Casper "Your PC/Device Needs to Be Repaired" Hatası

Youtube'a yükle linki paylaş.

Youtube'a video olarak yükledim. Link aşağıdadır ;
  • Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlginiz için teşekkür ederim.

Dediğim DriveDroid programıyla ISO dosyasını seçerek bilgisayara aktardığında herhangi bir boot önceliği vermen gerekmiyor diye biliyorum. Denedin mi ? Laptop'unun tam modelinide paylaşırsan belki farklı bir yöntemi vardır biosa girmenin.

Dediğim DriveDroid programıyla ISO dosyasını seçerek bilgisayara aktardığında herhangi bir boot önceliği vermen gerekmiyor diye biliyorum. Denedin mi ? Laptop'unun tam modelinide paylaşırsan belki farklı bir yöntemi vardır biosa girmenin.

Maalesef deneyemedim. Telefonum Rootlu değil. Root edersem garanti dışı kalıyor. Telefonu zaten yeni aldım. Garanti dışına çıkmak istemiyorum. Casper Nirvana ama tam serisini soylemem şuan için mümkün değil. Hiç bir tuş kombinasyonu işlev yapmıyor.

Bataryayı çıkarttığında bazı seçeneklerin belirdiğini söylemiştin, geriye pek fazla seçenek kalmadığından ya harici bi klavye takıp o ekranda bios menüsünü açan tuşa basıp deneyeceksin (laptopun klavyesi ilk ekranda devredışı olabilir) ya da hard diski çıkartıp başka bir bilgisayara takıp orada format atacaksın.

Bataryayı çıkarttığında bazı seçeneklerin belirdiğini söylemiştin, geriye pek fazla seçenek kalmadığından ya harici bi klavye takıp o ekranda bios menüsünü açan tuşa basıp deneyeceksin (laptopun klavyesi ilk ekranda devredışı olabilir) ya da hard diski çıkartıp başka bir bilgisayara takıp orada format atacaksın.

• 1.Seçeneğe keşke hak versem ama FN+F10 komuyunu uyguluyor sol altta "Lütfen Bekleyin " uyarısını veriyor tam açıldım açılıyorum der gibi oluyor. Hooop mavi ekrana geliyor. videoda da dikkatli incelenirse sol köşede belli oluyor.

• 2.Seçenek son çarem gibi ama çevremde Masaüstü kullanan kişi yok denecek kadar az. Dizüstü kullanıcılarının da buna pek razı geleceğini sanmıyorum.
Umarım konuya bir son getirebilirim .(Olumlu yönde). Desteğiniz için teşekkür ederim. Olası diğer önerilerinizi ve mesajlarınızı bekliyorum.

USB'ye kurulumu hazırla HDD'yi laptopundan sök ve USB ile boot et.USB ile boot edilirken HDD'yi geri bağla ve kurulumu bu şekilde dene :D İşe yarayacağından emin değilim çünkü HDD'yi sonradan taktığında kurulum, diskini görmeyebilir ama göredebilir.Ya da tanıdığın bir bilgisayarcı/internet kafe sahibi biri varsa harici DVD okuyucusu olup olmadığını sorabilirsin.

USB'ye kurulumu hazırla HDD'yi laptopundan sök ve USB ile boot et.USB ile boot edilirken HDD'yi geri bağla ve kurulumu bu şekilde dene :D İşe yarayacağından emin değilim çünkü HDD'yi sonradan taktığında kurulum, diskini görmeyebilir ama göredebilir.Ya da tanıdığın bir bilgisayarcı/internet kafe sahibi biri varsa harici DVD okuyucusu olup olmadığını sorabilirsin.

HDD'yi USB ile boot etmek mantıklı olabilir. Ne kadar olur ne kadar olmaz bilmiyorum.
Harici bir DVD okuyucusu olsa dahi , BIOS'a giremediğimden DVD den başlayacağını sanmıyorum. Arkadaşımla görüştüm. Gün içinde çözüm üretemez isem geceleyin onlara gideceğim. Hardisk'i çıkartıp onun bilgisayarında formatlamayı düşünüyorum.

Bir tanıdığıma götürüp Hardisk'i formatladık. Işe yaramadı. Diziustunu onda bıraktım 3 saat kadar önce oda civarına sorduruyordu. Anakartta oluşan hata yüzünden oluyor demişler. Sorunu henuz çözebilmiş değiliz formatta ise yaramıyor. BIOS zaten imkansız aşk gibi...
Fikirlerinizi bekliyorum.

İlk olarak mavi ekran demekten vazgeçin. Bu mavi ekran değil, recovery yani kurtarma uyarı ekranıdır.
Video net olmadığından yazılar da gözükmüyor. Casper yazısı olan ekranda altta yazan beyaz çizgi içinde hangi tuş kombinasyonu gösteriyor?

HDD'yi USB ile boot etmek mantıklı olabilir. Ne kadar olur ne kadar olmaz bilmiyorum.
Harici bir DVD okuyucusu olsa dahi , BIOS'a giremediğimden DVD den başlayacağını sanmıyorum. Arkadaşımla görüştüm. Gün içinde çözüm üretemez isem geceleyin onlara gideceğim. Hardisk'i çıkartıp onun bilgisayarında formatlamayı düşünüyorum.

Bir tanıdığıma götürüp Hardisk'i formatladık. Işe yaramadı. Diziustunu onda bıraktım 3 saat kadar önce oda civarına sorduruyordu. Anakartta oluşan hata yüzünden oluyor demişler. Sorunu henuz çözebilmiş değiliz formatta ise yaramıyor. BIOS zaten imkansız aşk gibi...
Fikirlerinizi bekliyorum.

Nasıl işe yaramadı ? Windows yüklendikten sonra sistemin zaten boot edilebiliyor olması gerekiyor? Format attıktan sonra karşılaştığın problem nedir ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı