İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

Ben Cpu sıcaklığını göremediğim için hw monitöre de üşendiğim için görev yöneticisinden GPU sıcaklığını kontrol ediyorum ve Gpu 40 dereceyi geçtiğinde control centera bakıyorum cpu fanlarını 3200 RPM'ye alıyor kendini. Cpu'ya bakayım birazdan. Oda sıcak şu an durduk yere olması normal.

Yok GPU degil. CPU.
Ben aldım alalı ısınıyor hocam CPU. Size nasıl denk gelmemiş ya.
CPU'ya sıvı macun şart gibi ama gerek yok zira cpu ağırlıklı oyun oynamıyorum ve hocamın dediği gibi cpu thermal oyunlarda çok etkilemiyor GPU daha öneli eğer cpu kullanmıyorsa oyun aşırı derece.

Macun degismeyi dusunuyor musunuz?

Evet, dediğim gibi yakınlarda servisi varmış Casper'ın gitmeden önce MX6 veya buraya konu açarım macun sipariş veririm internetten bir de ram alır ikisini servise danışırım yaparlarsa değişir. Alalı daha 3 ay oluyor konuda söylediğim gibi 3 ay sonra gideceğim 6. ay diye.

Hem yaz tatilinde yanına gelen gamepass ultimate'yi 1 aylık ücretsiz onu kullanacağım hem de sıcaklardan etkilenmesin diye de macununu değiştirmiş olacağım güzel olur inşallah. Başımıza bir bela problem gelmezse inşallah planım bu.

Ram'de 16x2 oldu mu bomba.
Şu an pek fazla oyun oynayamıyorum zaten genelde eğitim işte klasik. Bir yandan üniversite bir yandan dgs bir yandan da yksye bakıyorum. God of War'ı bitirdim ama dayanamayıp.
Derdim kısaca thermal throttle değil ben sponsorlu videolara dertliydim onu da paylaştım rahatladım hadi eyvallah.

Son düzenleme:

GPU-Z'den "Advanced" kısmında Max temp yazar. Orada değer 87 ise, 86'dayken kısa süreli 87 olup termal th. yiyorsundur. GPU-Z ile log tutarak oyun oynayıp, sonra logu inceleyerekte bakabilirsin. "PerfCap reason" kısmındaki kodlardan bakabilirsin. 1-16 ve 4 ler görürsen normal. 2 veya üstüne 2 eklenmiş olarak mesela 3 (1+2) görürsen termal th. demektir.

Bu arada sıvı metalden önce kaliteli bir macun alıpta deneyebilirsin tabi.

Bu arada thermal throttle işlemci de Throttle Stop'ta görünüyor ya limits kısmında Gpu girse thermal limite görmez miydim oradan ? Ve dediğiniz uygulamadan logları kontrol ederim mutlaka.

Bu arada thermal throttle işlemci de Throttle Stop'ta görünüyor ya limits kısmında Gpu girse thermal limite görmez miydim oradan ? Ve dediğiniz uygulamadan logları kontrol ederim mutlaka.
GPU Throttle bildiğim kadarıyla görünebilen ve limiti açılabilen bir şey değil.

GPU Throttle bildiğim kadarıyla görünebilen ve limiti açılabilen bir şey değil.

GPU-Z'den Max sıcaklık öğrenilip, MSi afterburner'da falan sıcaklığa bakarak görülebilir. Max sıcaklığa ulaşıyorsa termal th. yapıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…