Çarpan kilidi olan işlemciyi turbo frekansta sabit tutmak

Diyorum ki işlemcinin aşırı ısındığı durumlarda frekans düşme sorunları olabilir buda performans kaybı demek. BIOS daki "EIST" benzeri güç tasarrufu ayarları kapanırsa işlemci maks frekansında çalışır ve hiç bir şekilde frekans kesmez.
reis benım ıslemcının temel frekansı 2.60 turbo 4.50 bunu 3.50 ye sabıtleye bılıyormuyum

@asdfgb19,
Güç seçeneklerinden "Dengeli" profiline girip "İşlemci güç yönetimi" kısmından işlemcinin maks. ulaşacağı frekans hızını kısıtlayabilirsiniz.
Ekran Alıntısı.PNG

@asdfgb19,
Güç seçeneklerinden "Dengeli" profiline girip "İşlemci güç yönetimi" kısmından işlemcinin maks. ulaşacağı frekans hızını kısıtlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 554330
%100 den %99 çektiğimde 2.50 de sabıt kalıyor yalnız turbo 4.50 den düşmuyor temel frekanstan dusuyor hız temel hız 2.60

87 derece Gaming laptoplar için kabul edilebilir sınırlar içerisinde ama yine de sistemin genel sağlığı için ne kadar soğuk o kadar iyi. Windows güç yönetiminden %99 yaparsanız işlemci 2150 GHz gibi bir frekansta çalışır ve belirttiğiniz oyunlarda darboğaz yapar. Throttle stop programıyla undervolt yapıp bir de Max Turbo çarpanını düşürüp 3.5 3.7 GHz gibi bir değerde sabitlerseniz 80- derecelerde çok fazla FPS kaybetmeden oyun oynayabilirsiniz. bole yazmıs bırı sıteden baktım
ama anlamadım nasıl yapılır bulamadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı