omersenkaya
Centipat
Casper Nirvana i5 4200M işlemci.
8 GB RAM.
2 GB NVIDIA GT 740M ekran kartına sahibim.
Oyunlarda bilgisayar ısısı yükselmeden önce FPS değerlerim gayet oynanabilir bir şekilde.
65C' dereceden başlıyor ve 10-15 dakika içerisinde 90-95' derecelere kadar yükseliyor.
90-95 dereceye geliyor sonra işlemci üstündeki yükü bırakıyor ve işlemci kullanımı %30'lara düşüyor. Haliyle FPS'de 15-25 aralarında gidip geliyor.
İşlemci bir süre %30 kullanımda kalıp ısısını düşürüp 65' derecelere çekiyor ardından işlemci tekrar kullanımını arttırıp 150-200 FPS almamı sağlıyor. Ve ardından yine kısır döngü yaşanıyor. Sürekli bu şekilde devam ediyor. Bahsettiğim ısı ve FPS değerlerini CS:GO'da yaşadım WWZ de yaşadım ve GTA 5'de de aynı sorunu yaşadım.
Fan temizliğimi yaptım.
Termal macun yeniledim.
Laptop altı soğutucu aldım.
İyi monte ederek ve macunu gerektiği kadar kullanarak uyguladım.
Ve ancak aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum.
Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir.
Benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok kişi var sanıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
8 GB RAM.
2 GB NVIDIA GT 740M ekran kartına sahibim.
Oyunlarda bilgisayar ısısı yükselmeden önce FPS değerlerim gayet oynanabilir bir şekilde.
65C' dereceden başlıyor ve 10-15 dakika içerisinde 90-95' derecelere kadar yükseliyor.
90-95 dereceye geliyor sonra işlemci üstündeki yükü bırakıyor ve işlemci kullanımı %30'lara düşüyor. Haliyle FPS'de 15-25 aralarında gidip geliyor.
İşlemci bir süre %30 kullanımda kalıp ısısını düşürüp 65' derecelere çekiyor ardından işlemci tekrar kullanımını arttırıp 150-200 FPS almamı sağlıyor. Ve ardından yine kısır döngü yaşanıyor. Sürekli bu şekilde devam ediyor. Bahsettiğim ısı ve FPS değerlerini CS:GO'da yaşadım WWZ de yaşadım ve GTA 5'de de aynı sorunu yaşadım.
Fan temizliğimi yaptım.
Termal macun yeniledim.
Laptop altı soğutucu aldım.
İyi monte ederek ve macunu gerektiği kadar kullanarak uyguladım.
Ve ancak aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum.
Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir.
Benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok kişi var sanıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: