Ciddi bir virüs yedim ne yapmalıyım?

Tamamdır dostlar herkese teşekkürler. Driverlar ve gerekli programları kurup 1 gün Google hesabıma girmem. Ekstra olarak ben bu tarz işlerde korkuyorum jumscare çıkacak diye. Aklımda kötü jumscare tranvaları var.
Jumpscare virüsleri Windows 10 da çok olmaz

Linux'a geçin hocam linux candır gerisi heyecandır (!)
- Linux kullanıyosan Hocam diycem.
- Demek ki Linux kullanıcısı olmak o kadar basit değil ki Hocam diyorum.
- Yıllar önce defalarca linux dağıtımı yükledim. Uzun bir aradan sonra en son 2 ay önce bir deneme daha yapıp Linux Mint kurdum. Bir hafta sonra Linux Mint'e gelen bir toplu güncelleştirme sonucunda Grub hatası ve windows grub loaderden yokoldu, dolayısı ile güle güle Linux.
- Hem fikren hemde yaptıklarımla bende Linux ve tüm özgür yazılımları destekliyorum. Mesela Şu an bu yazıyı yazdığım pc de lisanslı microsoft office de olmasına rağmen Libre kullanıyorum vsvsvsvsvsvs
- Linux tavsiye etmen hoş da candır-heyecandır boşa düşürme milleti. :)

Bir anda kasmaya başladı bilgisayarım. Defender kapalıydı. Terminal bir anda açılıp kapanıyor. Ne yaptım hiçbir siteyede girmedim. En son Yandex çıkıp veriler Yandex'e aktarılıyor dendi. Hemen Google şifremi değistirdim. Format atayim mi?

Hocam bir daha böyle bir durum yaşamamak için bir USB'ye Windows kurulum toolu kurun şimdi ki gibi ve yanına bir tane Malwarebytes exesi atın. Eğer tekrardan virüs bulaşırsa interneti kesip USB takıp Malwarebytes çalıştırın. Sonrasında duruma göre format atabilirsiniz.

Bir anda kasmaya başladı bilgisayarım. Defender kapalıydı. Terminal bir anda açılıp kapanıyor. Ne yaptım hiçbir siteyede girmedim. En son Yandex çıkıp veriler Yandex'e aktarılıyor dendi. Hemen Google şifremi değistirdim. Format atayim mi?

USB ile sıfırdan kurun, formatla düzelmeyen virüsler var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı