CFMoto 450SR nasıldır?

Halen yağ soğutucu diyor 😂 arkadaş okuma yazman yok mu senin? O başka bir sorun, bu başka bir sorun. Yağ kaçırıyor diyorum adam yağ soğutucu değiştiriyorlar diyor. Antifriz boşaltıyor bu yüzden yolda üst kapak contası yakan var adam halen yağ soğutucu değişiyor tarzında cevap veriyor. Arkadaş çok istiyorsanız alın tutan yok, benim de alma niyetim var ama burası Türkiye kimse ne malın, ne tüketicinin arkasında. Amerika ve Avrupa deyip duruyorsun da senin ülkene gelen motorun parça kalitesi ile Amerika ve Avrupa'daki motorun parça kalitesinin aynı olduğuna ne kadar eminsin? Sadece montaj ile bu kadar açıklayabilecek sorunlar değil bunlar. Yolda vites kolu kırıldı diyen 450sr sahibi bile var...

Yolda vites kolu düştü diyen MT25 sahibi de var hatalı ve eksik montaj bilgisinden dolayı böyle oluyor Avrupa'ya giden motorlar ile Türkiye'ye giden motorların kodları aynı bakabilirsin. CG ve Drift L montajı yapabilen servislere eğitmeden 250, 450SR bla bla montajlatıyorlar UMA'nın sorunu bu bütün montaj orada yapılıyor Çin'den geldiği için tamamen demonte şekilde geliyor CF'ler. Ha bu arada su soğutucu ile yağ soğutucu olarak genel tabirle soğutucular değişiyor dedim radyatör ve yağ soğutucu parçasını ücretsiz değişiyorlar. Yamaha servisi değil tabiki bu motoru alan bir o kadarda kendisi uğraşıcak hepsini göze alarak alacağım belli olan 2 sorun ortada soğutucu sorunları kalan gevşek vida sorunlarını loctite ile sıkarım hiç problem değil onlarla uğraşamayacak kişi R25 alabilir gayet zevkli motor

RS457 hint üretimi kalitesi İtalyan değil. 450SR ile GPS de 210 görenler var aslında 52 beygir fakat emisyon ve A2 uyumluluğu için Avrupa sürümü 46.3 beygir. Yani 450SR kullanan arkadaşlar Çin ECU ile GPS de 210 üzerine rahatlıkla çıkabilir hâlâ potansiyeli olan bloğu var çünkü kısıtlı. Konu ile alakasız ama stage 2 yazılım ile 200 devir arttırarak 60 beygir alan manyaklar var değişik bir motor bloğu ne kadar sağlam tartışılır fakat yabancı kaynaklarda sıkıntısız 20-25 bin km yi geçenler var. 1 ay sonra ben de alacağım inceleme ve uzun kullanım sonrası yazı yapmayı düşünüyorum.
Bunu bilmiyordum yani benim 200 üzerine çıkarken korkmam gerekmiyor çünkü bu alet zaten kısıtlanmış öyle mi?

Bunu bilmiyordum yani benim 200 üzerine çıkarken korkmam gerekmiyor çünkü bu alet zaten kısıtlanmış öyle mi?

Evet normalde 50-52 beygir civarı A2 ve emisyonlara uyumlu olması için Avrupa sürümü 46.3HP. 200'ün üstünde rahatlıkla seyahat edebilecek kapasitesi var ki zatan bu cihazların Avrupa'ya girmesi için binbir türlü güvenlik testinden geçmesi gerekiyor. Fakat yüksek hızlar motorun ne kadar iyi olursa olsun tehlikeli 2dk geç gidin sağ salim gidin. :)

@495256 hocam nasıl motor kullandınız mı, deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Ben de bu motoru almak istiyorum A2 ehliyet için bir ara motor olarak düşünüyorum. 0 alacağım ve satarken de zarar ederim diye bir düşüncem yok. 2.el R25 al diyenler oluyor 0 450sr al diyenler oluyor kafam karmakarışık, ileride yüksek CC süreceğim için bu motorda tecrübe edinmek mantığıma yatıyor eğer sizin de deneyimlerinizi okursam ve bunlar iyi yöndeyse bende 450sr alacağım, eğer memnun kalmadıysanız 2.el R25 alacağım. Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
@495256 hocam nasıl motor kullandınız mı, deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Ben de bu motoru almak istiyorum A2 ehliyet için bir ara motor olarak düşünüyorum. 0 alacağım ve satarken de zarar ederim diye bir düşüncem yok. 2.el R25 al diyenler oluyor 0 450sr al diyenler oluyor kafam karmakarışık, ileride yüksek CC süreceğim için bu motorda tecrübe edinmek mantığıma yatıyor eğer sizin de deneyimlerinizi okursam ve bunlar iyi yöndeyse bende 450sr alacağım, eğer memnun kalmadıysanız 2.el R25 alacağım. Teşekkürler

3 aydır kullanıyorum gayet memnunum 10 bine dayandırdım. 3 ay içinde tek yaşadığım sorun vites kolunun gevşemesiydi o da bayiden kaynaklı loctite sürdüm asla gevşemedi. Alırım 3-5 ay sonra satarım diyorsanız zarar edersiniz daha çok ara geçiş veya üst sınırdaki başlangıç motoru gibi. İnceleme tarzında yazı yapacağım biraz daha deneyimlemem gerekiyor. Ek olarak lastikleri ısınınca iyi tutuyor ama en ufak nemli birikintide bile kendini bırakıyor aynı ebatda güzel lastik almak şart ben hala üzerinde geleni kullanıyorum.

3 aydır kullanıyorum gayet memnunum 10 bine dayandırdım. 3 ay içinde tek yaşadığım sorun vites kolunun gevşemesiydi o da bayiden kaynaklı loctite sürdüm asla gevşemedi. Alırım 3-5 ay sonra satarım diyorsanız zarar edersiniz daha çok ara geçiş veya üst sınırdaki başlangıç motoru gibi. İnceleme tarzında yazı yapacağım biraz daha deneyimlemem gerekiyor. Ek olarak lastikleri ısınınca iyi tutuyor ama en ufak nemli birikintide bile kendini bırakıyor aynı ebatda güzel lastik almak şart ben hala üzerinde geleni kullanıyorum.

Reis motor ne durumda bir sıkıntı yarattı mı ve kaç kmde.

Benimki sıkıntı çıkarmadı daha 2 bin km ye yaklaştı çok keyifli agresif motor. Vites pedalım düştü bir kere kitelock mu neyse onunla tekrar sıktırdım komple düşmedi kuyruk grenajı sanırım 675sr da aynı çok dandik artçı tutsa elinde kalın lastikleri kötü ırcden bile kötü ama harici sıkıntım yok. Aprilla 456 kullanıcısı da aynı yorumu yaptı alet trafikte ısınıyor ağa ağır trafiğe gelmez bence ama ben memnun kaldım 675sr uygun fiyata gelirse ZX4r ile arasında kalırım yani ucuzsa alırım anca fiyatı şu an aşırı uygun kardeşler yani RS200 150 k olmuş bu 250k R25 R3 ninja 300-400-500 belki 650sine kadar gider yani. D R25 olduğu gibi Corolla'ya top Speed'de ezilmedim. D seri alt devirler dolu dolu alet bu fiyata gene alırım.

Benimki sıkıntı çıkarmadı daha 2 bin km ye yaklaştı çok keyifli agresif motor. Vites pedalım düştü bir kere kitelock mu neyse onunla tekrar sıktırdım komple düşmedi kuyruk grenajı sanırım 675sr da aynı çok dandik artçı tutsa elinde kalın lastikleri kötü ırcden bile kötü ama harici sıkıntım yok. Aprilla 456 kullanıcısı da aynı yorumu yaptı alet trafikte ısınıyor ağa ağır trafiğe gelmez bence ama ben memnun kaldım 675sr uygun fiyata gelirse ZX4r ile arasında kalırım yani ucuzsa alırım anca fiyatı şu an aşırı uygun kardeşler yani RS200 150 k olmuş bu 250k R25 R3 ninja 300-400-500 belki 650sine kadar gider yani. D R25 olduğu gibi Corolla'ya top Speed'de ezilmedim. D seri alt devirler dolu dolu alet bu fiyata gene alırım.

Tamamdır cansın dikkat et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır cansın dikkat et.

Söylemeden de edemeyeceğim Ankara ili için. Yamaha baydar da görmediğim hizmeti arolat premium ve ayaz motorda gördüm Bajaj servislerinde de iyi şu yağ soğutucumu neyse 2 haftada geldi ben 1 ay sonra gittim o başka :D dedim şöyle böyle bir test sürüşü yap usta oturdu sürdü 2 serviste de sırf içim rahatlasın diye sorun yok dendi ücretsiz soğutucu değişti sıvısı ile grenajları sökülmüş halde gördüm gövde grenajları çok sağlam dizayn edilmiş usta tekrar test sürüşü attı teslim etti umarım sorun yaşamadan CC yükseltirim okuyan edin olur ya parasının motoru bir de CC düşük güç yüksek kolay sıkıştırılıyor alet Japon'ların çoğunda olduğu gibi CC yüksek beygir düşük sıkışmadan sürülen bir alet değil tabii ben R25 alışkanlığı 6-7 binde vites atıyorum herkese keyifli kazasız belasız sürüşle Allah'ın izniyle.

25 binde sattım 675SR bekliyorum. Aldığımda sıfır ayarında ama 2. el olarak taksitli aldım bu yüzden satarken zarar etmedim. Markanın tek eksisi berbat servis ağı. Benim bölgemdeki servis motoru bile tanımıyordu sanırım ilk defa bakımlarını yapıyordu. Kullandığım son 20 bin km gereksiz agresif ilk 5 bin km ise normal şekilde alışma süreci olarak sürdüm. Motordaki memnun olmadığım noktalar ise kesinlikle stok lastikler haricinde fazla yakması ve üst fren merkeziydi. Üst merkezi değiştirdikten sonra abartısız frenleme performansı yarı yarıya fark etti üst merkez alt merkeze göre vasat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı