Ciddi manada yurt dışına gitmeyi hedefliyor musunuz?

Ciddi manada yurtdışına gitmeyi hedefliyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    962
O çok beğendiğiniz yurt dışı ülkeleri sizleri almaya meraklı değil, sen kendi ülkende Araplara, Suriyelilere nasıl muamele yapıyorsan onlarda Türklere aynı şekil muamele yapacak. Hiçbir vasıf olmadan yurt dışına çıkmayı hedefliyorsunuz ve Almanya'da, İsveç'te çöpçülük yaparak dahi geçinebileceğinizi zannediyorsunuz. Böyle bir şey yok, dünyanın her yerinde sistemin değişmeyen kuralları vardır, nereye gidersen git yaşamak için rekabet etmen gerek, Baban zenginse sende zenginsin, baban fakirse sende fakirsin. Sadece bu yurt dışı ülkelerinde yaşamın belirli standartları var. Yeteri kadar para kazanırsanız, özel sektörde düzgün pozisyonda işiniz olursa Türkiye'de de güzel bir şekilde yaşarsınız.
 
Hiçbir vasıf olmadan yurt dışına çıkmayı hedefliyorsunuz ve Almanya'da, İsveç'te çöpçülük yaparak dahi geçinebileceğinizi zannediyorsunuz.
Vasıfsız şekilde yurtdışına çıkmaya çalışan insanları tam olarak anlamıyorum.
 
Ankete oy verenlerin %73'ü ciddi manada yurtdışına gitmeyi hedefliyor.
 
Evet, gitmeyi düşünüyorum ileride düşündüğüm bölüm yazılım mühendisliği veya Bilişim Teknolojileri olduğundan dolayı ülkemiz maalesef bu konularda yeterli değil en azından yüksek lisansımı yurt dışında yapmayı planlıyorum.
 
Ben bütün eğitim hayatımı burada geçirip daha sonra iyi bir portfolyo hazırlayarak yurtdışında iş aramayı hedefliyorum.
 
İngiltere benim de hedefim.
Ama üniversite veya sonrası için gitsem dahi; ilkokul, lise ve ortaokulu orada okuyamadığım için çok üzgünüm. Keşke İngiltere için vatandaşlık belgem de olsaydı. 😐
 
15 yaş ergen tripleri bunlar. "ülkem çok kötü yhaa." falan falan. Adam daha İngilizce dilinde 2 kelimeyi bir araya getiremiyor, yurt dışında 5000$'lık iş bekliyor. Sanki yurt dışına gidince sana 5000$'lık bir iş verecekler. (yurt dışında hayat sandığınız kadar basit olsaydı, yoksul insan sayısı ve sokakta yaşayan insan sayısı bu kadar fazla olmazdı.) Konuyu açana söylemiyorum bunları. Genel olarak söyledim. Genel olarak insanların algısı böyle.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki yurt dışına gidince sana 5000$'lık bir iş verecekler.
Burada asgari ücret 3.577₺ iken 5.000$'lık iş arayan zaten bu kafa ile gidemez. :) Onların ki sadece yakınmaktan ibaret gibi duruyor.
 

Geri
Yukarı