ChatGPT'ye bir soru sorduktan sonra verdiği bilgiyi internette aratıp doğruluğuna bakmak, soruyu direkt internete yazıp site site cevap aramaktan daha hızlı oluyor. Direkt olarak verdiği cevabı mutlak doğru kabul etmek ise şu anlık saçmalık.

@XPlasma, ChatGPT'den hazır sistem önermesini istedim 20 bin TL bütçeyle. RTX 3050 / GTX 1660 Super sistem önerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle hayır. Sistem toplama konularına ChatGPT mesajı atanlara bakarsak neden güvenmememiz gerektiği anlaşılıyor bence.
O tarz güncel fiyatlarla ve ülkenin ekonomik hâliyle alakalı konularda yanılması bana normal geliyor. Fiyat verisini eski zamanlardan çekiyor fakat ülkemizde fiyatlar aynı gün bile çok ağır değişebiliyor.

ChatGPT'ye güveniyor musunuz? ChatGPT'nin verdiği cevapları yeterli buluyor musunuz?
Hayır. Bazen bildiğim şeyleri yanlış söylüyorum onu doğru varsayarak ilerliyor.
Örneğin bir filmde araba çalınma sahnesi var diyelim, o sahneyi araba çalınma yerine arabanın patlaması olarak söylediğimde onaylayıp geçiyor. “Hayır araba patlamıyordu araba çalınıyordu o filmde” demiyor.

Şu sıralar Grok kullanıyorum. Özellikle bilgi içeren sorularımda DeepSearch, çok önemli bilgi içeriyorsa DeeperSearch açıp sorumu soruyorum. Verdiği yanıtları kaynaklarından bakarak doğruluyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı