Çatlak kaç günde iyileşir?

Gus Fring

Kilopat
Yazın menisküs ameliyatı oldum iyileştim. Halısaha maçı yapayım dedim bu seferde ayak bileğimde çatlak oldu o anın sıcaklığıyla maça devam ettim. Diğer gün hastaneye gittim röntgen çektiler bir şey yok sonra tomografi çektiler çatlak olduğunu söyledi doktor alçıya aldılar. Ama 5 gün sonra çıkaracağını söyledi bu süre çok kısa değil mi? Benim bildiğim 2-3 hafta arasında değişiyor. Yaşım 17.

5 günden sonra tekrar tomografi çekilir zaten eğer tam düzelmezse alçıyı sökmezler. Benim 1,5 yıl önce sağ el bileğim kırılmıştı 35 gün alçıda kaldı, çatlakta bu süre daha az elbette alçıda kalma durumu var.

Parmak ve bilek arası serçe parmak kemiğim çatladı. En az 2 hafta kalsın dediler. 2. bir doktor 3 haftayı kapatırız dedi. 9. gün çıkarttım alçıyı.
Şuan sonuç ne ağrı falan var mı?
5 günden sonra tekrar tomografi çekilir zaten eğer tam düzelmezse alçıyı sökmezler. Benim 1,5 yıl önce sağ el bileğim kırılmıştı 35 gün alçıda kaldı, çatlakta bu süre daha az elbette alçıda kalma durumu var.
Tomografi çok fazla radyasyon dağıtan bir makine değil mi? Zırt pırt çektirilir mi?

Çatlak bölgesine göre 4-6 hafta arasında iyileşme gözleniyor okuduğum kadarıyla. Benim de Elazığ depreminde ayağımda kırık oluştu 14'üne kadar alçıda kalacak sonrasına bakacağız artık. Ayak kırık ve çatlakları insanın hayat konforunu elinden alıyor resmen. Allah yardımcımız olsun.

Doktorunuz 5 gün verdiyse ciddi bir şey görmemiştir. Zaten röntgende de bir şey görememişler. Tomografi sonuçların olmadan başka bir şey diyemem ne yazık ki.

Tomografi çok fazla radyasyon dağıtan bir makine değil mi? Zırt pırt çektirilir mi?
Gerekli durumlarda ne yazık ki çektirtmek zorunda kalıyoruz. Temelinde tomografi de röntgendir zaten. Kemik dokuyu daha iyi görebilmek için mükemmel bir görüntüleme yöntemidir kendisi.

Çatlak bölgesine göre 4-6 hafta arasında iyileşme gözleniyor okuduğum kadarıyla. Benim de Elazığ depreminde ayağımda kırık oluştu 14'üne kadar alçıda kalacak sonrasına bakacağız artık. Ayak kırık ve çatlakları insanın hayat konforunu elinden alıyor resmen. Allah yardımcımız olsun.
Geçmiş olsun gerçekten zor bir durum.
+
Az önce doktordan geldim. Röntgen ve tomografi sonuçlarına baktı ve ne çatlak ne de kırık olduğunu söyledi bir şey göremedim dedi. Ama şüpheli durum olduğu için 3 hafta alçıda kalsın dedi? Bu süre çok fazla değil mi okula falan gidemedim zaten. Alçıda olan ayağımın üzerine ağırlığımı falan verince sıkıntı olmuyor ve çok fazla ağrım yok. Alçıya çıkarsam ne olur? Yoksa kalsın mı?

Dün hastaneye gittim boynumdan tomografi çektirdim. 1 kaç çatlak çıktı. Boyunluk verdi bir de ilaç yazdı çatlağın bu şekil kapanma durumu var mı acaba? Çok şiddetli ağrı yapıyor. Ne kadar sürede iyileşir bir de çabuk iyileşmesi için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı