Casper Nirvana NB S500 Hackintosh destekliyor mu?

atmosferabi

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060, AMD Ryzen 5 3500X
Meslek
Öğrenci
RAM
8GB DDR4
Ekran kartı
NVIDIA GeForce MX230
İşlemci
Intel Core i5-10210U 1.60GHz (8 Çekirdek)
Selam, geçenlerde Nirvana NB C350 laptopla alakalı bir uyumluluk konusu açmıştım. Herhalde sülalemde Casper hastalığı var, elimde bu sefer Nirvana NB S500 model bir laptop var. Özelliklerini bırakıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Model kodu: S500 1021-8D50t-g
Ürün: Epey linki

Son düzenleyen: Moderatör:
Garip hocam, CSM ayarı olması lazımdı. İmajı yeniden yazdırsanız da bir şey değişeceğini sanmam, BIOS ayarları da doğru. Bir de kurtarma seçeneklerinden direkt USB ile boot etmeyi deneyin, eğer olmazsa diskte bir EFI bölümü oluşturup EFI dosyalarını oraya atarız.

Hocam şimdi hem BIOS kısmının fotoğrafını hemde kurtarma seçeneklerinden EFI USB DEVICE seçince neyle karşılaştığımın fotoğraflarını yükleyeceğim,
image.jpg

Windows kurtarma seçeneklerine girip bir ortam dosyasıyla başlat (gibi bi adı vardı, direkt kurtarma seçeneklerinde ortadaki seçenek) buradan EFI USB DEVICE seçince aldığım hata bu.

BIOS ayarlarımda bu şekilde;
image.jpg
image.jpg

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Hocam şimdi boot etti, teşekkürler.

Gelişmeleri paylaşacağım.

Hocam yeniden buradayım, elbette tek seferde kurulum ekranına geçen biri yoktur. Yine bir hata aldım ama sonunda OpenCore’dayım. Öncelikle konfigürasyon dosyam “9-10. Nesil Intel Coffee Lake Plus ve Comet Lake — UHD 630 — U İşlemci” aldığım hata da aşağıda, başka detaylara ihtiyaç varsa opencore hata günlüğünü txt olarak kaydetmiş, paylaşabilirim.
image.jpg

Son düzenleme:
Hemen deniyorum hocam

Selamlar hocam gönderdiğiniz EFI ile denedim ve sanırsam yine aynı yerdeyim.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    336 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Hocam reset nvram yaparak yeni config ile denedim fakat yine bir hata ile karşılaştım. Diğer bir sitede boot argümanlarına iki kod eklenmesi tavsiye ediliyor bu hatanın çözümü için onu denesem mi acaba?

Bahsedilen kodlar;
npci=0x3000 dart=0

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    486 KB · Görüntüleme: 37
Deneyebilirsiniz hocam. O da olmazsa bu EFI ile deneme yapabilirsiniz.
Hocam birebir indirdim ve diğer EFI’yi yedekleyip indirdiğim EFI’yi koydum, içinde gelen configle deneyince bu şekilde bir ekran aldım.
image.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı