Canlı derslerden anlamıyorum ve konu eksiklerim var

mastayonko

Decapat
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar 10.sınıfa gidiyorum ve bu canlı ders dönemi başladığından beri okulda zor da olsa anlayan ben hiç anlamamaya başladım. Birkaç hafta öncesine kadar canlı dersleri takip etmeye çalışıyordum fakat her dersten konu eksiklerim oluşmaya başladı. Malum, evde olduğum için aklım daha çok dağılıyor. Bu sebeple birkaç haftadır derslere giremiyorum. Eski konuları bilmediğim için yenilerini de öğrenemiyorum her türlü battıkça batıyorum. Ailemin ben okula gideyim diye çalıştığını biliyorum ve bir şeyler yapmadığım için pişmanlık da duyuyorum. Ailem öğrenirse ne yaparım bilmiyorum çabucak her şeyi telafi etmem lazım ama yapamıyorum. Lütfen bana yardım edin, tavsiye verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam uzaktan eğitimde canlı derslerden anlamıyorsanız. Konu anlatımı kitapları ve YouTube eğitim içerikleri dışında maalesef çok bir alternatifiniz yok. Eğer derse odaklanamıyorsanız işiniz olmayan telefondur şudur budur göz önünde bulunmasın. Odaklanmada sıkıntı yoksa konu anlatımı dinleyip, konu anlatımı kitaplarına bakıp. Konuyu pekiştirip test çözümüne geçin. Derslerle bir gitmeye çalışın. Ondan sonra dersleri dikkatli bir şekilde dinler ve katılırsanız. Anlayacağınızı düşünüyorum.

Bence derslerden anlamamak diye bir şey yok. Örnek olarak ben okulların telafi eğitim zamanından beri hiç ders kaçırmadım. Derslerimiz 8.30 ve 02.00 saatleri arasında oluyor, 8 ders görüyoruz.
Hiç ders kaçırmadığım için hocalar ile iletişimim çok iyi, ister istemez derslere de katılmış oluyorum.
Ama eğer keyfine göre derslere girmez isen gayet normal olur konu eksikleri.

Daha iyi anlayabilmek için yapılabilecek bir çok şey var.
Kendine en uygun ortamı hazırlamalı, derslere girmeden önce anlatılacak konuya kısa bir göz gezdirmeli, gecelik ile oturmak yerine düzgün şeyler giymeli, derste olabildiğince çok aktif olmalısın.
Emin ol bunları yaparsan başarı ister istemez gelecektir.

Aynen katılıyorum.

Ayrıca ;

Kız sanıp @aydos arkadaşımıza beğeni atanlar dayak yersiniz (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…