İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

Arkadaşlar bu konunun sahibi benim, bu hesabı dondurdum çünkü bu konu benim bir hatam oldu. Konu büyüyünce de yapacağın işi senin deyip kendi hesabımı dondurdum.

Bu laptopun macun bakımını yaparsanız asla konudaki değerler kadar ısınmıyor. Konuya beğeni atanlardan özür diliyorum fakat bu konu gerçeği maalesef yansıtmıyor. Umarım beni linçlemezsiniz ama fabrikasyon macunu pumpout yapıyor, servise güvenip cihazı vermedim. Sonrasında güvendiğim bir mahalle bilgisayarcısına götürdüm. O da nasıl bir macun sürdüyse laptop 1 haftada falan daha ay geçmeden pumpout yaptı ve sinirime dokununca (Casper haterları saolsun) bu konuyu açtım. Anlık bir hata sonucu yani.

Yıllardır laptop kullandım, temizliğini de yaptım ama ofis laptoplarıydı bunlar. Hiç macun değiştirmedim hayatımda. Bu yüzden pumpout effect nedir bilmiyordum. İlk defa bu laptopa macun uygulaması yaptım ve Furmark testinde 67 dereceye kadar düştü değerler. Laptop tozlanıyor haliyle sadece macun değil temizliğinde verdiği bir serinlik var.
İşlemci ise ilk macun sürdüğümde 75 dereceleri geçmiyordu şu an yavaş yavaş 90 üstü görmeye başladı ancak saniyelik 95 96 görüyor genelde ortalaması 80 derecelerde. İşlemciyi 90 100W vererek bu konuda pumpouta neden olmuş olabilirim. G870 kullanıcılarına tavsiyem bu konuyu kaaleye almamaları ve işlemciye 40 50W arası limit koymaları. Yoksa 80 90W ile PTM7950 kullanmazsanız aşırı pumout'a meyilli bir laptop bilginize. Ayrıca ilk cihazı aldığıma 180W adaptör yetersiz olur diye düşündüm ancak batarya zaten eskidikçe değeri düştü ve adaptör her türlü yeterli hale geldi.
Control Center ve boşta fan sesinden yine de şikayetçiyim ancak işlemcinin orantısızlığından fanların boşta 3000 RPM çalışması en iyisi olabilir bu kasada.
135W 140W gibi crossloadı var cihazın, eğer bu cihaza sahip olup ısınma şikayetine sahip olan varsa bakım öneririm çünü pumout effect yapmıştır büyük ihtimal ile. 135W crossload 140W crossload soğutulamayacak w değerleri değil toplam olarak o yüzden bu laptopun soğutması bu cihaza yeterli.

Sen bu konuda doğruyu söyleyen tek kişi olabilirsin. Tebrik ediyorum sizi.

Evet kardeşim bende bunu arıyordum. Teşekkürler G870'nin soğutması iyi denmişti o yüzden millete RTX 5060'lı modellerini önermeyi düşünüyordum. Sayenizde vazgeçtim .
Ben bu konuyu Casper önermemeleri yüzünden açtım şu an büyük pişmanım.

Bu markayı araştırdım bu da Casper gibi Quanta firmasından almış kasayı yani bu marka ile Casper'ın modeli aynı değil. İkisinin Quanta tarafından yapılmasından dolayı ortaklar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu suçlamak istiyorum. Adamın dedikleri beni kendi laptopumdan soğutmuş o zamanlar için ki bu konuyu açma gereği duymuşum.

@glikojen Yani küfür etseniz haklısınız bir şey diyemem. İnsanlar çok kolay manipüle olabiliyor maalesef. Yukarıda paylaştığım video başlangıçta çok güzel giriyor mesela ben tarafsızım bilmem ne sonra videonun sonunda patır patır soğutma yetersiz vs. saymış. Ben de soğutma yetersiz diye düşünüp bu konuyu açmış olmalıyım. İnsanlar ve insanların fikri değişebilir zamanla. Konuyu da kalplemişsiniz.

Son düzenleme:
Her neyse, herkes hata yapar, yalan söyler. Siz düzeltmeye çalışmışsınız, bu konuda tebrik ederim sizi İyi akşamlar dilerim.

Her neyse, herkes hata yapar, yalan söyler. Siz düzeltmeye çalışmışsınız, bu konuda tebrik ederim sizi İyi akşamlar dilerim.
Rica ederim de böyle bir olayın eşi benzeri var mı merakta etmedim değil doğrusu.
Size de iyi akşamlar.

Son düzenleme:
Yani geri dönüş yapmanız çok güzel. Kısaca adamların termal macunu dandik öyle mi ? En azından macun değiştirebilcek adamlara Excalibur önerilebilir. Yine de 130 w cross load kötü bir durum söylemek lazım.

Şu anki modellerde bu sorun çözülmüş gibi duruyor. Cihaz TV PTM ile geldiğini belirtiyor.

Bu görsele baktığımızdada PTM veya benzeri bir termal ped sürüldüğünü gözlemleyebiliriz (büyük ihtimal PTM7950), soğutma işi çözülmüş gibi bu seneki modellerde. Dediğiniz gibi 135W Crossload sıkıntı fakat, bazı oyunlarda 20 FPS veya daha fazla kayıp olabiliyor (ileride dahada sıkıntı olabilecek bir durum.)

Bazı oyunları şöyle açalım. CS2, Valorant gibi oyunlarda sorun olmaz yük tamamen işlemciye biner, klasik AAA oyunlarda da bir sıkıntı olmaz Cyberpunk 2077, RDR2, GoW gibi ancak Battlefield gibi hem FPS hem de AAA oyunlarda crossload tamamen ekran kartını beslemek isteyecek işlemciye yeteri güç kalmayacaktır. Bu sorunu kendi laptopumda da yaşadım GameGaraj olan. Turbo modda işlemciye 35-30 watta tutmaya çalışıyor ekran kartı ise 140 watta oyun işlemci ağırlıklı olduğu için droplar yaşıyordum. İşlemciye 50W limiti koyunca düzelmişti. Excalibur laptoplar işte bu tarz durumda sorun yaşar gibi. Yine de aşılamayacak bir şey değil tabii ki.

Ben başka yerde de demiştim. Gerçekten bu Excalibur cihazları önermek isterim çünkü piyasanın en ucuz oyuncu laptopları bunlar. Milletin sırf ASUS diye TUF'lara 70k para vermesini, 12 taksit diye Monster'e 70k para vermesini istemiyorum şahsen. Kendilerini düzeltirlerse zamanlar millet almaya başlar diye düşünüyorum. Tabii önce şu r9tleri geçmeleri lazım kasalarında

Surdugunuz macun ne? Kurdugunuz bazi mantiklar aşırı saçma. Cihaz pumpout yapmasin diye gucunu kisacaksaniz ne icin o cihaza para verdiniz?

Yoksa 80 90W ile PTM7950 kullanmazsanız aşırı Pumout'a meyilli bir laptop bilginize.

Buradaki mantigi da anlamadim, PTM bu konuda en dayaniklilardan biri. Denediniz ve PTM cihaza dayanmadi mi demek istiyorsunuz? Adaptor yetersiz gelme meselesini de saçma bir yere baglamissiniz, alakasiz. Adaptor yetersiz gelse basindan beri cihazdan sarji yuk altinda yemesiyle belli edecektir zaten. Boşta 3K RPM iyi bir şey değil.

@950377 Sadece oyun icin kullanan birisi acisindan dogru denilebilir evet. 12450H fazlasiyla giris seviyesi bir CPU oldugu icin karsilastirdigin modeller de giris seviyesi modeller oluyor agirlikla, cogu giris seviyesi laptoplar agir limitlere sahip normal olarak. Teknik servisin ne dediğini pek umursamazdim alayi iş bilmez adamlar. MX6 macun tercihi kötü olmus, yine iyi kullanimlar dilerim.

Cevap verdigim yorum silindi bosa yazmis gibi oldum : D

Son düzenleme:
Çoğu laptop içinde PTM 7950 veya sıvı metal yoksa işlemcisi 90W üzeri çekerek macunu bence kurutur veya pumpoutlar. W= ısı demek zaten haliyle w performansı etkilemeyecek şekilde w limiti koymak her kullanıcının hakkı. Cihaz pumpout yapacak diye performansından ödün vermek diye bir durum yok. İ5 12450H oyun esnasında w limitini kaldırsam bile ya crossload'dan dolayı ya da oyunda yüklenmesi gereken işlemci kullanan şeylerin yüklenmesinden dolayı 40 50W değerlerinin üstünü çekmiyor ki yüksek performans modu böyle. Hiçbir i5 12450H laptopu YouTube de aratsanız dahi 50W sabit tüketim göremezsiniz bu işlemcide. Oyun modunda zaten işlemci turboda bile çalışmıyor yani 0 ısınmalı.

Oyuna girdiğiniz esnada ekran kartı kullanılmadığından çoğu oyunda laptop işlemciye abanıyor adeta 70W vs. görüyor oysa 50 40W çekerek de aynı hızda oyuna giriyor aynı ghz değeri ile. Yani rekabetçi oyun oynamıyorsanız (Bazı i5 12450H kullanıcıları 50W ile rekabetçi oyunlarda bile fazla fark olmaz demekte) 40 50W üzeri sadece ısı alıyorsunuz performans değil. Render işleri için tabii limit birazcık fark edebilir.

Limit yukarıdaki testlerde yok bu arada yukarıda mesela forza 5 var orada işlemci limiti yok. PTM 7950 kullanamadığım için şimdilik laptop gereksiz ısınmasın diye 45W limitli cihaz o kadar. PTM 7950 kullansam pumpout riski olmadığından limit koymamaktam korkmam ama teknik servis bile G870'in işlemcisinin anormal w çektiğini söyleyince w limiti şart olduğunu anlıyorsunuz ama dediğim gibi düzgün w limiti koyarsanız performans etkilenmez. Zaten performansın etkilendiğimi görsem burada ağlardım bu konudan.

Surdugunuz macun ne?
Mx6 macun.

. Boşta 3K RPM iyi bir şey değil.
Toz ve macun bakımından sonra işlemci fanı 2800 RPM'lere kadar düştü Gpu tarafındaki fan 2500 RPM'de. Boşta 3K rpm yani bakımsız veya iş esnasında olur artık.

Gamegaraj'ı bilmiyorum ama bunda ekran kartı 105W 4060 modeli. Çoğu oyunda 100W üstü çekme gereği duymuyor haliyle işlemci 40W rahat çekiyor ama oyun baya baya yüklendikten sonra 30W 35W'lara düşüyor bu ısınmadan veya crossload'dan kaynaklanmıyor bu direkt oyunla alakalı. 5060 modeli de 115W. Ve kendisi 110W üzeri oyunlarda çekeceğini sanmam. İslemciye hayda hayda alan kalıyor bu yüzden crossload 135W ile 140W arası görebildim.

Yani geri dönüş yapmanız çok güzel. Kısaca adamların termal macunu dandik öyle mi ?
Evet 4060 serisi için böyle. Casper uyanıklık yapıp eleştirileri görünce PTM koymuş yeni seriye vay anasını.

@950377 Sadece oyun icin kullanan birisi acisindan dogru denilebilir evet. 12450H fazlasiyla giris seviyesi bir CPU oldugu icin karsilastirdigin modeller de giris seviyesi modeller oluyor agirlikla,
İ5 12450H oyun testleri diye arattım YouTube'ye yani bilmiyorum girişi cihazları vs. cihaz adı yok. LOQ serisinde de var bu işlemci.

, cogu giris seviyesi laptoplar agir limitlere sahip normal olarak.
G870 bu sınıfta olmamalı işlemcisi anormal gerçekten. Bazen 30 40W arası çalışıyor canı istediğinde de 40 50w arası.

Teknik servisin ne dediğini pek umursamazdim alayi iş bilmez adamlar.
Teknik servis dedim de Casper teknik servisi değil bu. Adam baya baya şehirdeki en iyi teknik servislerden büyük markalar ile çalışıyor.
G870'i bir koydum masaya adamın gözleri parladı stajyerime yaptırmam diyor.
Sizede yani.
. MX6 macun tercihi kötü olmus, yine iyi kullanimlar dilerim.
Mx6 tercihini ucuz olduğundan yaptımda teknik servisin sürdüğü macundan daha iyi sonuç verdi. Dereceler çok iyi o yüzden sizinle aynı fikirde değilim. Pumpout yaptığında işler tersine döner ama ptm alırım belki de.

İş bilmezler diyorsun, adam biosla vs. oynadı. Yüksek performans modu ile laptopta oyun modu arasınsa normalde sadece ekran kartı limiti değişiyordu o adama verdim oyun modunda işlemci undervoltu gibi çalışıyor. Turboyu açıyor kapatıyor sürekli yani 3ghz 25W 27W çekiyor aniden 30 40 arasına zıplıyor ghzde 3.6 oluyor falan ve performansta 1 2 fps ya fark var ya yok forza 5 içinde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…