Ciddi bir virüs yedim ne yapmalıyım?

USB ile sıfırdan kurun, formatla düzelmeyen virüsler var.
Hocam formatla geçmiyor derken bana da rat girmişti daha önce, format attım tabi usb ile bios üzerinden boot ederek bu şekilde rat virüsün silinmeme ihtimali var mıdır? Şimdilik bilgisayarda problem yok gibi. Sizin kastettiğiniz formatla gitmemesi nedir? Benim bilgisayarda sizce hala rat kalma ihtimali var mıdır? Bilgisayarda görünen bir problem yok gibi ben arada araştırıyorum dosyaları falan ama kendim evham yapıyorum sanırım içim bir türlü rahat etmedi. Kaspersky, kaspersky rescue disk, eset, malwarebytes, emsisoft ile taradım hiç bir şey çıkmıyor. Sizce çok kurcalayıp dert etmeye gerek var mdır? Teşekkürler.

Forumun saçmalığını bir kez daha gördüm, gelen mesajların yarısı "at gitsin, yenisini al" şeklinde. Konunun trollüğüne göre cevap kısmının şekillenmesi forum mantığına en uygun olanıdır. Sadece mesaj hakkını doldurmak için boş yazanları görüyorum. Tek tek raporlamaya çalıştım. Umarım forum mantığı bir gün anlaşılır.

Tahminimce reklam virüsü yemişsin. İlk önce Malwarebytes, sonra Kaspersky ile tarama yap. İmkanın varsa virüs temizlendikten sonra şifrelerinin hepsini değiş. Eğer virüs tespit edilemez ise VMware gibi sandbox içinden temiz bir yükleme dosyası hazırla ve formatla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı