Yardımınız için teşekkür ederim. Bu hafta Casper bana hakem heyeti kararı neticesinde iade yapmak için dönecektir, iadeyi aldıktan sonra adliyeye giderek işlemi başlatacağım. Benzer durumlar yaşayan arkadaşlara yardımı dokunması açısından konuyu güncelleyeceğim.
Yardımınız için teşekkür ederim. Bu hafta Casper bana hakem heyeti kararı neticesinde iade yapmak için dönecektir, iadeyi aldıktan sonra adliyeye giderek işlemi başlatacağım. Benzer durumlar yaşayan arkadaşlara yardımı dokunması açısından konuyu güncelleyeceğim.
Güncelleme :
Hakem heyeti kararını uygulamak amacıyla Casper tarafından arandım, cihazı gönderdim ve şu an aradan yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen iadeyi bekliyorum. Bir haftadır ödemenin gönderileceği söyleniyor fakat an itibarıyla hesabıma geçen bir para olmadı. Dün yani 25 Eylül perşembe günü tüketici mahkemesine yazdığım itiraz dilekçesini adliyede harç ücretini yatırarak teslim ettim. Yaklaşık 3000 TL bir masrafım oldu şu an için. Dilekçemde satın alım tarihinden itibaren hesaplanacak yasal faiz talebinde bulundum.
Konuştuğum avukatın söylediğine göre yasal faiz konusu tamamen haklı bir talep olduğundan davayı kesin kazanacağımı söylüyor. Aralık ayında duruşma olacağına dair bir sms aldım bugün. Bakalım neler gelecek başıma.
Güncelleme: Tüketici mahkemesi başvurum sonrası firma yetkilileri beni aradılar, anlaşarak uzlaştık ve davamdan feragat ettim. An itibarıyla ürünün fatura bedeli + avukatın hesaplamış olduğu ve satın alım tarihinden itibaren geçen yaklaşık 2 yıllık süreci baz alan yasal faiz ödemesi tam olarak yapıldı. Firma yetkilileri beni memnun ettiler, sonuçtan gayet memnunum. Belki bir servis teknisyeninin basit bir hatası sonucu olayların bu kadar uzaması ve yorucu geçen bu süreç elbette beni hayal kırıklığına uğrattı fakat özellikle yetkililerin ödeme sürecinde beni mağdur etmeden ve beklemediğim hızda tamamlamaları beni son derece memnun etti. Cihazımda yaşanan sorunların haricinde zaten yaklaşık 10 yıldır kullandığım Excalibur G850 model bir bilgisayarım var, bugüne kadar en ufak sıkıntı yaşatmadı. Bir kez daha anlamış oldum ki teknoloji tamamen şans işi, ürünler en iyi markada da sorunlu veya ayıplı olabiliyor, burada önemli nokta yasal hakların farkında olmak ve doğru kişilerle iletişim kurmak. Süreci uzatanın firma değil, tamamen hakem heyeti olduğuna emin oldum, bizzat gidip kararın aslını almak istediğimde bile ne kadar yavaş, ne kadar isteksiz çalıştıklarını gördüm. Kararın neden geciktiğini ve 4 aydır güncelleme yapılmadığını sorduğumda kaymakamlık görevlisi tamam bakıyoruz dedi ve 5 dakika sonra sistemden arka arkayabilirkişi, karar gibi bildirimleri gördüm. Aramasam Allah bilir kaç ay daha bekleyecektik
Not: İadeyi aldıktan sonra Lenovo Yoga 7 notebook aldım, aldığım ürün de ayıplı çıktı, ilk günlerde durduk yere kapanma gibi sorunlar yaşadım servise gönderdim anakart onarımı yapılacağını öğrendim ve satıcıya ulaştım. Satıcı bu konuda gerçekten beni fazlasıyla şaşırttı, farklı hiçbir şey söylemeden servisten rapor alın değişim yapalım dediler servis bir hafta kadar dil dökmem sonucunda raporu verdi şu an yeni cihazın gelmesini bekliyorum. Fazlasıyla şanssız geçen bu koca iki yılın ardından umarım benzer şeyler başıma gelmez.