Casper F600 laptopa M.2 SSD takılır mı?

yolsuzyolcu

Decapat
Merhaba. Casper F600 laptopum var ve HDD'si 5400 RPM 1 TB.

Ürün linki burada

Burada da PC'nin içi açılmış slotları görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi sorum, bu PC'ye M.2 SSD takabilir miyim? Bunun için HDD'yi sökmem gerekir mi?

İkinci sorum da şu SSD taksam oyunlarda ve After Effects gibi grafik uygulamalarında gözlemlenebilir performans artışı görür müyüm?

Görev yöneticisinde disk arada bir %100'e çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bugün ulaştı. M2 soketine taktım. HDD yi çıkardım. USB den M2 SSD ye kurulum yaptım, sonrada HDD'yi geri yerine taktım. Sorunla karşılaşmadım. Sadece HDD yi daha önce ikiye bölmüştüm bir taraf windows yüklü diğer tarafta fotoğraf arşivim vs. Fotoğraflara zarar gelmeden eski windowsu nasıl silerim bir bilginiz var mı? M.2 SSD den aldığım verileri paylaşıyorum;
Bilgisayardan fazla anlamıyorum ama diğer forum yazılarında okuduğuma göre bu şekilde kurulum yapmak zarar verir yazmışlardı böyle bi durum var mı? Maalesef bilgim yok. Siz disk sorunu yaşıyor muydunuz?

Disk sorunu yaşamadım hiç. Şu an hızından memnunum 140 saniyede açılan laptop 20 saniyede açılıyor.

Hocam siz M.2 SSD'yi Casper F600 M2 Slotu Var Mı? - Technopat Sosyal buraya mı taktınız yeri burası mı?

Hocam siz M.2 SSD'yi Casper F600 M2 Slotu Var Mı? - Technopat Sosyal buraya mı taktınız yeri burası mı?

Bir de hangi siteden aldınız ben 215 liraya bulamadım doğrusu

Hocam bir de sizin f600 i7 işlemcili olanı mı i5 işlemcili mi?
Çok yazdım ama hiç anladığım konular değil bunlar ürün hepsi burada da
doğru ürün değil mi sipariş geçeceğim bu gün

Son düzenleme:

Hocam bir de sizin f600 i7 işlemcili olanı mı i5 işlemcili mi?
Çok yazdım ama hiç anladığım konular değil bunlar ürün hepsi burada da
doğru ürün değil mi sipariş geçeceğim bu gün

Evet oraya taktım. N11 den aldım ama zam yapmış ben alınca attığın linkle aynı fiyattan satıyor. i5 işlemcili olan. Ürün doğru. Sen de oradan al 10 liran cebinde kalsın derim: Kingston Uv500 Suv500m8/120g 22x80 120 Gb M.2 Ssd Fiyatları ve Özellikleri

M2 SSD'nin girişi farklı takamazsınız. Normal SSD ise dönüştürücü ile takabiliriniz. Oyunlarda performans (FPS) artışı olmaz sadece daha hızlı açılır ve haritalar daha hızlı yüklenir.
m2 sata ssd (2280) ürün aldım ve çalıştı bilgilerinize.

Son düzenleme:
KINGSTON UV500 120GB 520MB-500MB/S M.2 SSD (SUV500M8/120G) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
buradaki ürünü sipariş vermiştim sizin yazınızı görmeden önce boyut sanırım standart kingston sitesinde m.2 için 22*80 yazıyor gelmesini bekliyorum geldikten sonra durum hakkında buraya yazarım. Teşekkür ederim sağolun.
M2 SSD'nin girişi farklı takamazsınız. Normal SSD ise dönüştürücü ile takabiliriniz. Oyunlarda performans (FPS) artışı olmaz sadece daha hızlı açılır ve haritalar daha hızlı yüklenir.

Casper teknik desteği aradığımda Casper F600 laptopun sadece NVMe ssd desteklemediğini söyledi.

Son düzenleme:
KINGSTON UV500 120GB 520MB-500MB/S M.2 SSD (SUV500M8/120G) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
buradaki ürünü sipariş vermiştim sizin yazınızı görmeden önce boyut sanırım standart kingston sitesinde m.2 için 22*80 yazıyor gelmesini bekliyorum geldikten sonra durum hakkında buraya yazarım. Teşekkür ederim sağolun.

Casper teknik desteği aradığımda Casper F600 laptopun sadece NVMe ssd desteklemediğini söyledi.

Siz de Pcie destekli bir M.2 SSD alıp deneyin o halde çalışırsa çok daha hızlı bir laptopunuz olur. (M.2 tip SSD'ler 3 e ayrılıyor 1. Sata arayüzünü kullanan 2. Pcie arayüzünü kullanan 3. Pcie arayüzünü kullanıp Nvme teknolojisinden yararlananlar.)

Siz de Pcie destekli bir M.2 SSD alıp deneyin o halde çalışırsa çok daha hızlı bir laptopunuz olur. (M.2 tip SSD'ler 3 e ayrılıyor 1. Sata arayüzünü kullanan 2. Pcie arayüzünü kullanan 3. Pcie arayüzünü kullanıp Nvme teknolojisinden yararlananlar.)

Hiç riske gerek yok bir arkadaş m.2 alıp uymadığını yazmıştı burada o yüzden aldığım ssd attım linkini sizin aldığınızın aynısı benim disk sorunu ve yavaşlama ortadan kalksın başka bir şeye ihtiyacım yok teşekkür ederim öneriniz için.

Hocam burda dvd slotunun sağındaki kısma mı taktınız?Bunun için dvd slotunu çıkartmanıza gerek kaldı mı?

Dosya Ekleri

• 4b19c7c371e4a71118a1a51521b3c71e.jpg
    4b19c7c371e4a71118a1a51521b3c71e.jpg
    2,1 MB · Görüntüleme: 676
Merhaba evet oraya taktım. Ben laptopu açaren ilk dvd driver ı çıkardığım için genelde boş oldu orası ama m.2 yi etkilemez çıkarmana gerek yok.
son olarak bu ürün uyumlu mudur sizce?pcie olup olmadığı yazmıyor da,sizin attığınızın 240 lık versiyonu diye tahmin ediyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı