Ciddi bir virüs yedim ne yapmalıyım?

T@mindirden bir şey indirmiştim birkaç hafta oluyor.

O siteler güvenli dense de kimse birbirine bedava bir şey vermez ama bu denli virüs oradan gelmez ama dediğim gibi nereden geldiğine değil amacına bakın o virüs yapacağını yapmıştır kamikaze yapmaya kalkmıştır ne yaptığını düşünün derim.

T@mindir den birşey indirmiştim birkaç hafta oluyor.

Burada Windows.old yok? İnternet bağlantım yok şu an.
Diski silip tekrar tanımlayıp Windows kurdu iseniz sorun yoktur telefonumuza antivirüs yükleyin bağlı ise

O siteler güvenli dense de kimse birbirine bedava bir şey vermez ama bu denli virüs oradan gelmez ama dediğim gibi nereden geldiğine değil amacına bakın o virüs yapacağını yapmıştır kamikaze yapmaya kalkmıştır ne yaptığını düşünün derim.

Diski silip tekrar tanımlayıp Windows kurdu iseniz sorun yoktur telefonumuza antivirüs yükleyin bağlı ise.

Kali Linux'cuyum böyle virüs görmedim. Bir kere ilk aldiğimda crack etlinleştirme ile hack yemiştim.
Bu dosyaları silmem gerekiyormu .old yazınca çıktı.

Dosya Ekleri

• 20230506_203408.jpg
    20230506_203408.jpg
    127,6 KB · Görüntüleme: 151
  • 20230506_203404.jpg
    20230506_203404.jpg
    121,9 KB · Görüntüleme: 150
Tamamdır dostlar herkese teşekkürler. Driverlar ve gerekli programları kurup 1 gün Google hesabıma girmem. Ekstra olarak ben bu tarz işlerde korkuyorum jumscare çıkacak diye. Aklımda kötü jumscare tranvaları var.

Sistem delik deşik oluyor bu ortamda. Yazılım indirip kuramayabilir. Kursa bile hiçbir zaman formatın rahatlığına yaklaşamıyor. Benim tecrübem hep bu yönde oldu. Virüsün girmemesi için AV, girdiyse de format. Kafa rahat.
Aynen katılıyorum.
Virüs programlarını asla virüs temizlemek için kullanmadım. Virüs bulaşmasın diye kullandım.
Pc' ye virüs bulaşacak ve ben format atmayacam! Mümkün değil. İçim rahat etmez.
Virüs temizlenmiş olsa bile sistemde bişeyler bozulmuştur diye gene de atarım formatı.
:)

İsoya gerek yok, Windows 10 un pc sıfırlama özelleğini kullanmanda aynı işlevi görür.

O kadar emek ve panik boşa gitmesin diye biliyor olsanız bile unutkanlığa falan gelmesin diye belirteyim:
Eğer HD nin D si var ve silmeyecek iseniz, Kurulumdan hemen sonra D yi hiç açmadan, dizine bile bakmadan virüs programı ile taratmayı ve virüs var ise temizlemeyi unutmayın.
Kolay Gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı