İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

94 derece değil o işlemcinin thermal yeme sıcaklığı. 97 derece olması gerek. Oyunu ofis modunda açtıysanız normal 40 watt ta kalması. Valorant zaten optimizasyon olarak pek iyi olmadığı için çok da şey etmeyin.

RDR2'de ben(yüksek performans modu) 80-85 derece arasında gidiyordum tüm ayarlar Ultra olmamasına rağmen. İşlemci ise oyunun büyük şehrinde 100 dereceleri çok rahat geçiyordu.

Attığınız incelemede ki Nitro 5 135 watt adaptör ile geliyor. Zaten donanımı yüksek değil ve eski kasa. Çok sorun olacağını sanmıyorum. Excalibur hem CPU hem GPU'yu tam güçte çalıştıra mıyor o adaptör yüzünden. 100 watt GPU çekiyor ve işlemcinin turbosu(i5 12450H) 95 watt. Adaptör 180 watt

Sanırım pl1'i daha erken yiyor o yüzden ya da anlık 97 derecelere fırlıyor ben kaçırıyorum. Ofis modunda açmadım.
RDR2'de ben(yüksek performans modu) 80-85 derece arasında gidiyordum tüm ayarlar Ultra olmamasına rağmen. İşlemci ise oyunun büyük şehrinde 100 dereceleri çok rahat geçiyordu.
İşlemci çok sıkıntı ekran kartı neyse de ki ekran kartı da arada sapıtıyor 87 derecelere falan fırlıyor ama o idare eder.
Sorun olup olmamasından ziyade dandik bir şarj aleti mi onu düşündüm sanırım değil. Konuda zaten 180w adaptör az diye belirttim hocam en azından 220W falan olmalıydı.

Konuda belirtmiştim silmişim yayınlamadan önce eyvah.

Bu konudan sonra Excalibur alırken 2 kere düşünürsünüz umarım.

22'ye 4050 verdikleri zaman belki alinabilirdi, fani ve isinmayi dert etmeyecek biri icin.

22'ye 4050 verdikleri zaman belki alinabilirdi, fani ve isinmayi dert etmeyecek biri icin.

Zaten global markalar ile aynı fiyata ürün satıyormuş gibi gözükse de Casper aslında öyle değil. Yani ucuza satmasa Casper alan olacağını sanmıyorum eğer böyle bir şey yapacak varsa umarım benim konumu görür.
Ha bir de ben mesela Teknosa'yı gezdiğim zamanlar RTX4000 serisi yeni yeni yaygınlaştığı için bir tek 4060 içeren laptop buydu. Sırf Casper diye gidip 4050 ASUS TUF A15 veya HP Victus 15 diye 4050 almam çok da fark edecek miydi? Emin değilim. Kısaca hater olmaya da gerek yok. Önemli olan objektiflik zira incelemelere göre Casper en iyi marka. Reklama iyi para harcadıkları bir gerçek.
Ya bedava almışlar laptopu değil bence 5 10 tane verdiler ki bu tarz öven incelemeler var.

Ayrıca Fristrike'den GPU'nın aldığı skor fena değil. Dediğim gibi CPU çok limitli o kadar bu yüzden CPU güzel skorlar alamıyor hatta CPU soğuyamıyor bile yani sadece limit tek dert değil. Kendisi güzel skorlar almaya çalışıyor ama 100 dereceyi bulup "ben pes ettim" diyor.

CPU'nun ise her AAA oyunda thermal yemesi cabası. G870'e i5 12.nesil h sınıfı işlemci takmak Tofaş'a uçak motoru takmak gibi olmuş.

En ideal seçenek muhtemelen 30K civarına HP victus 16 RTX3060 modeliydi onu da 3000 serisi diye elemişimdir bir de 4050'li modeli varmış amd işlemcili ama ben görmedim. Özetle ben 4050 laptop fiyatına şu an 4060 aldım ama bedelini işlemciyle ödedim.

Son düzenleme:

Hocam casper ve Monster'da haklısınız ama Asus'ta hak veremeyeceğim.

Asus Gaming laptopların belli bir standardı var ve çoğu zaman bunun üstünde kalmayı başarıyorlar(2020 TUF serisi hariç). Kesinlikle bu 2 marka ile yan yana koyulacak bir marka değil. Servisi de gayet başarılı.

Asus TUF A15'te önermiyorlar hocam yani şu an yeni laptop alsam Casper'dan Asus TUF'a geçmek yerine Acer Nitro 16'yı Lenovo'yu tercih ederdim muhtemelen, evet Casper ve Monster ile kıyaslanacak bir marka değil zira Casper ile Monster marka da sayılmazlar bence ikisini de sevmiyorum lakin Monster'ı benim fizik hocam kullanmıştı oradan bir sempatim var baya tilki ve teknoloji meraklısı bir adamdı. Monster'ın Tulpar serisi de güzel diyorlar Casper'ın şahsen hiçbir serisini sevmedim ama onunda dengi Monster sadece.

Casper'dan bir tek G870'ten umutluydum onda da durum bu.

Mesela böyle bir cihaz varkken Casper'ın şu an yüzüne bakılmaz zaten bu kart 4060'ı tokatlar. Üstelik işlemci sıcaklığı maksimumda 92 94 dereceleri bulmasına rağmen frekans kısmadan çalışabilen bir model bu ve bu yüzden ben Casper ile 9K kusur alırken çoklu çekirdekte siz 13K alabilirsiniz bu model ile. Tek sıkıntısı 3 adet satıcısı falan var yani stoklar yakında biter herhalde çünkü çok iyi fiyat ancak belirtmeliyim ki objektif bir inceleme dedik ben Casper'ı bu modelden bile 2K ucuza aldım en az.

Son düzenleme:

ASUS TUF serisini hiç kullanmadım almayın bozulur demedim tek demek istedigim monitör konusunda iade veya tamir işleminde ilgisizlerse acaba laptop alsaydım başıma ne gelirdi onu merak ettim.

Valorant yükledim konuyu yazarken. Sonra üşendim paylaştım konuyu, yani ekleyeceğim öyle bir planım var.

Klavyede tuşun basarken bırakma sorunu herkeste mi var ya servise yollasam düzeltirler mi acaba?

Klavyede tuşun basarken bırakma sorunu herkeste mi var ya servise yollasam düzeltirler mi acaba?
Herkesde vardır bence ben dediğim gibi gittim sıfır şubeden aldım Teknosa'dan daha ne olsun ? Elimdeki bence en sıfır üründü yani.

@392578 Neden ? Konumu beğenmediğinizi de eleştirel bir biçimde yazarsanız eğer kendimi geliştirmeme yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar dilerim.

Sonuçta ilk konularımdan biri bu hata yapabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…