Casper laptop önerisi

Oyun amacıyla 9 - 10 k ya laptop bulabileceğini sanmıyorum. Casper konusunda da sana kendi yaşadıklarımı anlatayım. Bak bana sorarsan bence Casper eskiden iyiydi ama şimdi tam bir hayal kırıklığı... Benim şu an 2 Casper laptopum var. Biri 15 seneden daha eski ve hala çalışıyor. Diğeri ise yeni ve sana yaşadıklarımı anlatayım. Cihazı aldım, ilk başta ekran kartı sürücüsünün 2 yıl eski olduğunu gördüm. Güncellemek istedim ve NVIDIA GeForce ile denedim ama olmadı. NVIDIA'nın sitesinden sürücüyü indirip manuel kurmayı denedim, yine olmadı. Destek hattını aradım ve durumu anlattım. Destek hattı bana Aygıt Yöneticisi'nden sürümü güncellemeyi denememi söyledi. Ya kardeşim eskiden aygın yöneticisinden güncelleniyordu ama sonra NVIDIA kendi güncellemeye başladı. Artık oradan güncellenmiyor, oradan istediğin kadar bak, orası sana güncel diyor. Neyse ben yine de denedim, güncel dedi ama güncel değil diyorum. Bana orada güncel yazıyorsa günceldir diyorlar. Neyse sonra satın aldığım yerin hizmetler kısmı halletti. NVIDIA ile ilgili her şeyi kaldırıp, baştan güncel olanları kurdular. Bir süre sonra görüntü ile ilgili cihazdan kaynaklanan bayağı ilginç bir problem başladı. Çok büyük bir problem değildi ama ben YouTube ile uğraştığım için beni çok etkiliyordu. Bu sebeple yetkili servise götürdüm. 10 gün falan sonra cihazı aldım. Bir süre sonra aynı sorun tekrar etti ve yarı yıl tatili yaklaşıyordu. Tatilde serviste olmasını istemedim. Çünkü tatil oyun oynamak için boş zamanımın çok olduğu bir zamandı. Tatilin bitmesini bekledim, deprem falan araya girdi. Bu zaman diliminde cihazın touch Pad'i de bozulmuştu. 1 ay falan sonra işte cihazı yeniden verdim, ama bu sefer mağazadan gönderttim, yetkili servisin beni takmıyor olabileceğini düşündüm, mağazayı ciddiye almak zorunda diye oradan gönderdim. 10 15 gün sonra cihazı geri aldım, eve gittim ve touch Pad'in çalıştığını ama aynı görüntü sorununun devam ettiğini fark ettim. Hemen ertesi gün tekrar verdim ve arayıp değişim talebimi ilettim. 25 gün bekledim ve sonunda cihazım değiştirildi. i5 11400H yerine bir tık daha iyi olan i5 12450H işlemci vardı ve 0 cihaz vermişlerdi. Sevindim ve eve geldim. Bir de ne göreyim dersin? Windows etkinleştirilmemiş... Aldığım üründe orijinal Windows kuruluydu. Şimdi de bununla uğraşıyorum. Hafta sonu olduğu için destek hatları kapalı ve yetkili servisi de etkinleştirmek için fabrikaya ulaşması gerekiyormuş ama fabrika da hafta sonu kapalıymış.

Ben sana marka olarak ASUS veya MSI öneririm ama bütçene baktığımda bırak MSI ve ASUS'u senin direk oyuncu laptopu alacak kadar bütçen yok. Yanlış anlama doğruları söylüyorum, amacım seninle dalga geçmek falan değil, sadece gerçekleri anlaman için yüzüne vuruyorum. Ben kendim için konuşursam acayip bir indirim tarzı bir şey görmediğim sürece artık kolay kolay Casper almam. Çünkü adamların destek hattındaki teknik ekibi kitapçıktan okuyor ve kitapçık geçerliliğini yitirmiş eski bilgiler veriyor.
Eğer 9 - 10k ya oyuncu bir şeysi istiyorsan git masaüstü APU sistem al ve bir tane de monitör al. Ya da volkan oyun kuvvetleri, PC hocası, Donanım Arşivi gibi YouTuber'ların F/P sistemlerini bekle ama senin istediğin bütçede pek sistem çıkartmıyorlar diye biliyorum. Ayrıca bir de masaüstü alırsan monitör de alman gerekecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı