Çözüldü Casper Nirvana i5 4200M ve GT 740M ısınma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

omersenkaya

Centipat
Casper Nirvana i5 4200M işlemci.
8 GB RAM.
2 GB NVIDIA GT 740M ekran kartına sahibim.
Oyunlarda bilgisayar ısısı yükselmeden önce FPS değerlerim gayet oynanabilir bir şekilde.
65C' dereceden başlıyor ve 10-15 dakika içerisinde 90-95' derecelere kadar yükseliyor.
90-95 dereceye geliyor sonra işlemci üstündeki yükü bırakıyor ve işlemci kullanımı %30'lara düşüyor. Haliyle FPS'de 15-25 aralarında gidip geliyor.
İşlemci bir süre %30 kullanımda kalıp ısısını düşürüp 65' derecelere çekiyor ardından işlemci tekrar kullanımını arttırıp 150-200 FPS almamı sağlıyor. Ve ardından yine kısır döngü yaşanıyor. Sürekli bu şekilde devam ediyor. Bahsettiğim ısı ve FPS değerlerini CS:GO'da yaşadım WWZ de yaşadım ve GTA 5'de de aynı sorunu yaşadım.
Fan temizliğimi yaptım.
Termal macun yeniledim.
Laptop altı soğutucu aldım.
İyi monte ederek ve macunu gerektiği kadar kullanarak uyguladım.
Ve ancak aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum.
Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir.
Benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok kişi var sanıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-04-03 at 20.22.07.jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-03 at 20.22.07.jpeg
    92,7 KB · Görüntüleme: 130
  • WhatsApp Image 2020-04-03 at 20.22.07 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-03 at 20.22.07 (1).jpeg
    165,8 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşaretlediğim alanı negatif olacak şekilde!!!
" -100mv " yapınız bu değer güvenli olur diye düşünüyorum.
" - " negatif olduğundan emin olun
Eğer Mavi ekran verip yeniden başlarsa daha az düşüreceğiz.
IMG_20200413_114213.png

Apply diyerek onaylamayı unutmayın.
Bu şekilde bir resim daha atın.
Evet ayarlanabiliyor sanırım düşürmem gerekecek. Gerekli adımları bekliyorum :)

Bu arada aşağıda aktif çekirdek sayısı 2 olarak gösteriyor ancak MSConfig'den işlemci sayımı 4 seçmiştim. Yani 4 çekirdekli işlemci neden 2 aktif gözüküyor anlamadım.
İşlemci çekirdek sayınız 2 ve 4 izlek olarak çalışıyor.
Yani Aslında iki çekirdeği niz var.
IMG_20200413_115306.jpg
86 C derece bana göre güzel bir değer eski nesil bir laptop için, oyunlarda daha az ısınacağını düşünüyorum. Eğer oyun içinde mavi ekran alırsanız daha düşük volt değerlerini denersiniz.
Ancak fişi çekmeyin!!!🙃
Oyun içi değerleride paylaşırsanız sevinirim.

86 C derece bana göre güzel bir değer eski nesil bir laptop için, oyunlarda daha az ısınacağını düşünüyorum. Eğer oyun içinde mavi ekran alırsanız daha düşük Volt değerlerini denersiniz.
Ancak fişi çekmeyin!🙃
Oyun içi değerleri de paylaşırsanız sevinirim.

Tamamdır teşekkürler atacağım. Programda apply yaptım sağ tarafta Save yazısına basmama gerek var mıdır?

Test sırasında gördüğünüz en yüksek sıcaklığı bana bildirin.

En yüksek sıcaklık değeri GTA 5'da 80 olmakla birlikte 73-80 arası değişkenlik gösteriyor. Uğraşınız emeğiniz için teşekkürler. Duruma göre Volt değerini daha da alta çekme durumumuz var mıdır merak ettim. :D örneğin -0, 085 gibi.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    741,7 KB · Görüntüleme: 46
En yüksek sıcaklık değeri GTA 5'da 80 olmakla birlikte 73-80 arası değişkenlik gösteriyor. Uğraşınız emeğiniz için teşekkürler. Duruma göre Volt değerini daha da alta çekme durumumuz var mıdır merak ettim. :D örneğin -0, 085 gibi.

Dediğim gibi bu sıcaklıklar gayet iyi, daha düşük Volt değerleri sistemde karasızlık oluşturabilir
Önemli olan FPS'nizin düşmemesi ve PC'nizin mavi ekran vermemesi.
Yani daha düşük değerleri önermiyorum.😉

Dediğim gibi bu sıcaklıklar gayet iyi, daha düşük Volt değerleri sistemde karasızlık oluşturabilir.
Önemli olan FPS'nizin düşmemesi ve PC'nizin mavi ekran vermemesi.
Yani daha düşük değerleri önermiyorum.😉

Tamamdir teşekkürler. İşlemcimi en çok yoran ve ısıdan dolayı FPS sorunu yaşatan oyun CS GO oluyor. Akşam üstü onda da dener burada bilgilendiririm.

Selamlar ben de eskiden casper bilgisayarımda sıcaklık sorunu yaşıyordum. Çözümü çok basit bir şekilde güç yönetimindeki max. işlemci çalışma gücü 100% den 90-95% lere çekerek sağlamıştım çünkü böylece işlemci turbo moduna girmiyor bu da hiçbir ek işleme gerek kalmadan sıcaklık kontrolünü sağlıyordu. İsterseniz bu yöntemi deneyin işe yararsa harici programlara ve volt değerleriyle oynamaya vs. gerek kalmayacaktır. Ayrıca bunun oyunlarda performans düşüklüğüne yol açmadığını da belirtmek isterim.

Selamlar ben de eskiden Casper bilgisayarımda sıcaklık sorunu yaşıyordum. Çözümü çok basit bir şekilde güç yönetimindeki Max. İşlemci çalışma gücü 100%den 90-95%lere çekerek sağlamıştım çünkü böylece işlemci Turbo moduna girmiyor bu da hiçbir ek işleme gerek kalmadan sıcaklık kontrolünü sağlıyordu. İsterseniz bu yöntemi deneyin işe yararsa harici programlara ve Volt değerleriyle oynamaya vs. gerek kalmayacaktır. Ayrıca bunun oyunlarda performans düşüklüğüne yol açmadığını da belirtmek isterim.

İşlemci kullanımının Max değerini düşürmek performansta kayıba neden olmaz mı?

İşlemci kullanımının Max değerini düşürmek performansta kayıba neden olmaz mı?

Çok uzun zaman sonra karşılaştım bu konuşmayla ama olsun aynı sisteme sahibim Arctic MX 4 termal macun sayesinde Max 70 derecelerde verdi işlemci güç yönetiminden yüzde 78 de kullanıyordum yüzde 100 yaptım sıkıntım kalmadı belirtmek isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı