Casper Excalibur G770 İncelemesi

Hocam iyi günler ve inceleme için teşekkürler. Benim de i7 9750H ve GTX 1660Ti'li Acer marka bir laptopum var fakat CS:GO Ultra ayarlarda 140 FPS civarı alıyor bir türlü anlayamadım neden.

Hocam iyi günler ve inceleme için teşekkürler. Benim de i7 9750H ve GTX 1660Ti'li Acer marka bir laptopum var fakat CS:GO Ultra ayarlarda 140 FPS civarı alıyor bir türlü anlayamadım neden.
i7 9750H'de i5 9300H gibi çok ısınan bir model diye biliyorum, sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi sıcaklık yüksekliğinde overheat yapıp işlemci kendini kısıyor olabilir, ya da grafik ayarlarında dikey eşitleme (V-Sync) ya da Kare Hızı limiti ayarı vesaire açık mı, bunlardan dolayı da bazen belirli bir FPS'i geçmiyor, ayrıca Driverlar güncel mi hocam, dönüş yaparsanız ya da farklı bir konu açarsanız bununla ilgili o başlık altında bu probleme ortak bir çözüm bulalım.

Dostum aynı konfigürasyon u kullanıyorum.
GPU sıcaklığı: Max 69 C derece
CPU sıcaklığı: Ort. 83 C derece anlık olarak 92 C derecelere çıkıyor ve hız kesip normal değerlere geri dönüyor.
Bu değerler undervoltsuz halidir.

Ayrıca oyunları Gaming modunda oynuyorsanız işlemcinin oyun içinde 35 Watt'ı geçmiyor olması lazım bunları test edebilir misiniz?

Oyun içerisinde bu bilgileri alabileceğim program nedir acaba, ona göre bende gerekli testleri, incelemeleri yapayım.

Doğrudur hocam, işlemcinin turbosunu tekrar aktif edip Just Cause 3 ile test ettim, sizinle ortalama aynı değerleri aldım.
Fakat işlemci güç tüketimi zaman zaman 40 küsur wattlara çıkıp anlık düşebiliyor.
Doğrudur hocam, işlemcinin turbosunu tekrar aktif edip Just Cause 3 ile test ettim, sizinle ortalama aynı değerleri aldım.

Son düzenleme:

Evet anlık olarak yükseldiği doğrudur önemli olan bu değerlerde kalmaması.
Eğer bir işlemcinin ısısı oyunda sürekli olarak 90 C derecelerin üstündeyse öncelikle sorun güç yönetiminde aranmalı. Cihazın soğutmasında değil, bana göre Casper soğutma konusunu başarmış
Herhangi bir laptobun sıcaklık değerlerini öncelikle işlemcinin o anki çektiği Watt değerlerini göz önünde bulundurarak değerlendirilmeli Excalibur cihazda bulunan Control Center yazılımı High performance modunda iişlemcinin oyun sırasında 70W çektiğini gördüm bu durumda işlemcinin 96C derecede olması kötü olduğu anlamına gelmez i5 9300H 45 Watt TDP'ye sahip ancak firmalar soğutma bloğunun performansına göre bu Watt değerlerini üst seviyeye çıkarıyorlar işlemci ısınsada bu gücü çekmesi render performansını arttırıyor örneğin benim Cinebench R20 puanım High performance modunda 2050 PTS ve bildiğim diğer markaların teslerinin sonuçları ise:
MSI GL65: 1734 PTS Max: 1870
Acer Nitro 5: 1860 Max: 1948 PTS
Değerlerini görmüştür birkaç ayarla bende maksimum 2115 PTS değerini yakaladım.
Bu değer gayet iyi çünkü yapıla
Testlerde şu değerler alınmış.

Şimdi atacağım değerler ise işlemcilerinin firma tarafından belirlenen Watt değerleri
Acer Nitro 5:

Lenevo L340:

Casper Excalibur:

Gördüğünüz gibi aynı işlemciler ve farklı güç paketleri şu ana kadar gördüğüm en yüksek güç paketi excaliburda bence cihaza haksızlık etmişsiniz.
Ayrıca Xtu ile undervolt yaptığı halde oyun içi Sıcaklıklar yüksekse ve ayarları sıfırlanan varsa önerilerim olacak.

Bu resimde Excalibur Gaming modunda ve undervolt falan hiçbir işlem yapılmadı cihazın
Sıcaklık değerleri gayet iyi ve fanlar son devirde dönmüyor.

Son düzenleme:
Fikirleriniz ve aktarım yaptığınız bilgiler için teşekkürler, bende aynı şekilde düşünüyorum; Casper eskiden cidden kötü bir firmaydı fakat Excalibur serisi ile kendisini cidden toparlamış. Çok fazla önyargı ile yaklaşıp, cihazı gömenler var.
Oyun testlerini işlemcinin turbo frekansını deaktif edip yaptığım için konuyu revize ediyoruum, oyunlara +30,40 FPS ekleyebiliriz şu an CS.GO'da 250 FPS sabit oynuyorum
An itibariyle Casper'ın kendi sitesinde satılan tüm G770 versiyonları İntel'in 10. Nesil işlemcileri ile yenilenip Nvida GTX1650Ti seçeneği aktif hale getirilmiştir, bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Excalibur G770 için oyun videosunun olduğu detaylı inceleme hazırladım.
Merak eden kullanıcılar buradan ulaşabilir.

Eline sağlık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…