İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

Benim G770'i aldığım zamanlarda en ucuzu G770'ti. Çok bakmıştım 9.2k'ya almıştım Monster'lar bile 9.7k falandı. Arada 500TL var demeyin 3 yıl önceden bahsediyoruz. Asus MSI zaten 10k'dan aşağı yoktu. Şuan piyasaya hakim değilim maalesef.

Yok hocam arkadaş yukarıda arada 5-10 bin oynuyor demiş ya ona istinaden attım ben. Ufak bir araştırma ile RTX4060'lı olan cihazların arasında çok fark olmadığı görülür. Yine Casper'ın şu anda güncel olarak bir avantajı yok. Ufak tefek RAM ve SSD kapasitesi konusundakileri saymazsak eğer.

Yukarıda yazdığınız net tavrınızı görenler yanlış bir fikre kapılabilir ama?
O zamanlarda da kaliteli bir marka için 700-800 TL aşırı bir fark değildi.

Alınmış alınmıştır tabii ki, eğer ki kullandığınız cihazdan memnunsanız ötesi yok. Ancak sizin memnun olmanız bazı gerçekleri değiştirmiyor demek istediğim.

Şöyle bir durum var ben aldığımda internette 32K ya RTX 4060 laptop bulunabiliyordu ancak Amazon vs. gibi yerlerde, işte buradan bakınca avantajlı değil elbette fakat şu an 32K'ya RTX 4060 laptop kalmadı sanırım. Var mı ? 32K fiyata 4060 laptop şu an merak ediyorum o yüzden bu konuya yüklenen olacaktır istemesem de ancak dediğiniz gibi çokta bir avatnajı hakikatten yok internetten alışveriş yapacaksanız. Yapmayacaksanız çoğu şehirde şubesi bulunan Teknosa veya Vatan gibi parkendeler de en ucuz ve bulunabilen genelde RTX 4060 model G870'ti buradan bir avantajı olabilir. 3 ay önce benim şehrimde öyleydi en azından kısaca tek el de denebilir.

Özetle küçük şehirde laptop almak sancılı.

Hocam dediğim gibi ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz, Excalibur yerine RTX4060 olarak Lenovo LOQ15 bu cihaz çok daha alınabilir 33.000TL gibi bir fiyata. Excalibur'da 32.000TL civarına bulunabiliyor. Daha uyguna ise Gigabyte'nin 4060 laptopu mevcut.

Yani şimdi ucuza RTX 4060 aldım diye Casper mı ? Öveyim. Yanlış anlaşıldığımın farkındayım da ben Casper Excalibur F/P değil veya kötü demedim amacım eleştiri yani. Eleştiri kaldırmayacaksanız bir ton öven konu sahibi var bu forumda dahil. Evet, forumda Casper genel olarak tavsiye edilmeyen ve çöp denilen bir marka ancak bunun acısını benden değil de markadan çıkarırsanız daha mutlu olurum.

Bu forumda önerilen zaten bu bütçelere 2 model var Acer Nitro serisi ve Lenovo'nun LOQ modelleri. Asus TUF A15 bile tavsiye edilmiyorken ben burada G870 müthiş diyemem kusura bakmayın.

Gigabyte'nin clevo kasaları kötü eğer oysa dediğiniz ve Lenovo'nun o ürünü varken işte G870 uygun demek saçma size katılıyorum. Bu modeli savunana sadece şu yönden hak veririm mesela Lenovo LOQ 12.Nesil Core i5 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, LOQ Notebook modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Buradan alışveriş yapacak biri 4050 yerine benim konumdaki modelin 3 ay önce Vatan'da 32K paraya indirimli şekilde satıldığını düşünürsek, o zaman savunulabilir işte.

Son düzenleme:

Yok estağfurullah kesinlikle yanlış anlaşılmalık bir durum yok, bu cihazları atarken size bir şey kanıtlamak değil amacım tam tersi sizi desteklemek.

Artık insanlar bir mal aldıktan sonra kötü veya sorunlu olduğunu bilse dahi olumsuz yorum yapıp kendi moralini bozmak istemiyor. E öyle olunca da zaten para alıp tanıtım yapanlar ortalıkta at koşturuyor. Tüm elektronik şeyler için geçerli bu dediğim. Sizin gibi kullanıcılarda olumsuz yorum yapınca üstüne çullanıyorlar hemen ''yav sen nasıl böyle dersin'' diye

Yok estağfurullah kesinlikle yanlış anlaşılmalık bir durum yok, bu cihazları atarken size bir şey kanıtlamak değil amacım tam tersi sizi desteklemek.
Size demedim onu bana beğenmedim atan kişilere, ehm.
Bu ekonomiyle de ilgili o yüzden konuşmak istemiyorum. Ben de 32K uygun fiyat diye gezerim şimdi laptop için 4060'lı ama 3 4 yıl önce araba vardı bu fiyatlara.
Kısaca milletin para algısı bozuk enflasyondan. Geçen RTX 4070 laptoplara ekmek banarken buldum kendimi mesela fiyatı görünce kapattım. 50K diyor ya ? Mesela G911'i görüyorum 100K fiyat etiketi var Casper'a 100K para vermek falan konuşuluyor demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

W sizde de takılmıyor mu ? O zaman veya işlemci benchte throttle yemiyor mu ? Mesela ya da control center'ı çok güzel mi buldunuz ? Hangi maddeleri beğenemdiniz ? G770 gtx kullanıp G870 RTX kartına sahip laptopu yorumlamanız hata zaten bunu tartışmak için söylemiyorum merak ediyorum sadece. Direkt temastan kaçınıyorsunuz mesela şu an cümleleriniz hep genel eleştiriden gitmiş konuya. Fan ile ilgili dediklerimi eleştirmişsin bolca metninde, ben ses yapması ile ilgili bir şikayet belirtmemiştim tekrar ediyorum. Sadece arkadaşım benle aynı fiyata benden 2 3 ay önce Asus TUF A15 almıştı 32K paraya onun fanları 500 RPM dönüyor boşta ben 2000 RPM kullanıyorum çoğu zaman 3000 RPM. Bunu neden söylemeyeyim konumda şimdi ? Evet ısınma problemi onda da var ama farkındaysan konuda paylaştığım videolar laptopu öyle anlatmış ki sanki böyle bir problem yok.

Son düzenleme:

Tamam termal th. yapmıyor. Biraz da CPU isteyen bir oyun olunca aynı hatta bağlı oldukları için GPUda ısınıyordur ama belki çok az yapıyordur th. 86 derece oluyorsa.

Tamam termal th. Yapmıyor. Biraz da CPU isteyen bir oyun olunca aynı hatta bağlı oldukları için GPU'da ısınıyordur ama belki çok az yapıyordur th. 86 derece oluyorsa.

Evet CPU ile GPU'yu aynı hattan soğutmaya çalışmaları sağ olsun etkiliyor dediğiniz gibi eğer cpu yoksa işin içinde 84 dereceyi geçmiyor GPU. Tabii ben 80 derecelerde ekran kartı için iyi değerler olmadığından konumda yazdığım "kötü soğutma" eksisinin hala arkasındayım. Eğer RTX 4060 alacak başka alternatifi olmayanlara önerebilirim bu cihazı, o da bu testin hatırına yoksa %100 kullandırmayarak throttle yeseydi onu da önermezdim altını çizerek söylüyorum sadece böyle öneririm. Ha bir de 1 TB SSD 16 ram şart oldu artık o yönden de artısı var cihazın. Şu an fiyat olarak rakibi olan LOQ bile 1K daha pahalıya satıp 512 gb SSD koymuş cihaza 3 oyunda yerim ben 500 GB SSD'yi. Yeni ssd ile 1K daha yazarsın fiyatına ama LOQ'a da değer işte.

Bu arada bu önerdiğin cihaz joker kartmış onu fark ettim akakçe de en ucuz 34 35K bu cihaz. Nereden buldun o linki bilmiyorum ama o da olmasaydı başka alternatif bulamayabilirdin sanki.
Acer nitro 5 RTX 4050 önerirdim dersen önerme derim zira Nvidia dlss 3 çıkaracağım diye 4060 ve 70 serisini aslında öldürdü kas gücü ve vram bakımından 4050'ye forumda 1 2 yıl sonra yetersiz ve kötü kart demeye başlayacaklar ancak 3060 veya 3070 mantıklı hala. MSI thin GF63 zaten hayatımda gördüğüm en limitli "oyuncu laptopu" HP'nin 15 kasası da G870 gibi sıkıntılı üstüne 75W limitli.

Son düzenleme:
Ben kendi kullandığım modelin fanına laf ettim size bir laf atmadım ki, konuyu nasıl anlıyorsunuz ? Evet W tuşu takılmıyor. Boşta sanırım 1200RPM'de çalışıyordu sürekli kontrol etmedim. Control Centeri, fena değil en azından benim işimi görüyor tek yaptığım şey RGB ledlerinin renklerini değiştirmek, ki batarya öldüğü için artık onu da yapmama gerek kalmadı, her laptobu kapatıp açtığımda sıfırlanıyor. Artık bir tek cpu gpu sıcaklıklarına bakıyorum o kadar. İşlemcimin turbo boost'unu kapalı olarak kullandığım için laptobu çok fazla ısınma sorunu yaşamadım, throttle denilen şey ısınmaya karşı parçaların kısıtlanmasıysa hayır bu yüzden bunu da yaşamıyorum, yaşamadım. RTX veya GTX olması farkeder mi ki bu yorumda bulundunuz anlamadım, çok da sorgulamıyorum ancak size, SeN nASıL BöYlE DeRsİN KaFiR gibi bir kafayla dislike atmadım ki, karşındakini tanımadan böyle ithamda bulunamazsın. Katılmadım geçtim bu kadar yani. İstediğin gibi göm banane ben sadece genel yorum yaptım gereksiz gömülüyor diye. Siz en azından bazı kullanmayan ve otomatikleşmiş, klasikleşmiş cevaplar veren tiplerden değilsiniz. Benim derdim de onlarla bu konuyu onlar da görecek üzerine alınacaklar da onlar olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…