Cep Telefonlarının Yavaşlaması İle İlgili Teorim

İnternette bu konu ile ilgili birçok şey var ve hepsi apple ile ilgili kötü yorumlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alın da size 117 yıldır yanan ampul.

Herkese zaman ayırıp cevap yazdığı için teşekkürler. Şahsen ben bunu deneyeceğim(ama ne zaman? :D). Şakası bir yana Samsung'un model eski bir android cihazdında deneyebilirim. Ama çipi takması sıkıntılı bir durum gibi gözüküyor.

Bilinçli eskitme durumu Kapitalizm'in bir parçasıdır. Telefonlar firmalar istese 6-7 yıl dayanır. Ama telefon ömrünü kısaltıp 3-4 yıllık telefon üretip tüketiciden iki kat para almak varken neden yapsınlar?

Bilinçli eskitme durumu Kapitalizm'in bir parçasıdır. Telefonlar firmalar istese 6-7 yıl dayanır. Ama telefon ömrünü kısaltıp 3-4 yıllık telefon üretip tüketiciden iki kat para almak varken neden yapsınlar?
Samsung Galaxy Note 3'ün kullanım kılavuzunda maksimum kullanım ömrü 5 yıl olarak belirtilmiş. Şuan yeni nesil telefonlarda durum nasıl bilmiyorum ama, bu durum beni çok üzüyor.
Telefonlar çok ısınmıyor ki? Yani oyun oynasan da çoğu telefon pek ısınmıyor. Bazıları cayır cayır yanıyor, ayrı konu.
Ben Note 3 ve Galaxy S4 kullanma fırsatı buldum. İkisi de cayır cayır yanıyordu. 😀

Telefonun kamburu bataryası. Batarya öldükçe direnci yükselir, haliyle şarj olması ve telefona enerji sağlaması zorlaşır, ısınmalar da artar. %25 doluyken peak'te 8w elektrik sağlayan bir batarya zamanla bu değerleri en fazla %60'larda verebilir hale gelir. Çünkü bataryanın direnci artmıştır. İkinci sıkıntı ekran. Şu anda kullandığımız led ekranların 3310'daki monochrome ekranlar kadar ömrü yok. Zaten monochrome ekranın bir işlevi yok. Günümüzde sadece led ekran argesi için harcanan bütçe belkide 1999 yılındaki Motorola+Nokia'yı ikiye katlar. Çünkü telefona talep çok. Günümüzde telefondan istenen şeylerinse sınırı yok. Komplo teorisine gerek yok. Sorun bence telefonun yapmasını istediklerimizde ve günümüz teknolojilerinin bu isteklerimize karşı yetersiz kalmasında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı