Çözüldü Casper BIOS kurulu anakarta MSI BIOS kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kursatasdemir0

Centipat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
35
Merhabalar,

Elimde Casper BIOS kurulu MSI Z170A PC Mate model anakart mevcut. BIOS Casper'a ait olduğundan ve Casper'da sitesinde BIOS sürüm desteği bulundurmadığından Casper Türkiye'nin sunmuş olduğu yetkili servisi arayarak yardım talep ettim. Telefonu açan şahıs BIOS'un ne olduğundan habersiz şekilde, ne bilgi almak istesem cihazı (evet, defalarca "cihaz değil, sadece anakart mevcut" dediğim halde) getirmem gerektiğini söyleyen birisiydi. Konum itibariyle arabam olmadığından çok uzak bir noktada. Bari tahmini ücreti öğreneyim dedim ve "buraya geldiğinizde yardımcı oluruz, iyi günler" şeklinde cevap aldım. Tabii bende yüzlerine kapattım. MSI ile de iletişime geçtim, en azından onlar kargo ücreti karşıladıklarını ve sorun tespit etmek için KDV dahil 171TL ücret istediklerini öne sürdüler.

Benim sizden öğrenmek istediğim, bu anakarttan herhangi bir şekilde Casper BIOS'unu silip, MSI BIOS kurulabilir hale getirmek mümkün mü?

Bu hali ile Casper artık ne tür bir satış stratejisi veya kan emiciliği uyguladı ise, ne BIOS güncelleyebiliyorum, ne RAM MHz değerimi XMP ile orijinal olması gereken değere yükseltebiliyorum, ne de RAM ve işlemcimi OC edebiliyorum. Ekran kartımı denemedim bile, onu da denesem olacağından şüpheliyim ya...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burada yazdığımı denemediyseniz deneyin, onu yapamadıysanız bunu uygulayın:
Bunu uyguladıktan sonra, alttakini de indirip belleğin içine klasör değil DOS içindeki dosyaları çıkartın.


BIOS'dan USB boot edip gelen ekranda DOS yazıp enter'a basın ve bekleyin. Güncellerken PDR hatası filan verirse, BIOS içinden BIOS Read/Write Protection veya benzeri varsa disable yapıp kaydedin sonra uygulayın.
_____________
Windows üzerinden güncellemek için ise indirdiğiniz rar içinde Windows klasörünü masaüstüne çıkartın. İşletim sisteminiz hangisi ise o bat dosyasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.
Orada görünmüyorsa donanımsal bir sıkıntıdır. Rufus da görmeyecektir görürse aynısını yapabilirsin tabi. Farklı USB girişine takıp deneyin. Sağlam bir bellekle deneyin yoksa yarıda arıza verirse çöker bilgisayar bilgin olsun.

Yönetici olarak çalıştırdım, CMD açılıp hemen kapandı. Şimdi tekrar mı denemeliyim?
Windows'u normal olarak açın. Belleğin içinde Windows.bat var ona sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır.

Size verdiğim zaten son sürüm. Bundan daha güncel sürüm çıkmayacak.

işlemi gerçekleştirip tekrar denedim, aynı hatayı tekrar verdi.
 
Son düzenleme:
DOS yazdığımı yönetici olarak çalıştırıp tekrar deneyin. Onda da aynı hatayı verdi derseniz USB boot etmediniz demektir.
İlk yazdığım konudakini denemediysen onu denersin olmazsa.
Aynı hatayı verdi. USB Boot etmek için yaptığım işlem şu şekilde, USB seçeneğini birinci sıraya sürüklemek.

wwqqq-min.jpg
 
Onu yapınca Freedos açılıyor mu? Açılıyorsa orada Windows yazıp enter'a basın. Aldığın ekranları tam olarak paylaşın. Aynı olsa bile.

Bunu böyle yaptıktan sonra BIOS'tan kayıt ederek ayrılıyorum. DOS yazmam gereken yer olduğunu düşündüğüm menü önüme geliyor. Şimdi söylediğiniz işlemi yapmaya gidiyorum. hem video hem fotoğraf çekeceğim, video boyutu fazla olursa Google Drive'a upload etmek yerine fotoğrafları atarım sadece.
Onu yapınca Freedos açılıyor mu? Açılıyorsa orada Windows yazıp enter'a basın. Aldığın ekranları tam olarak paylaşın. Aynı olsa bile.

Dediğim şekilde USB sürücüyü BOOT ettiğim zaman önüme önce bu ekran çıkıyor,
(yanlış anlamadıysam klavye dili seçim ekranı.)

20200613_011336.jpg


Seçim otomatik veya el ile yapıldıktan sonra karşıma çıkan menü burası. Windows yazdığımda bu sonucu verdi.

20200613_011351.jpg


Her ihtimale karşı büyük ve küçük harfli versiyonlarını denediğim halde, aynı şeyi söylemeye devam etti.

20200613_011455.jpg


Eğer fotoğraflar yetersiz geldi ise, aynı zamanda çektiğim videoyu şu an Youtube'a upload etmekteyim. Bir bakmak isterseniz işlem bittiğinde Link ekleyebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Link de bırakayım, gerekli duyarsanız izlersiniz.
 
Son düzenleme:
Videoda yaptığın işlem yanlış. İlk belleğin içine attığın dosya ilk konuda verdiğim dosyalar o dosyalarla işlem yapmak için oradaki konuda yazanı yapman lazım burada Windows yaz dediğim burada anlattığım dosyalarla ilgili.
Boot ederek denemeyin burada verdiğim dosyaları Windows açıkken işlemleri yapın bat dosyalarıyla. Onlarda da çıkan hataları paylaşırsınız.
Geç olduğu için daha devam edemeyeceğim, dediğim hatayı düzeltip tekrar deneyin olamazsa sabah bakarım tekrar devam ederiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı