Casper Excalibur G780 rezilliği

m3c

Hectopat
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
537
Çözümler
3
Şu anda çok pişman ve çaresiz durumdayım ve benim yaptığım hataları yapmak üzere olan arkadaşları kurtarmak için bunu yazıyorum. Bu laptopu 3 aydır kullanıyorum 1 ayı seten serviste geçti. Casper Excalibur G780 modeline sahibim ve laptop soğutma konusunda o kadar kötüki...ekran kartı soğutması iyi de altında soğutucu varken bu işlemci sıcaklıkları ve frekansları nedir arkadaş, laptop evet ısınırda oyunlarda sabit 96 derece kalmamalı bir laptop. Bende RTX 2060 i7-10750H'a sahip olan modeli var. Sorunuma gelecek olursak, işlemci Apex Legends gibi bir oyunda, işlemci 96 derece ve 3.1-3.5 GHz aralıklarına düşüp beni her defasında dellendiriyor. Cyberpunk 2077, Shadow of the Tomb Raider, CS:GO, Metro Exodus, Valorant bu saydığım bütün oyunlarda durum Apex legends'ile aynı. İnternetten araştırdığım diğer laptoplarda aşırı normal bir şekilde termal darboğazı yok haha çok ilginç. Sadece Control, Minecraft, Just Cause 4 gibi oyunlarda işlemci 3.9 GHz'de kalabiliyor 96 dereceyi unutmayın sakın. Benchmark'lara gelecek olursak, Cinebench R20'de 3000'e yakın bir puan alması gereken i7 10750h, render sırasında 3.10 GHz'de zor tutunarak 2600'ü anca geçiyor. Aynı şekilde devam edelim, 3DMark Ti'me spy testinde toplam olarak 6279 puan aldım. Grafik puanı 6300 (overclock'ile) işlemci puanı ise 6000.neredeyse diğer bütün araştırdğım laptoplarda bu işlemci puanı 7000'lerde. Bu sölediklerimin hepsi Gaming mode ve perfomance Mode'da gerçekleştirildi, ve ne yazık ki işlemcinin gücünü sınırlayan bu modlar hiçbir değişiklik yaratmadı saydığım oyunlarda. İşlemci seten darboğazdan dolayı Gaming Mod'un belirlediği güç limitine anca ulaşabildiği için bir fark yok performance Mod'da da.

resim_2021-01-19_012947.png


Lütfen yardım edin, bu sıcaklıklardan kurtulmanın bir yolu var mı, Excalibur olmasına rağmen?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayar arkadaşımda da var. Ekstra soğutucu olmasına rağmen yine sıcak. Ne yazık ki excalibur cihazlarda bunun bir çözümü yok. Bu havalarda dışarı koyup soğutmak gerekiyor. Maalesef adınıza üzüldüm.☹️
 
i7 8750h için, oyunlarda aynı sorunu yaşıyordum.
Oyun açık değilken: Pc'yi güç seçeneklerinden - güç tasarrufuna alıp boştaki sorunu çözebilirsin, temel hızda çalışır ve turbo açmaz dolayısıyla ısınmaz.
Oyundayken: ThrotteStop programı ile undervolt yaparak gerçek anlamda fps ve ısı anlamında kazanç sağlayabilirsiniz. Nasıl yaparım forumda konulardan yararlanabilirsiniz.
 
MSI ve Asus'un 98 dereceleri gören modelleri var. Onları da almayalım o zaman. Ne alalım majeste?
GTX 980M'li modelleri diyorsun herhalde? MSI özellikle Cooler Boost 5 ve kasa tasarımlarındaki değişiklik ile kendini çok geliştirdi. GE GP ve GS modelleri tasarım-soğutma açısından çok iyiler. Tabi ASUS'un yeni RTX 30 modelleri bu sene zirveyi aldı gibi lakin soğutmasını ilerleyen günlerde performans testlerinde göreceğiz.
 
i7 8750h için, oyunlarda aynı sorunu yaşıyordum.
Oyun açık değilken: Pc'yi güç seçeneklerinden - güç tasarrufuna alıp boştaki sorunu çözebilirsin, temel hızda çalışır ve turbo açmaz dolayısıyla ısınmaz.
Oyundayken: ThrotteStop programı ile undervolt yaparak gerçek anlamda fps ve ısı anlamında kazanç sağlayabilirsiniz. Nasıl yaparım forumda konulardan yararlanabilirsiniz.
Undervolt kilitli. Bios gelişmiş seçeneklerde kilitli...
 
G780 var ısınıyor mu evet gerçekten 95leri gören sıcaklıkları var ancak şunu da unutmamak lazım ben bu ısıları 4.7 GHz'lerde alıyorum çoğu laptop üreticisi laptopun GHz'ini fabrika çıkışı düşürerek vay canına bizim soğutmamız süper diye seviniyorlar. ASUS ROG STRIX i7 10750h incelemesinde cogu oyunda 92-93 derece oldugu gözüküyor. 2 derece fark var mı var ama biri övülen ASUS ROG diğeri ise dövülen Casper. Casper'ı savunmuyorum tabii ki de tercihler farklıdır ama zoraki alınıyorsa üzülmeyin derim çünkü sogutması kötü olsaydı harika bir ekran kartı soğutması olmazdı. 72 derecede oynuyorum Far Cry 5 gibi bir oyunda bu diğer laptop üreticilerinde 75'lerde geziyor. Yani demem o ki GHz önemli. 3.5 GHz'lerde 4 GHz'lerde Casper da 90'ı görmüyor bizzat denedim :)

Not: Video linki burada. Farcry 5 ile kıyasladıgımda ekran kartının 84 derece oldugunu gördüm Casper'da ise sadece 74 derece. Laptopun soğutması bu kadar rezalet ise 10 derecelik farkı açıklayabilecek birisi varsa sevinirim. İşlemci de ROG STRIX'de 92 derecelerde Far Cry 5'te. keza NBA2K21 de 91 derecelerde Casper da ise 94 derecelerde.
 

Geri
Yukarı