Merhaba,
ChromeOS Flex, Linux uygulamalarını çalıştırmak için Linux konteynerlarını destekler. Bu nedenle kurmak istediğiniz içeriğin eğer .deb veya .RPM uzantılı Linux paketleri var ise yükleyip çalıştırabilirsiniz.
Açamazsın Chrome OS exe uzantılarını çalıştırmaz. Chrome OS Linux tabanlıdır bir telefondaki Android işletim sistemi ile farkı pek azdır.
Sağ oluninternete biraz bakdığımda birisi geliştirici ayarlarını açdıktan sonra terminalden paketler indirip exe dosyalarını açıyordu o zaman yalanmı o?
Genel olarak aktif kullanıcısı değilim fakat kurulum gerçekleştirilmesi, ek bir yazılım veya sanal bir ortam oluşturulmadan mümkün değil. (Linux üzerinde çeşitli sanal dosya sistemleri ve Windows ortam oluşturularak yapılabilir sadece). Linux dosya sistemi üzerine Windows işletim sistemi dizin yapısına sahip bir uygulama kurulamaz.Sağ oluninternete biraz bakdığımda birisi geliştirici ayarlarını açdıktan sonra terminalden paketler indirip exe dosyalarını açıyordu o zaman yalanmı o?
ChromeOS Flex de exe dosyalarını açmanın yolu var mı? Windows kullanıyorum şu anda ama ChromeOS Flex çok güzel gözüktüğü için onda oyun oynamak ve internette dolaşmak istiyorum.
Genel olarak aktif kullanıcısı değilim fakat kurulum gerçekleştirilmesi, ek bir yazılım veya sanal bir ortam oluşturulmadan mümkün değil. (Linux üzerinde çeşitli sanal dosya sistemleri ve Windows ortam oluşturularak yapılabilir sadece). Linux dosya sistemi üzerine Windows işletim sistemi dizin yapısına sahip bir uygulama kurulamaz.
Bilgilendirme için teşekkürler. Sanallaştırma konusunda haklısınız. (veya şeklinde o yüzden belirtmiştim.) Fakat dediğiniz ext4 gibi dosya sistemi dönüştürücüsü görevi gören üçüncü parti yazılımla ancak çalışabilir oluyor.Linux Subsystem'i etkinleştirdikten sonra Wine veya bottles yükleyerek Windows uygulamalarını çok büyük ölçüde çalıştırabilirsin. Ama tavsiyem ChromeOS Flex gibi işlevsiz diyebileceğimiz bir dağıtım yerine Linux Mint veya Linux Lite gibi Linux dağıtımlarına yönelmen olur.
Bilgi kısmen yanlış. Windows oyunlarımı proton ile ext4 Linux dosya sistemime sahip SSD'm üzerine rahatlıkla kurup oynadım. Ki burada tam olarak sanallaştırma söz konusu da değil. Bir nevi çeviri söz konusu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.