Çember sonsuz köşeli bir çokgen midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çember iki ucu birleştirilmiş bir doğrudur.

Her doğru parçasının ucunu birleştirince çember yapmaz.

Kendi çemberinizi tanımlıyorsunuz ama farkında değilsiniz. Çember noktalardan oluşur. Noktanın bırakın bir boyutta uzunluğunu, boyutu bile yoktur.

Bu yüzden Planck uzunluğunda kenarları birleştirmeniz hala çokgen yapar.
Kenarlarının sayısı limitle nasıl sonsuza yaklaşsın? Kendiniz bir ölçü veriyorsunuz. "Çemberinizin" uzunluğunu Planck uzunluğuna bölerseniz kenar sayınızı bulursunuz. Bu bir sayı olur. Oturup sayabilirsiniz. Sayınca bir yerde biter.

Planck uzunluğunda köşeleri olan bir çember ile düzgün bir çember yan yana gelince farksız olurlar bence ama dediğiniz gibi tanıma uymuyor, ama pratikte uyuyor. Biraz tanım dışına çıksak olmaz mı?
 
Sonsuz küçüklükteki noktaları aralarında sonsuz küçüklükteki mesafe ile birleştirerek örneğin 1 milimetreye nasıl ulaşmayı planlıyorsun?
Planlamıyorum. "Sonsuz küçüklükteki noktaları" birleştirmiyorum ki bir de üstüne uğraşıp sonsuz küçüklükteki mesafe bırakayım. Çember kavramsal bir şey. Çember yapamazsınız.
Sonsuz küçüklükteki noktayı tanımlarsanız sevinirim.

Boyutsuz ve sonsuz küçüklükteki noktalar yan yana koysak bile aralarında sonsuz olmayan mutlak bir minimum mesafe olmak zorunda değil mi?
Yan yana koyabileceğiniz boyutsuz bir şey yok.

Matematik terimlerinin anlamlarını öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Matematik konuşuyorsak nokta bir tanedir. Birkaç özelliğinden bahsettim, ayrıntılı bilgi Google amcada. Yok ben başka bir şey konuşuyorum diyorsanız size kolay gelsin.

Planck uzunluğunda köşeleri olan bir çember ile düzgün bir çember yan yana gelince farksız olurlar bence ama dediğiniz gibi tanıma uymuyor, ama pratikte uyuyor. Biraz tanım dışına çıksak olmaz mı?
Planck uzunluğu söylediğiniz gibi bir uzunluk. Köşe ise bir nokta. Planck uzunluğunda köşeleri olan bir çember olamaz.
Düzgün çember nedir?

Biraz tanım dışına çıksak olmaz mı?
Çık. Bu benim tanımladığım matematikteki benim tanımladığım çember deyip istediğini yap. Kabul görmüş matematikte tanım dışına çıkmak diye bir şey yok. Tanım kesindir ve tektir.

Hala gerçek hayat ile matematiği beraber kullanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Matematik öyle bir şey değil.
 
Aslında oluşuyor yani pixeller = atom parçacıkları diyebilir bence.

Gözünle görebiliceğin kadar büyük değil ve pixel kare olur. Ve monitörde gördüğün Daire'de aslında kare gibi piksel piksel olduğu için.
 
Anti bilimsel yaklaşımınız ve ben en doğrusunu biliyorum kibrinin kaynağı belli; siz doğru yoldasınız cennete gideceksiniz ve ben sapmışlardanım, cehenneme gideceğinim. İşte kibriniz bu yüzden.

Gerçeği bilenlere din adamı, gerçeği arayanlara bilim adamı denir.
 
Ne dini, ne bilimi? Ne saçmalıyorsunuz? Mantıklı konuşun bilgim dahilinde cevaplayayım. Tutturmuşsunuz bir şeyler evirip çevirip duruyorsunuz.

Buyurun bakın çember neymiş. Anlamını bilmediğiniz kelimelere de oradan bakın. Ne Planck uzunluğu ne de kenar geçiyor.

Söylediklerimden bir şeyler öğrenip ona göre bir şeyler söyleseniz eyvallah. Bug arayan tester gibi dolanıyorsunuz etrafta.
 
Çember iç içe geçmiş iki noktadır, gerçekte yoktur zaten.
 
Tutturmuşsunuz bir şeyler evirip çevirip duruyorsunuz.

Ne evirip çevirmesi, herkes kendi bünyesinde konuya cevap veriyor konu dışına kaçmadan ve saygı çerçevesinde tartışıyoruz. Ben sadece pratikte böyle bir şey olup olmayacağını merak ediyorum, teoride bir noktanın her noktaya eşit uzaklıkta yaptığı bir şekil.

Bunu uygulamalı olarak ele alabilsek daha güzel bir münazara olurdu hatta.

Hala gerçek hayat ile matematiği beraber kullanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Matematik öyle bir şey değil.

Siz soyut olarak düşünüyorsunuz hep, bence sorun burada.
 
Son düzenleme:
Siz soyut olarak düşünüyorsunuz hep, bence sorun burada.
Soyut düşünecek zaten, gerçekte geometrik şekil diye bir şey yok (nokta dışında) çünkü. Bilinen evrendeki tüm atomları, bir merkezden eşit uzaklıkta olacak şekilde sıralarsan bile çember elde edemezsin.
 
Siz soyut olarak düşünüyorsunuz hep, bence sorun burada.
Bilimciler önce varsayımsal hipotezleri ortaya atar ve her tezi çürütmeye çalışırlar. Eğer çürütülemeyen teze rastlanırsa o tez yavaş yavaş teoriye dönüşmeye başlar. Ayrıca hala hipotez dediğimiz varsayımların bazıları çürütülebilmiş değil, planck sabiti gibi. Yani teori yolunda ilerleyen bir tez. Boyutsuz bir nokta soyut bir şey. Ben fikirlerimi değil bilim çevresinde kabul gören şeyleri aktarıyorum. Somut soruya somut cevap verilir.

Basitçe planck mesafesine biraz kafa yormak lazım. Gerçekten çok tuhaf ilginç bir şey.

Evren'de var olan en kısa mesafedir. Misal planck uzunluğu 1 metre olsa; bir ucundan diğer ucuna gitmek için arada geçiş olmadan sıfırıncı cm'den yüzüncü cm'ye ışınlanıyorsun. Atıyorum 1 metrelik mesafe 100.000 planck uzunluğu yapıyor olsa. Bir adım atarak bu mesafeyi katediyoruz fakat aslında gariptirki quantum ölçekte 100.000 defa ışınlanıyoruz. Planck sabiti: Evren'nin pikselleri gibi sanki. Bu yüzden acaba simülasyonda mıyız? Sorusunu akla getiriyor. Bu soru ne kadar yerinde olsa da ben düşünmüyorum.

Gerçeği aramaya devam...

Akıl alır gibi değil, çok tuhaf değil mi sizce?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı