Ciddi manada yurt dışına gitmeyi hedefliyor musunuz?

Ciddi manada yurtdışına gitmeyi hedefliyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    962
öyle bazılarının düşündüğü gibi gitmek yetmiyor.
Kesinlikle doğru, açıkcası yurtdışına göç gidebilecek özellikle İngiltere gibi vazıfsız adam almayı kesmiş ülkelere gidecek kişilerin illa araştırma yapıp gideceğini düşünüyorum.

Malesef kültür şoku diye bir gerçek var. Bu yüzden özellikle cidden hayran olduğumuz ve ilgilendiğimiz ülkelere göz atılmalı.

Örneğin Almanya'da İngiltere gibi bir emlak krizi yaşandığını duymadım, fakat Almanlara ya da Almancaya ilgim yok. İngilizce hoşuma gider, en sevdiğim tank İngiliz Kruvazör Tankı A13 Mk.II, mühendislik ile pek alakam olmasa da temsil ettiği için İngiliz Anahtarı'nı severim, iklimi yağmurlu olsa da soğuk havayı severim.
 
Son düzenleme:
Türkiye'de şuan istediğim bir bölümü okuyorum. Birdahaki yıl son yılım olacak üniversitede. Hiçbir zaman yurt dışında yaşama düşüncesi kurmadım ama insanın aklına gelmiyor değil. Farklı yerler görmek vs. Yurt dışında yaşamak değilde tatil için gitmek istiyorum diyebilirim. Farklı insanlar, yerler, kültürler görmek güzel olacaktır.
 
Hiçbir zaman yurt dışında yaşama düşüncesi kurmadım ama insanın aklına gelmiyor değil.
Genellikle yurtdışı ekonomik nedenlerden isteniyor. Sürekli düşen alım gücüne rağmen hedef mesleğiniz iyi kazandırıyor olsa gerek hocam. Hangi bölümü okuyordunuz?
 
Genellikle yurtdışı ekonomik nedenlerden isteniyor. Sürekli düşen alım gücüne rağmen hedef mesleğiniz iyi kazandırıyor olsa gerek hocam. Hangi bölümü okuyordunuz?
Tıbbi Sekreterlik okuyorum, ortalama bir ücreti var. Memur maaşı dediğimiz 4-5 bin TL arasında. Açıkcası ben çok şey istemediğim için kişisel olarak yani büyük bir evim, son model bir arabam olsun vs. o yüzden hiç yurt dışı derdim olmadı. Bir eş, ortalama bir ev, araç, hayat. Yurtdışında doğdum Belçika'da, 10 yaşımda Türkiye'ye dönüş yaptı ailem ve burayı seviyorum. Her ülkenin iyi/kötü yanları elbet vardır.
 
Kararımı aşağı yukarı 7 yıl sonra harekete geçirmeyi düşünüyorum ve bu kısa bir süre değil. Ülkenin kötüye gidişatı değişebilir. Ama toparlanana kadar gençliğim kalmaz heralde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı