Cennet için paradoks soru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
janpoul

Eyvallah yine saçmalamışsın.

Sen burada benim dedelerim de ateist/deist (farketmez ikiside aynı saçmalık) diyorsun.

Saygısızlık demişsiniz. "Ne güzel dinmiş o" diyen ilk sizdiniz. Saçmalık demişsiniz. Dünya kadar büyük bir olayın tesadüf olduğunu söyleyen biri söylüyor.

Galiba bilgisizlikten bahsedip ateist oluyor bu insanlar. Bilgin olsaydı araştırma yapardın.

Kur'an-ı Kerim basit bir kitap değildir. Aynı Dünya'nın da olduğu gibi yoktan var olan bir kitaptır. O kitapta yazıyor diyerek geçmiyorum. O kitapta yazan 600'lü yıllarda ortaya çıktı. Fakat ne yazdıysa bir bir tuttu. Peki bunu bir insan yazdı diyelim.

Sorularıma cevap vermemişsiniz. Tekrar soruyorum. 6000 cümle grubu. Yıllar geçiyor, teker teker hepsi tutuyor. Bu bir tesadüf müdür?

Tesadüf olmadığını ispat edebiliyorum. Fakat anlamak istemiyorsunuz. Peki ben sana diyorum şuan.

Ben tabiatım arkadaşlar. Bazı şeylerin etkisiyle tuşlara basıyorum. Aslında bu yazıları ben yazmıyorum. Bu bir tesadüftür.

İnanır mısın? Hayır. Peki neden bu klavye olayından çok çok daha büyük olaylara tesadüf diyorsunuz? Belki bunu cebimdeyken telefon gerçekleştiriyor?

Fizik kuralları, biyolojik kurallar vs. bunlar tesadüf diyelim. Peki bu ruhların, atomların başlangıcı nedir? Sıfır. Fakat tabiat kendini yoktan var edebilir mi? Ne "tesadüfü" oldu da yoktan var oldu bu Dünya?

Cevap veremezsin. Çünkü bir kuvvet var. Bir yaratıcı var. Hayata bakarsan anlayacaksın.

Senin bir dinin yok ki dinin ile dalga geçilsin vs.

Alakasız cevap vermiyorum. Sana sorular soruyorum geçiştiriyorsun tesadüf diyerek. Zaten kaç kere dedim. Mesela başkası olayım ben. Araştırma yapmıyorum. Ben kimim? Profesör mü? Fakat sana yaratıcının varlığını bir çok cevap ile kanıtlayabiliyorum. Fakat siz isterseniz Dünya'nın profesörü olun verebileceğiniz tek cevap yine her zaman ki gibi boş bir "tesadüf" kelimesidir.

Cevap vermeyip, Kur'an ile geçiştiriyorsun diyorsun zaten. Peki soruma cevap vermişmiydin? Hayır.

Yaratıcının varlığı kanıtlanabilirken yokluğuna dair 1 tane bile delil yok. Sadece (kusura bakmayın) inatçısınız.

Fakat zamanı gelince anlayacaksın. Düşen uçakta ateist olmaz dedikleri gibi bir gün anlayacaksın. Daha da cevap verme konuyu kapatalım. Rahatsız ediyoruz insanları.
 
Din paradokslarla doludur. Bu yüzden kafa yorarsanız bir süre sonra kafayı yersiniz. Arkadaşın da dediği gibi iki seçenek var ya inanacaksın ya inanmayacaksın.
 
Başlı başına Din kavramı "bence" saçmalıktan ibaret. Din; sadece bulunduğun coğrafya sayesinde baban ve annen tarafından sana aşılandığı için inandığın bir yaşam biçimi sadece. Hristiyanlıkta, Yahudilikte, Budizm'de olan bir çok saçmalığı dile getiriyorsun ama önüne bir duvar konup PARA İLE ALDIĞIN( hakkında bir çok haber okudum) taşı attığın zaman Şeytana zarar geldiğini sanıyorsun. Benim derdim İslam ile değil ülkemizin çoğunluğu Müslüman olduğu için bu örneği verdim. Son olarak şu söz ile bitirelim.

"Ben tüm Dünyayı gezdim, herkes başka bir Tanrı'ya inanıyor, hepsi de kendi Tanrı'sının doğru olduğunu sanıyor."

Not : Yaratıcı konusunda ben varlığının ve ya yokluğunun kanıtlanamayacağı kanaatindeyim.
 
Son düzenleme:
Başlı başına Din kavramı "bence" saçmalıktan ibaret. Din; sırf bulunduğun coğrafya sayesinde baban ve annen tarafından sana aşılandığı için inandığın bir yaşam biçimi sadece. Hristiyanlıkta, Yahudilikte, Budizm'de olan bir çok saçmalığı dile getiriyorsun ama önüne bir duvar konup PARA İLE ALDIĞIN( hakkında bir çok haber okudum) taşı attığın zaman Şeytana zarar geldiğini sanıyorsun. Benim derdim İslam ile değil ülkemizin çoğunluğu Müslüman olduğu için bu örneği verdim. Son olarak şu söz ile bitirelim.

"Ben tüm Dünyayı gezdim, herkes başka bir Tanrı'ya inanıyor, hepsi de kendi Tanrı'sının doğru olduğunu sanıyor."

Not : Yaratıcı konusunda ben varlığının ve ya yokluğunun kanıtlanamayacağı kanaatindeyim.
Araştırman güzel birşey ama aile müslimansa çocuk da buna uyruğunda buna taklidi iman denir eğer başka bir dinden dönen kişi olursa buna tahkiki iman denir Allah bize düşünme yetisi vermiş kişiye göre hangisi doğru ise buna inananabilir aile zoru ile din olmaz. Şeytan taşlamak ise sembolik bir şeydir.
 
Din basit bir tarih ve coğrafya meselesidir. 1900' lerde Türkiye' de doğduğun için Müslümansın. Doğduğun yer Hindistan olsa Hindu, Tayland olsa Budist, İsrail olsa Yahudi olacaktın. Bu kadar.
 
Ciddiye alıp okumadım bile. Göz ardı edilen kişinin cevabın.


Son olarak ekleme yapayım.
Din kavram coğrafi ve zaman ile ilgilidir.

Eski Mısır'da ve zamanında doğmuş olsak Ra'ya tapacaktık.
Bu durumda doğduğunuz yer ve zamanda hangi din genel ise ona inanılır. Bu durumda da inandıkları din en doğru ve en mantıklısı olarak savunulur. Hatta bazı kendi bilmezler farklı dine ya da farklı bir inanaşa sahip olanlara yukarıdaki örnekte olduğu gibi suçlar.

İnsanların çoğunda gördüğüm hata ise inandıkları dini bile bilmemeleridir. Bu yüzdende bir çok insanı dinden soğutmasını sağlamışlardır.

Neyse ve gereken mesajımı yazdım. İnanışlarına saygı duyarım. Ayrıca şunu eklemek isterim.

Müslümanlık ya da inanç kişi ve yaradan arasındadır. Ben nasıl kimsenin dinene karışmıyorsam kendini bilmezlerde benim dinime inancıma karışamaz. Bu kadar nettir.

Bilginize..
 
Araştırman güzel birşey ama aile müslimansa çocuk da buna uyruğunda buna taklidi iman denir eğer başka bir dinden dönen kişi olursa buna tahkiki iman denir Allah bize düşünme yetisi vermiş kişiye göre hangisi doğru ise buna inananabilir aile zoru ile din olmaz. Şeytan taşlamak ise sembolik bir şeydir.

Ben aile zoru ile demedim zaten. Sen ve ya ben büyürken ailemiz Müslüman ise hep İslama uygun olarak yetiştirildik ve buna inandık. Senin bana verdiğin yanıtın aynısını bir Hristiyan'da sana verebilir. Müslümanlık zaten geçmişte kendi kendini 4 büyük mezhebe ayırarak kendi kendini değiştirmedi mi? Yani bir Hanefi ile bir Şafii İslamı aynı kurallar içinde yaşamıyorlarsa bu Din nasıl hiç bir şekilde değişmemiş ve müthiş bir düzen içinde olur?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı