Casper'a karşı ön yargı neden?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde 7,5 sene oldu. Bir indirim üzerine almıştım zatı ali lerini. Cepte de fazla para yoktu o zamanlar. Mecburiyet meselesi yani. 1000TL vermiştim kendilerine. Şu ana kadar sıkıntı yaşamadım fakat şu sıralar ilk açılışta ekranda titremeler vs oluyor. Sonrasında geçiyor. Onun dışında bi sıkıntı yok. Ama benle beraber aynı modeli alan bi arkadaşım vardı. Fan problemi yaşıyordu. Fanlar durduk yere bi çalışıp bi duruyordu. Çok sinir bozucu bi ses çıkıyordu. Şans meselesi yani. Ama pegatron kartın sıkıntısını çok çektim. Hakikaten o anakartı üretenler kör olmuş. Ürettikten hemen sonra kör oldukları için de ne bir driver güncelleme ne bir destek hiçbir şey çıkaramamışlar.

1999 yılından beri yakından tanıdığım, hatta birkaç yıl önce de teknik servisinde bir süre bulunmuş biri olarak diyebilirim ki söylenenlerin çoğu doğru.

Her markada sorun çıkabilir, her markanın kronik sorunu olan cihazları olabilir ama Casper bu konuda hata oranı en yüksek markaların başında geliyor. Şirkette satılan sıfır Casper ürünlerinin maalesef yarısına yakını sadece birkaç ay içinde geri dönüyordu, geliş nedenleri de çoğunlukla fazla ısınma yüzünden kapanma, ekran menteşelerinin kırılması ya da vidaların yerinden çıkmasından oluyordu. Sadece diz üstü bilgisayarlar değil, telefon ve tabletlerde de hata oranı çok yüksekti.

Elektronik bir cihaz almak biraz da şans işidir, mesela 2010 yılında kız kardeşim için ucuz diye aldığım ve 1 yıl sonra SSD takviyesi yaptığım Casper laptop şu anda hâlâ forum moderatörlerinden birinde sorunsuz çalışmakta ama 2014 ve 2016 yıllarında aldığım 2 MSI bilgisayarda ise sorunlar yaşadım. Dediğim gibi, her markada sorun çıkabilir ama önerilen ve global olarak kabul görmüş olan markaların ürünlerindeki hata oranının daha düşük olduğu ortada.

Casper kendi fabrikasında mı üretiyor parçaları, yoksa yurt dışından getirip fabrikasında birleştiriyor mu.

Casper şans işi. Isınma sorunu yoksa şanslısın demek. Excalibur serisinin 1060 3 GB olan modeli ile şu notebook arasında fark göremedim: Asus GL502VM-FY175T Intel Core i7 7700HQ 16GB 256GB SSD Fiyatı . Hem fiyatı neredeyse aynı.

Casper'ın teknik servisi vasat. Cidden vasat. Sandy Bridge zamanında geri toplatma olayları vardı bir ara. Casper ve HP geri toplatmadı. Milletimize zamanında bozuk chipset içeren notebook sattılar ve geri toplatmadılar. İnsanlara kazık atmaya kimsenin hakkı yok.

Laptoplarının anakartlarının şemaları genellikde bulunmuyor. O yüzden bozulunca anakart tamiri mümkün olmuyor çoğu zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı