CHP seçimi neden kaybetti?

Hocam size şunu net bir şekilde söyleyeyim deprem bölgesinde bir tane bile siyasetçi gezmedi. Sadece etraflarında kameralarla fotoğraf çekip gittiler. Kendi gözlerimle gördüm duyduğum bir şey değil. Bütün siyasi partiler aynı şeyi yaptı ne A partisi ne de B partisi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba 2.tur iktidarın muhalefet elinden geleni yaptı ama 14 Mayıs'tan sonra seçmenler umutsuzluğa kapıldı ve bunları düzeltmeye çalışmadılar BaBaLa TV'ye katılması güzel oldu.
 
Türk halkı parti tutar, takım gibi tutar, dini bir değer atar partisine ve onu değiştirmez.

CHP ve muhalefet depreme gitmemiş demişsiniz, hayır gittiler, Kemal Bey çadırda yattı gidip, İnce Bey herkesten önce gidip yayın yaptı, Özdağ Bey de Ekipleri ziyarete gitti. TİP bile kendi başına bir şeyler yapmaya çalıştı, 3 milletvekili olan parti desteğe gitti oraya yardımcı olacağız diye.

Mevzu değişimden korkan halk, her zaman da öyle oldu. Yiyebileceği trol saldırılarına rağmen Kemal bey Açık Mikrofona bile çıktı. Bundan önce de kendi sesini her yerde duyurmak için kendini yırttı fakat halk hala "Kılışdar gelirse başörtüyü kaldırır" diyo, adam başörtüsü için kanun teklifi verdi. Alevi diye adama saldırdılar ya adam alevi diye, kimse demiyor öyle bir şey sallama demeyin babannemden biliyorum. Sorarsan doğduğu günden beri başörtü takıyordur ama AKP dışı bir yere oy din dışıdır Alevilik de kötüdür.

Muhalefetin seçimi kazanamamasının tek sebebi halktır. Yanlış anlamayın kimseyi suçlamıyorum demek ki halk durumdan memnun. Anayasal gücünü kullandı halk ve kaybetti muhalefet. Kemal Bey siyasi kariyeri boyunca yaptığı en etkili muhalefeti yaptı ve aday olacağında kendini bir yerlerden atası gelen ben bile gün geçtikçe daha çok sevdim demokrat amcamı. Vallaha da sevdim ben adamı öncesinde dedemi yemin billah sevmiyordum, teşekkür ederim kendisine çok çalıştı. İkinci turda ne gelir Allah bilir fakat ben kendisinden razıyım. Artık diyorum teşekkürler dedem.
 
Örnekte gördüğünüz gibi, CHP seçmeni daha neden kaybettiğini bile bilmiyor ve "halk ezilmekten hoşlanıyor" gibi mantıksız bir sonuç çıkarmak durumunda kalıyor.
Bu sorunun cevabı bilinçtir, CHP bilinç sahibi olmayan, yanlış yolda ilerleyen ve yanlış yönetilen bir parti. Halkın sahip olduğu farkındalık artmaya başladıkça CHP'nin aldığı oy gittikçe azalıcaktır.
Kılıçdaroğlu'nun katıldığı babala TV programını izlediyseniz, muhalefetin neden başarılı olmadığının en baş sebebini anlamış olmanız gerekir. Bariz bir şekilde soruların çoğunluğu "PKK'yı terör örgütü olarak görüyor musunuz" sığlığında idi. Soruları soranlar cevap duymaya değil, bay Kemal'i suçlamaya ve küçük düşürmeye gelmişler. Yahu YPG konusunda soru soran arkadaş daha Salih Müslüm'ün Ankara'da devlet protokolü ile ağırlandığını bilmiyor! Bugün Suriye'de YPY'yi oluşturan peşmergenin Türkiye üzerinden geçip devlet korumasıyla kuzey Suriye'ye geçiş yaptığını bilmiyor! Şimdi normal bir 21. yüzyıl toplumunda gündem ekonomi gibi toplumun refahı ile ilgili konular olmalıdır, değil mi? Adaylar halkın refahını arttıracak vaatlerini anlatırlar, projeleri ile yarışırlar. Peki biz en başta inanç ve etnisite anlayışından çıkabildik mi? Hayır. Bu, siyasetin en ilkel çeşitidir. Ancak kabilelerde kabul görür. Toplum ne ki, siyasetçisi ne olsun?
 
Kimse daha seçimi kaybetmedi 28 Mayıs'ta gözümüz.
 
Adamların icraatleri ortada. ETS 2'de jet-sebze yaparken 160 basa basa gidiyorum. Yollar kaymak gibi, İstanbul'dan çıkınca her ülkenin yolları bozuk, neresi nerede belli değil. Yani adam yapıyor.

Not: AKP'li değilim.
 
Sonuç mantıksız değil çünkü halk güzel bir yaşam sürmek istese AKP'yi yıllar önce göndermişti. İnsanların AKP'yi desteklemesinde pek çok sebep var elbette. Bunların bazıları AKP'nin dini kullanması, insanların güce tapıyor olması, insanların demokrasi denen kavramdan bir haber olması ve insanların araştırmıyor olması. Bu kitleye laf anlatmak zaten neredeyse imkansızdır, ayrıca hala daha oy verdiklerine göre hallerinden gayet memnunlar.

CHP özellikle seçim döneminde gayet iyi yönetildi, hayat pahalığı gibi önemli sorunlara fazlasıyla dikkat çekildi ve güzel bir dil kullanıldı. Kaliteli bir kadro kuruldu, bir sürü miting yapıldı ve iyi vaatler verildi, reklam alanında da ortaya güzel işler çıkarttılar. Yani bana göre CHP doğru yolda ilerledi.

Halkın farkındalığı arttıkça CHP'nin oyları artacak çünkü farkındalık arttıkça insanlar demokrasinin ve hukukun önemini anlayacak. Demokrasi ve hukuktan en çok bahseden parti de CHP.
Çok yüzeysel ve daha önemlisi taraflı bir bakış açın var, durum bu iken tartışmak anlamsız, ama yinede şunları kısaca belirtmeliyim. Muhafazakar kesimin CHP yi desteklememek için fazlasıyla geçerli sebebi var. Hala halkın güzel yaşam sürmek istemediğinden bahsediyorsun ona cevap bile vermeyeceğim. Son olarak farkındalık meselesi, demokrasi denilen şey bir insan fikridir, yani batıl bir görüş. Farkındalık ise insanı batıla değil doğrulara yaklaştırır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı