Casper Nirvana GT 840M 15.6 FPS sorunu

isametin1

Hectopat
Daha fazla  
İntel i7 işlemcili 2GB nVidia GT840 ekran kartı var.

İlk 5-6 ay cok güzel oyunlarda full kalite 250-300 FPS veren laptobum şu anda çöpe atsan kimse almayacak seviyesine geldi. CS:GO, Lol, Knight Online gibi oyunlarda 200-250 FPS alırken bi anda 30-40 FPS'lere kadar düşüyor ve oyunda kasma yapıyor acayip derece rahatsız ediyor. Çok şey denedim macunu yeniledim fanı temizledim format attım hiç bir çözüm olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Casper almakla hata etmişsiniz. Ucuz etin yahnisidir Casper. Cihaza 840M koyup yeterli soğutma koymamışlar.

Farnları temizlediniz ve termal macunu yenilediniz? Buna rağmen sıcaklıklar normale gelmiyorsa soğutma bloğu içindeki sıvı gitmiş olabilir. Blok etkisini yitirmiş olabilir. Bu durumda bloğun barkod numarasını bulup yenisini almanız gerekebilir.

Ya da bloğu söküp temizledikten sonra söktüğünüz bir termal pad olmadığından emin olun.

Ayrıca varsa BIOS güncellemesi yapın ama Casper BIOS güncellemesi sunmaz genelde.

Öncelikle Casper almakla hata etmişsiniz. Ucuz etin yahnisidir Casper. Cihaza 840M koyup yeterli soğutma koymamışlar.

Farnları temizlediniz ve termal macunu yenilediniz? Buna rağmen sıcaklıklar normale gelmiyorsa soğutma bloğu içindeki sıvı gitmiş olabilir. Blok etkisini yitirmiş olabilir. Bu durumda bloğun barkod numarasını bulup yenisini almanız gerekebilir.

Ya da bloğu söküp temizledikten sonra söktüğünüz bir termal pad olmadığından emin olun.

Ayrıca varsa BIOS güncellemesi yapın ama Casper BIOS güncellemesi sunmaz genelde.

Yeni blog alabiliceğim bi yer tavsiye edebilirmisiniz araştırdım bulamadım herhangi bi yer ?

Arkadaşlar sanırım sorunu buldum. MSI afterburner buldum. GPU kullanımı oyun içinde max %70 lere cıkıyor kasma olduğu zamanlarda ise %20 lere kadar düşüyor ama çözüm bulamadım bununla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? :(

Kasma sorununu galiba buldum. Avast'la virüsleri temizliyem dedim fakat tararken performans sorunları buldu. Resmini paylaşıyorum. Çözümünü bilen lütfen yazsın. Hiç yerde bulamadım pc optimize etmem gerekliymiş galiba onada çözüm bulamadım. Teşekkür ederim şimdiden @Recep Baltaş @Mete Emrah Yıldırım

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1

Boş işlerle uğraşıyorsunuz. Size sorunu ve çözümü belirttim. Donanımsal sorunları yazılımlarla çözemezsiniz.
@Recep Baltaş
öncelikle ilgin için teşekkür ederim fakat ısınma sorunun çözdüm oyun içinde 70 dereceye çıkıyor maximum fakat fps düşüklüğüm sıcaklıktan kaynıklı değilmiş msı afterburnerda kasa toplamalarınızda dikkatimi bişey cekti gpu kullanımı %99 olarak gözüküyor bende bakıyım dedim oyun 200-250 fpsdeyken %60-70 arası iken 40-50 ye düştüğü zaman fps gpu kullanımım %20 lere kadar düşüyor bunun çözmeye çalışıyorum yardımcı olursanız teşekkür ederim

1

@Recep Baltaş
öncelikle ilgin için teşekkür ederim fakat ısınma sorunun çözdüm oyun içinde 70 dereceye çıkıyor maximum fakat fps düşüklüğüm sıcaklıktan kaynıklı değilmiş msı afterburnerda kasa toplamalarınızda dikkatimi bişey cekti gpu kullanımı %99 olarak gözüküyor bende bakıyım dedim oyun 200-250 fpsdeyken %60-70 arası iken 40-50 ye düştüğü zaman fps gpu kullanımım %20 lere kadar düşüyor bunun çözmeye çalışıyorum yardımcı olursanız teşekkür ederim

Isınma sorununu çözmen gerek. GPU aşırı ısınınca ve o sıcaklıkta belli bir süre kalınca işlevini yerine getiremez hale gelir ve ya kendini çat diye kapatır (anakartın sıcaklık koruması var ise) yada performansı düşürüp kendisini soğutmaya çalışır. Seninki 2. İşlemi yapıyor. Bu normal. Normal olmayan LOL, CS, KNight Online gibi oyunlarda gpu nun o sıcaklığa çıkması. @RecepBaltaş anlatmış, soğutma bloğun işini yapmıyor. Bunu çözmen gerekiyor senin. Bu hale gelmesinin bir çok nedeni olabilir. Eğer işten anlamıyor isen anlayan birini bulmanı öneririm.

Isınma sorununu çözmen gerek. GPU aşırı ısınınca ve o sıcaklıkta belli bir süre kalınca işlevini yerine getiremez hale gelir ve ya kendini çat diye kapatır (anakartın sıcaklık koruması var ise) yada performansı düşürüp kendisini soğutmaya çalışır. Seninki 2. İşlemi yapıyor. Bu normal. Normal olmayan LOL, CS, KNight Online gibi oyunlarda gpu nun o sıcaklığa çıkması. @RecepBaltaş anlatmış, soğutma bloğun işini yapmıyor. Bunu çözmen gerekiyor senin. Bu hale gelmesinin bir çok nedeni olabilir. Eğer işten anlamıyor isen anlayan birini bulmanı öneririm.
abi oyun için sıcaklık 70 e cıkıyor laptobta normal gibi geliyor bana gpu kullanımı oyunda düşüyor şöyle 200-250 fps alırken gpu %60-70 ini kullanıyor 20-30 lara düştüğü zaman %15-20 lere düşüyor yazdıklarını anlamadım anlatıysanda daha acıklayacı olursan sevinirim sıcaklık 70 iyi laptob için öyle söylüyolar

abi oyun için sıcaklık 70 e cıkıyor laptobta normal gibi geliyor bana gpu kullanımı oyunda düşüyor şöyle 200-250 fps alırken gpu %60-70 ini kullanıyor 20-30 lara düştüğü zaman %15-20 lere düşüyor yazdıklarını anlamadım anlatıysanda daha acıklayacı olursan sevinirim sıcaklık 70 iyi laptob için öyle söylüyolar

GTA V benzeri bir oyun oynasanız anlayacağım sıcaklığın o dereceye çıkmasını. Ama saydığınız oyunlarda laptop dahi olsa soğutma sisteminde problem olamasa o dereceye çıkmaz. Sıkıntınız soğutma sisteminizde. Basitçe böyle açıklayabilirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı