CD Projeckt RED hissesi %19 arttı!

Cyberpunk 2077'nin çok fazla abartıldığını düşünüyorum. Reklamların payı çok büyük. Şehir içinde geçen bir RPG oyunu ne kadar oynanabilir olur tartışılır. En azından kendi kafamda kuramadım. Iyi olur kötü olur şu anlık net bir şey söyleyemem. Genel atmosfer ve oynanış dinamikleriyle bir RPG'den çok GTA gibi açık dünya temalı özgürlük vaat eden ve düşünmeden oynanabilecek bir oyun olarak lanse edildi. Yapılan reklamlarda ve oyunculara gösterilen genel atmosfer bakımından GTA'ya rakip bir yapım olarak görülüyor(öyle olmasa bile). Oyunu alan birçok kişi GTA gibi bir oyun beklerken RPG temasında yoğun dinamikler ve düşünme gerektiren bir oynanışla karşılaşınca hayal kırıklığına uğrayacaklar. Tabii birkaç fragman ve kısa oynanış haricinde bir şey göremedik. Umarım haksız çıkarım. CD Projekt Red'in tek şansı. Ya kazanır ya batar. CD Projekt Red'in maddi değeri kağıt üzerinde. Kasada bulunan para değil, arz/talep dengesine göre oluşan kağıt üzerinde bir zenginlik. Bir günde tüm o para eriyebilir. Tarihte bunun örnekleri var(bkz:Netscape). Eğer oyun istedikleri gibi çıkmaz ve iyi satmazsa bir daha toparlayamazlar. Witcher'dan bile daha büyük bir risk söz konusu.

Oynamak için ekstra çabalayacağım oyunlardan bir tanesi. 2 büyük oyun ile Avrupa'nın en büyük oyun şirketi olmak gerçekten büyük bir başarı, Rockstar'ın ne yapacağını merak ediyorum.
Rockstar'dan herhangi bir atak beklemiyorum, zaten CBP 2077'ye karşın çıkarabileceği en güçlü markası GTA 6 olacaktır ve iki oyunun hiçbir bağı yok.
Bu oyuna ne kadar bütçe ayırılmıştı sayın hocam?
350 milyon Dolar, son harcamalar ile 400 milyon Dolar olduğunu tahmin ediyorum.

Call Of Duty MW2'den 50 Milyon daha fazla demek. Bu güzel bir oyun olacağının bir kanıtı bence.

Rockstar'dan herhangi bir atak beklemiyorum, zaten CBP 2077'ye karşın çıkarabileceği en güçlü markası GTA 6 olacaktır ve iki oyunun hiçbir bağı yok.
Bir atak yapamazlar zaten, GTA 6'nın çıkmasına en iyi ihtimalle 2 yıl var, 2 yılda neler neler değişir. Her ne kadar çok farklı oyunlar olsalarda karşılaştırılacaklardır.

400 milyon bütçeleri var, bir zahmet güzel olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…