İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

@950377 Ben Casper teknik servisi sanarak bu yorumu yaptim. G870'e gozu acilan biriyse yine yorumumun arkasinda kalirim, fark etmez tabii belki para koparirim diye gozu acilmis da olabilir hakkini yemeyelim : D. Bilginiz o konuda dusuk oldugu icin buyuk ismis gibi geliyor olabilir, Advanced BIOS oldugu surece az cok anlayan herhangi biri limitlerde oynama yapmasi mumkun ec yoksa. MX6 pumpout acisindan laptoplarda kotu bir macun. G870 de o sinifta, entry level.

Çok gereksiz muhalif olmaya gerek yok bence model hakkında zira fiyatı bandında daha iyisi LOQ vardı onunda adaptörü 170W olması lazım bir de anakart problemi vs. çıktı. Ben bu konuyu açtığımda bu anakart olayları yoktu LOQ'ta önermişimdir bu yüzden tekrar özür diliyorum herkesten. Sizin gibi düşünerek hata yaptığımı düşünüyorum, gereksiz bir eleştiri konusu açtım maalesef. Bu yüzden daha da uzatmanın manası yok. Evet paradan dolayı açılmış olabilir gözü ama bunu konuşmak dedikoduya girer ve kimse kimsenin içini bilemez. Şimdi için ucuz bir fiyata yaptı diyebilirim, o zamanlar kendim bakım yapmayı bilmiyordum zor bir iş sanıyordum değilmiş ve kafalarına göre ne olduğu belirsiz macun sürüyorlardı ilk defa denedim ve fikrim değişti yukarıda bunları yazdım zaten. Bios olarak bakmayın sadece olaya, control center gibi uygulamaları da kontrol etmiş ve puttyleri de değiştirmiş yani arkaplanda belki adamın emek ettiği daha fazla şeyler olabilir. Ayrıca o dönem için G870 çok yaygın bir cihaz değildi eline G870 gibi Quanta kasanın çok geçtiğini sanmıyorum kendisinin. Mx6 bende pumpout yapana kadar yukarıda paylaştığım sıcaklıklarla devam edeceğim sonra ptm alırım nasipse.

Ayrıca sizi ikna edip ne yapacaksam mesajınız sanki yanımda teknik servise götürmüşsünüz gibi. Belli ki Casper ile sorununuz var. Benden daha net konuşuyorsunuz resmen, o teknik servise gitmeden G870 kullanmadan bazı şeyleri bu kadar net konuşmak hata ve anlık sinirle bu konuyu açtım zaten hala bunu tartışıyoruz. Kime ne anlatıyorsam.

Casper teknis servisin fabrikasyon macunu Mx6 kadar sıcaklık düşürmedi. 2 3 ay içinde pumpout yapmıştı benim hatalı kullanımımdan ve tozlanmasından. Sonra Casper'a güvenmeyip şehrimde bilindik bir teknik servise götürdüm ama o da standart bir macun sürmüs o daha kısa sürede pumpout yaptı. Ama ben tozlarının alınmasından memnundum sadece.

. G870 de o sinifta, entry level.
Entry level bence Victus 15 ve Acer Nitro V15 vs. olabilir. Entry'nin altıda bence MSI Thin GF63 serisi.

Son düzenleme:
@950377 Muhalif olma gibi bir çabam yok. Laptop kategorisinde nadiren mesaj yaziyorum, boyle bunun gibi bildirim dusup dikkatimi cekerse anca. Yani yerine ne onerilip onerilmeyecegini pek de umursamiyorum, sadece kendimce yanlis oldugunu dusundugum yerleri belirttim, en sonunda da uzatmamak amaciyla iyi kullanimlar diyip gecistirdim zaten. Vaktinde ben de su anda patlamis cihazlari onerdim, bunu hickimse bilemezdi o vakit cunku cogu belli bir kullanim vakti sonrasi kendini gosteren şeyler. Bu 4000 serisindeki entry level son nesil cihazlarin cogu patladi zaten, ureticiler patlatmis bu nesil.

Arkadaşlar, Casper'ın kötü bir marka olduğunu biliyorum. Kimseye ütopya anlatmaya gerek yok. Telefonları Çin markası ile aynı tabletleri keza öyle. Casper fason bir üretici. Ama G870 hakkında maalesef yanıldım. Quanta'nın iyi kasaları da var kötü olanlarıda. Doğruya doğru yanlışa yanlış demek lazım. Mx6 gibi önerilmeyen macunda bile sıcaklıklar ortada yani yukarıda paylaştım değerleri. Haliyle imkanım olsa konuyu silerim. Sponsorlu içerik o kadar fazla olunca bende eleştirmek istemişim o anlık hata ile ama konu fazla fazla tık almış.

Casper için sırf telefonlarını ve tabletlerini kullanan monitörlerini kullanan ve memnun olmamaları sebebiyle bu saydığım ürünlerin deneyimleri ile G870 modelini eleştirmelerine çok kez denk geldim. Yani marka eleştirmek için eleştiri yapanlar mevcut. Yani eleştiri yapabilirsiniz marka çünkü sıkıntılı lafım yok ama seviyeli yapmak lazım. Forumda da bir sürü haterı mevcut bu yüzden. Telefonunu tabletini kullansam bende beğenmem.

Ama G870 bir istisna olmalı, soğutma zaten HP gibi Acer gibi ciddi markaların entry level gaming laptoplarında kullanıldı. Soğutma kötü olsa gaming laptopta olmazlar bu kadar ciddi markalar ile. Evet Victus 15 ve Nitro V15 serisinden bahsediyorum burada. Bunlar önerilmeyen modeller markalara rağmen ve Gpu limitleri 75W ile sınırlı ama G870 böyle değil 105W 115W limiti var. MUX var. Paneli nispeten bu modellere göre daha iyi. Soğutması da düzgün bakımla iyileştirilebiliyor. Bu benim deneyimlerim arkadaşlar. Hani Casper eleştirmek için eleştirmenlerle beni karıştırmayın demek istiyorum çünkü yorum değil kişisel görüş değil 3 yıla yakındır gözlemlerim bunlar. Quanta fazla fazla markalar ile çalışıyor G870'e sadece sıradan bir Casper ürünü gözüyle bakmak yetersiz oluyor. Olaya Quanta ve benzer modellere bakarak değerlendirmek lazım.

Bu yüzden de konu aşırı tık almış. Casper eleştirileri dinlemeyi millet olarak seviyoruz farkındayım. Açıklamamı sizlere sunmak istedim. @Artoria Pendragon ben sizin laptop konularında baya aktif olduğunuzu düşünerek yorum yaptım.

Teknoloji konusunda Türkiye'ye ait bütün markalardan uzak durmak gerekiyor.
O açıdan da konuyu düşündüm. Bu aslında tüketiciye yarayan bir durum. Kötü marka ama G870'in uygun fiyatlı olması sebebi budur bir de ddr4 ramli olması. Ben aldığım zaman alternatif olarak LOQ vs. vardı ve Victus 16 vardı. Casper beni bu sorunlu cihazlardan kurtarmış oldu.

Böyle bir mesaj bekliyordum.

O kadar uzun zamandir dizustu kategorisine yon verdim ki o tiplere alisali bayağı oldu: D Zamansal problemlerden azalttim.
Laptop kitlesi sorunlu hocam kim nederse desin. Eğitilemez çomar bir kitle var. Ben ne yazarsam yazayım kafalarında bir fikir var parti savunur gibi savunuyorlar. Laptopla amuda kalkıp Gta 6 oynasam yine sorunlu almayın diyecek kitle var. Yukarıda örneği geldi mesela sıcak sıcak anlatayım. Casper sıkıntılı bir marka diyorum bunu yazdım yukarıda. Aşağıda adam gelmiş "Teknoloji konusunda Türkiye'ye ait bütün markalardan uzak durmak gerekiyor". E zaten bende onu kast ediyorum yani aynı mesajın kibarı benim attığım sadece anlam olarak aynı.

Bu tarz mesajlar sadece haterlığa davet çıkarır G870'ten benim gibi memnun olan biri gelir sonra Türk markalarına düşmansınız siz diye konuyu karıştırır gider. Bu tarz kızıştırıcı mesaj atanlara karşıyım seviyeyi kormayı bilmek lazım sizin veya benim yaptığım gibi.

Markalar kalitesiz olsa da benim gibi tüketiciye yaramış mı ? Yaramış. Ben ona bakarım. Fazla marka her zaman tüketiciye yarardır. Aldığım notebook soğutucu bile başka markaya ait aynı kasayı almış kendi logosunu basmış 300 400 TL daha ucuz.
Calw's Tornado'dan bahsediyorum. Aynısı JUO markasında var ürünün ama 300 TL daha kazık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…