine göre çok daha zayıf.
Not: Koruma dediğim tamamen bulaşmaması değildir. Hafif atlatılması manasında kullanılmıştır.

Oytun Erbaş'ın dediklerine dair bir araştırma bulamadım. En azından ACE2 proteininin Türklerde daha az olduğunu kanıtlayan bir çalışma yok.
O adamın dedikleri tamamen uydurma, böyle bir şey kesinlikle yok. Irk sosyal bir kavram. Hastalık, bakteri, virüs ırk ayrımı yapmaz. Daha geçen gün Fransa'da bir Türk bu virüsten öldü.

Ülkenin gelmiş olduğu durum içler acısı, bu tür insanlar COVID-19 virüsünden daha tehlikeli kesinlikle. Bu cehalet bu virüsten daha çok insanlarının hayatını karartacak.
Siz olayı hiç anlamamışsınız. Kelle paça dut pekmezi vb. Coronavirus’e doğrudan etki etmez ancak bağışıklık sistemini dinç tutar. Vitamin dengesini sağlar. Tek bunlar değil birçok sebze de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlü olması da sadece Coronavirüs’e karşı değil birçok hastalık faktörüne karşı koruma sağlar.
Bak birader kelle paçaymış seni bu virüse karşı korumadığı gibi seni tedavi de etmez. Kelle paçanın, dut pekmezinin virüse karşı ekstra koruma falan yaptığı yok, bu kadar basit olsa adamlar aşıyla, ilaçla falan uğraşmaz. Görelim seni kelle paça, dut yiyerek bu virüse yakalanmayacağını sanıyorsan doktora görünmen senin için yararlı olacaktır.

Zaten bu virüs de şu anlık aşırı ölümcül bir virüs değil. Dikkat ederseniz yaşlılara daha çok etki ediyor. Neden? Çünkü bağışıklık sistemleri gençlerinkine göre çok daha zayıf.
Not: Koruma dediğim tamamen bulaşmaması değildir. Hafif atlatılması manasında kullanılmıştır.
Ölenlerin hepsi yaşlı değil, genç insanlarda ölüyor, yaşlılar daha dayanıksız olduğu için onların öldürme oranı daha yüksek, bu gençlerin ölmeyeceği manasına gelmiyor. Nitekim ölenler arasında gençlerde var, zamanında hastaneye gitmezsen genç, yaşlı ayrımı yapmaz bu virüs. Özellikle yaşlılarda daha fazla etki ettiği bir gerçek. Kelle paça, dut pekmezi gibi şeylerde hastalığa karşı koruma sağlamaz sadece bağışıklığını kuvvetlendirirsin.

Son düzenleme:
@BERWAR Yorumumu tam okumuyorsunuz. Tamamen koruma sağlar demedim. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hafif atlatıldığını söyledim. Hatta kocaman not yazdım oraya. Dikkat ederseniz “Yaşlılara daha çok etki ediyor” dedim. Gençlere hiç etki etmez diye bir cümle kurmadım. Doktora ne zaman görüneceğimi de sana soracak değilim. Yine de tavsiyen için sağ ol.

Bağışıklık sisteminin güçlü olması da sadece Coronavirüs’e karşı değil birçok hastalık faktörüne karşı koruma sağlar.
Daha ne yazdığını bilmiyorsun bunu yazan sensin ben değilim, bağışıklık sistemin güçlü olması seni Corona virüsüne karşı korumaz bunu anla. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdin diye hastalığa karşı ekstra koruma falan sağlamıyorsun, sadece ve sadece bu hastalığa yakalandıktan sonra bir nebze de olsun hastalığı yenmene katkı sağlıyor sadece, o da tam çözüm değil. Mutlak suretle hastanede tedavi olmak zorundasın. Kelle paçayla, dut pekmeziyle, yumurtayla bu virüse karşı korumalı olmadığın gibi, bunları tüketerekte hastalıktan tek başına kurtulman mümkün değil.

Dünya bu hastalığı yenmek için aşı çalışmaları, ilaç tedavisi için çalışıyor, bizim ülkede ise cehaletle mücadele ediyoruz, virüsle değil.

"Sağlık Bakanlığı: Merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir"
Her an vakalarla karşılaşabiliriz, müdahale etmek için tüm personellerin hazır olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı