Ciddi manada yurt dışına gitmeyi hedefliyor musunuz?

Ciddi manada yurtdışına gitmeyi hedefliyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    965
Vatan'ını kimse sevmiyor mu 100 de 76 herkes neredeyse gitmek istiyor.
Bu vatanı sevmekle alakalı değil. Güzel manzaralarımız ve tarihimiz var fakat karnımızı zor doyuracak maaş aldıktan sonra pek bir anlamı kalmıyor.

Bir ülkeyi terk etmek ile gurbete gitmek farklıdır.

Yurt dışında yaşamak istiyorum ama gitmek kolay değil. Yurt dışına çıkma imkanım olsa şimdiye gitmiş olurdum.

Siyaset ve ülkenin ekonomik koşullarını bir yana her şekilde gitmek isterim.Türkiye'yi seviyorum ancak bir aidiyet duygusu hissetmiyorum.Benim için doğru yerin Japonya olduğundan da eminim.

Nasıl duralım ki buralarda?

Türkiye'nin güzel olması ile Türkiye'deki yaşam şartlarının güzel olması aynı şey değil. Bu günlerde yaşam şartlarından bahsedince bazıları "Parası RTX30'a yetmemiş ondandır" diye algılıyor, onu da hiç anlamış değilim.

En önemlisi de olsa, yaşama şartları yalnız ekonomi ile ilgili değildir. Çevredekilerin kültür seviyesi, düşünceleri, sosyal hayat gibi şeyler de buna dahildir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı