Chromium Tabanlı Microsoft İnternet Tarayıcı Edge Çıktı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Chromium Tabanlı Microsoft İnternet Tarayıcı Edge Çıktı
chromium edge

Chromium motoru kullanan Edge tarayıcısı kademeli olarak kullanıcılar ile buluşacak. Microsoft sonunda yeni Chromium motoru tabanlı Edge internet tarayıcısını Windows 10 kullanıcılarına sunuyor. Edge’in güncellenmesi ile birlikte Chromium uzantıları, kullanıcı ...

Devamı: Chromium Tabanlı Microsoft İnternet Tarayıcı Edge Çıktı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Gizlilik engelleme, Bing ile sayfa çevirisi, tarayıcı kapatınca otomatik geçmişi temizleme gibi ayarları var.
Katıyı tavsiye ederim. Ama Temel dışındaki seçenekler, siteleri bozabiliyor.

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Ayrıca Netflix vb. video izleme siteleri için, PlayReady ve Widevine DRM desteği sunuyor.
Kurulumu yaptığınızda, eski Edge tarayıcısı kaldırılıyor. Eski Edge verilerinizi yedeklemeden, yeni Edge kurmayın.

İleride gelecek özellikleri, takip etmek için Canary sürümünü yükleyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi denedim ama bana biraz ağır geldi. Technopat'a giriş yapmayı denedim. Şifremi yazarken klavyeye hızlı tepki veremedi. Ayrıca Chrome Mağazası üzerinden tema eklemeyi denedim ancak olmuyor.

Sanırım daha gelişmesi lazım.

Chrome temaları ile uzantıları ayrı mantıkta çalışmıyor. Temalar tamamen Chromium arayüzüne özel. Chromium bir tarayıcı yaparken, direk Chromium arayüzünü kullanabilirsin. Ya da Edge, Opera, Brave gibi kendi arayüzünü yaparsın. Kendi arayüzünü yaptığında, Chrome temaları kullanamazsın.

Slimjet tarayıcısı, direk Chromium arayüzünü kullanıyor. O tarayıcı da temalar çalışıyor.

Edge Chrome uzantılarını destekliyor. Ayrıca koyu ve beyaz tema olmak üzere seçenekleri bulunuyor. Belki ileri de, Windows 10 renk şemasını, Edge ile uyumlu hale getirebilirler. @Darkisback

Screenshot_15.png

Chrome yeni sekme sayfasın da özelleştir ile, tema sorununu tamamen çözdü. Sekme çubukları, yeni sekme görselini değiştirme gibi detayları bulunuyor. Ayrıca Chrome çoğu özelliği, diğer Chromium tarayıcıların da kullanmasına izin veriyor. Mesela Opera bu özelliklerden, yeni sekmeye resim koymayı kullanıyor.
Temalar sayfasında, güncelleme almayan bir sürü tema var. Bu mağaza ile uğraşmak istemediğinden, ben tema sistemini tamamen kapatacağını düşünüyorum.

Mesela koyu ve açık tema ile uyumlu olmasını, Microsoft ve Chromium geliştiricilerinin ortaklığı ile oldu. Ondan sonra tüm Chromium tarayıcılara koyu tema eklendi. Microsoft bundan sonra, Chromium gelişimine daha fazla destek olacaklarını söylüyor. Bu her türlü Chromium tarayıcıların performans, güvenlik ve sistem kaynak kullanımlarına yansıyacaktır.

Son düzenleme:
En başından beri beta olarak kullanıyordum. Chrome'u sileli aylar oldu sanırım. Aynı şekilde mobilden de beta sürümünü kullanıyorum. Koyu teması, reklam engelleme eklentisi, tasarımı, hızı ve nicesi ile bence kullanılır. Bu özellikler aynı şekilde mobil sürümünde yer alıyor bu arada. Google Chrome'u uzun zamandır kullanmıyorum hatta bilgisayardan kaldırdım.

Son düzenleme:
Sanırım sorun bir tek bende oldu. Aynı anda Office 365 yükleme, HD Tune ile Hız Testi ve 10-15 tane sekme açıktı. Ufak bir takılma oldu sanırım.

Şu an tekrar açtım ve gayet stabil ve hızlı geldi. Geliştikçe daha iyi olacaktır.

1 youtube, 3 technopat kanalı açıkken Opera GX ve Chrome ikilisinden daha az RAM kullanıyor. Bayadır opera kullanıyorum, şifreler vs... her şey operada direkt aktarabilsem geçmeyi düşünebilirim ama sadece chromedan aktarabiliyorum. Var mı bir yolu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı