Cemaat yurtları kapatılmalı mı?

Sizce?

  • Kapatılmalı

    Oy: 141 62,9%
  • Kapatılmamalı

    Oy: 15 6,7%
  • Denetlenmeli

    Oy: 53 23,7%
  • Bu konuda bir fikrim yok

    Oy: 15 6,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    224
Cemaat yurtları diğer yurtlara göre daha temizdir konforludur yemekler güzeldir. Üniversitede özellikle çok ucuzdur. Özel yurtlarda eşyalı ev kira parasına aidat alıyorlar. Cemaat dışı yerde kalıp parayla rezil olmaktansa cemaatte kalıp üç beş kurala uymak daha mantıklı bence. Zaten parası olan gider ev kiralar.
 
Soykırım yapmamak için Devşirme Kanunu çıkarılıp oranın Müslümanlaşması için Müslüman Türkmenler oraya yerleştirilmedi mi? Cihad bir nevi bu ayetle aynı değil mi? Osmanlı'nın yaptığı da cihad olmuyor mu?
İskan o. Senin dediğine göre istimalet islama aykırı, bütün gayrimüslimlerin görüldüğü yerde müslümanlığı kabul etmezse öldürülmesi gerekiyor.
 
Ben burada arkadaşların ne demek istediğini çok iyi anlıyorum, ben Müslüman'lık dinini çok yanlış anlaşıldığını düşünmekteyim ve asıl İslam dinin insanı zorlamaması ibadet yapmasını ve iyilik yapmasını emreder, tabii ki hainler var ve gerekenin yapılmasını düşünmekteyim, şu an bu durumu değiştirecek kimse yoksa da aileler bu durumlar düzelene kadar göndermesin o zaman çocukları evlerinde ve Camii de ibadetini yapsın.
 
Ben burada arkadaşların ne demek istediğini çok iyi anlıyorum, ben Müslüman'lık dinini çok yanlış anlaşıldığını düşünmekteyim ve asıl İslam dinin insanı zorlamaması ibadet yapmasını ve iyilik yapmasını emreder, tabii ki hainler var ve gerekenin yapılmasını düşünmekteyim, şu an bu durumu değiştirecek kimse yoksa da aileler bu durumlar düzelene kadar göndermesin o zaman çocukları evlerinde Camii de ibadetini yapsın.
Hurafeler, hocalar, tarikatler, ayrıştırıcı mezhepler vb. islam değildir. İslamda tek rehber kurandır.
 

Geri
Yukarı