Çözüldü Casper Excalibur G650 Format Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Merhaba, Bilgisayarıma temiz kurulum yapmaya çalışıyorum ancak USB ile format atmaya çalışırken şu hatalarla karşılaşıyorum, tam olarak bilgim yok sizlere danışmak istedim. Servise gitmeden önce F5 tuşuyla USB seçeneğine tıklayarak format atabiliyordum, sanırım BIOS kısmında bir şeyler yapmışlar yardımcı olursanız sevinirim.
39f2d3a8-2542-4f18-be56-5a43316f1a53.jpg
f910a71e-8a03-4c2e-a541-74d4e54d5894.jpg
bc91e678-e896-44b5-840f-57366dc456dc.jpg

Başka bir PC'de bellek hazırlayıp öyle kurulum yapın.

Başka bir PC'de bellek hazırlayıp öyle kurulum yapın.

@Recep Baltaş zaten USB'de rufus ile oluşturduğum sizin konunuzdaki sürüm yüklü.

Flash belleği biçimlendirip tekrar mı rufus ile yazdırayım flash belleğe ?

1- Windows kurulum USB'sinden tüm disklerinizi biçimlendirmeyi ve silmeyi deneyin.
2- HDD low level format ile başka bir PC'den HDD'nize format atın.
3- Bios ayarlarını sıfırlayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot menüsüne girmeye çalışın cihazın. Açılışta F12, Esc veya F7 tuşunu deneyin.

Normal de F5 tuşu ile atılıyor bu cihaz da değiştirmiş olabilir mi ESC basıyorum ekran da gözüktüğü gibi bilgisayari otomatik kapatıyor F8 İle hiç bir sonuç alamadım ama tekrar dan iso dosyasını indiriyorum rufus ile tekrar dan flash belleğe yazacam birde öyle deneyeceğim. F12 ve F7 tuşlarını denemedim. Umarım olur. Ayrıca F5 e bastığım zaman bios ekranı karşıma çıkıyor servis farklı bir işlem yapmış olabilir mi?
1- Windows kurulum usbsinden tüm disklerinizi biçimlendirmeyi ve silmeyi deneyin.
2- HDD low level format ile başka bir pcden hdddnize format atın.
3- Bios ayarlarını sıfırlayın.

Bu dediklerinin hiç birini anlamadım. :)

Windows SSD de kurulu.

Bios nasıl sıfırlanır

Normal de F5 tuşu ile atılıyor bu cihaz da değiştirmiş olabilir mi ESC basıyorum ekran da gözüktüğü gibi bilgisayari otomatik kapatıyor F8 İle hiç bir sonuç alamadım ama tekrar dan iso dosyasını indiriyorum rufus ile tekrar dan flash belleğe yazacam birde öyle deneyeceğim. F12 ve F7 tuşlarını denemedim. Umarım olur. Ayrıca F5 e bastığım zaman bios ekranı karşıma çıkıyor servis farklı bir işlem yapmış olabilir mi?

Bu dediklerinin hiç birini anlamadım. :)

Windows SSD de kurulu.

Bios nasıl sıfırlanır

Bios ayarlarınızı use defaults yapıp. Fabrika ayarlarınıza dönebilirsiniz; SSD olması farketmez low level format aracı SSD'ye de format atar.

Bios ayarlarınızı use defauls yapıp. fabrika ayarlarınıza dönebilirsiniz; ssd olması farketmez low level format aracı ssd ye de format atar.

Use defaults yaptıktan sonra nolacak yani ne işime yaracak ? Şu anda bilgisayar çalışıyor zaten sorun yok ancak 1703 sürümü kurulumu servis 1703 olarak kurmuş evde kendim USB ile format atarım diye düşündüm, ancak bu cihazi aldığım günden beri her format atışımda F5 ile format atıyordum USB seçeneğine tıklayarak ancak bugun F5'e bastım hata ile karşılaştım zaten bu hata ile ondan sonra zaten buraya konuyu açtım ancak senin söylediğin olay ile bir alakası yok diye tahmin ediyorum.

bc91e678-e896-44b5-840f-57366dc456dc.jpg

Use defauls yaptık dan sonra nolacak yani ne işime yaracak ? Şu anda bilgisayar çalışıyor zaten sorun yok ancak 1703 sürümü kurulumu servis 1703 olarak kurmuş evde kendim usb ile format atarım diye düşündüm, ancak bu cihazi aldığım günden beri her format atışımda F5 ile format atıyordum USB seçeneğine tıklayarak ancak bugun F5 e bastım hata ile karşılaştım zaten bu hata ile ondan sonra zaten buraya konuyu açtım ancak senin söylediğin olay ile bir alakası yok diye tahmin ediyorum.
Bios ayarlarınızı use defaults yapabilirsiniz bu sadece sorununuzu çözmek için bir önerimdir. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı