CCleaner kayıt defteri temizleme mantığı nedir?

Venom913

Picopat
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
79
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, bilindiği üzere CCleaner'da kayıt defteri hatalarını çözme/temizleme bölümü bulunuyor. Orada 100 tane hata bulsa bile bir saniye içinde düzelttiğini söylüyor. Uzun zamandır merak ediyordum, şimdi sormak istedim: Gerçekten o hataları çözüyor mu yoksa maksat temizlik gösterisi mi? Düzelttiği şeyler de bir programı kaldırınca kayıt defterindeki ikon, exe uzantısı gibi basit değerleri vb. düzeltiyormuş, bana pek de hata gibi görünmedi. Bunun açıklaması nedir?
 
Bende 100'dan fazla hata buluyor ve hataları düzelttikten sonra PC'ye format atmak zorunda kalıyorum. Bazı hizmetlerin çalışmasını bozabiliyor. O yüzden kayıt defteri temizle programlarından artık uzak duruyorum.
 
Genellikle sistemden silinmiş yazılımları, boş girdileri ya da varsayılan değerleri bozulmuş şeyleri düzeltiyor. Ama bu yazılımlar Windows'un değişikliklerine göre hızlıca güncelleme almayıp ya da yanlış algılamalar yapıp bozabiliyor.

Bir de çoğunlukla temizlediği şeyler uygulamaların oluşturduğu geçici kayıt girdileri. Bunlar uygulamayı açınca tekrar oluşturuluyor. Ön bellek dosyası gibi düşünebilirsin.

Bana kalırsa kayıt defteri genel olarak Windows'un değiştirmesi gereken bir sistem.

Dipnot: Yedek almak pek bir işe yaramıyor. Yedekten geri yüklerken en çok bozulma yaşanacak yerlerdek biri Kayıt defteri. Bu yüzden kayıt defteri temizliğini önermiyoruz. Yapacaksanız da Wise Registry Cleaner sağladığı ''Sadece güvenli'' seçeneği ile yapın.

Kayıt defteri çöp girdileri azaltmak için BC Uninstaller kullanabilirsin. Yazılımları kaldırırken yazılıma ait kayıt girdilerini de silmene olanak sağlıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam şöyle söyleyeyim kullanmasını güzelce ayrıntısını bilenin işine yarayan bir uygulama ben bir uygulamayı silmiştim kalan artık dosyalarını temizlemesi için kullanmıştım kayıt dosyasının ne olduğunu bilmiyordum 100 tane hata buldu düzelt dedim düzeltti dedi o hata vs. Düzelttiğini açıkcası ben göremedim hata düzenlemeyi bırak bi ton hata oluşturuyor örnek veriyorum atıyorum PES 2021 için MS10 dosyası gerekiyor CCleaner de o dosyası siliyor ve oyuna girmeye çalıştığında o dosya eksik oluyor hata veriyor ve girmiyor Windows CCleaner'i kullanmayın demişti bir yerde okumuştum o uygulama yüzünden 1 kere format atmıştım her ne kadar bilmeden de kullanmış olup kayıt defterini kullanmak benim hatam da olsa önermiyorum.
 
Hatadan çok artıkları temizliyor diyebiliriz. Kayıt defterindeki girdiye ait konumda, herhangi bir veri veya dosya yoksa; kayıt defterinde bulunan o girdiyi, eksik/hatalı işaretliyor.

Aynı işlemi "regedit" kullanarak, elle yapmak daha mantıklı. Tabi bilmediklerinize dokunmamak lazım. Bir de silmeden önce "yedek almak istiyor musunuz?" diye soruyor. Yedek alın, hata olursa geri yüklersiniz.
 
Aslında bu programı 2012'den beri kullanıyorum, bu kayıt defteri olayı hiç ciddiye aldığım bir konu değil. Hiçbir sıkıntı çıkardığını da görmedim.
Sadece temizlik bahanesiyle kandırıyor gibime geldi o yüzden sordum 😀
 

Yeni konular

Geri
Yukarı