Ciddi manada yurt dışına gitmeyi hedefliyor musunuz?

Ciddi manada yurtdışına gitmeyi hedefliyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    962
Merhaba, sosyal medyada gördüğüm kadarıyla yurt dışını daha iyi bulan birçok insan var. Peki, cidden aranızda yurt dışına gitmeyi düşünen var mı? Oranın şartlarını şimdiden araştıran.

Ben Üniversite'de Çizgi Film ve Animasyon bölümünü tutturmayı başarırsam yüksek lisans YAPA'na kadar burada durup bir süre sonra İngiltere'ye göçmeyi planlıyorum. İngiltere açıkcası ilgimi çeken tek ülke.

Özellikle Londra'da resmen emlak krizi yaşanıyor ama daha önümde 7 yıl var, illa şartlarda ufak tefek değişiklikler olur. Ayrıca Avrupa'da İngiltere ırkçılığın en az olduğu yerlerden biri. Bu 7 yılda kendime bir dijital portfolyo hazırlayıp yurt dışında iş kapma ihtimalimi arttırmayı hedefliyorum.

Türkiye'de sanatın pek değeri yok. 3D animasyona yardımcı olabilecek çoğu ürün manyak fiyatlarda.

Doktora sonrası düşünüyorum ciddi olarak.
Öncesinde de 1 2 Erasmus yakışır :D
 
Planınız nedir hocam?
Yakın dönemde Erasmus, okul bitince de Fransa'da master. Sonrasına duruma göre bakacağım.

Fransa'da eğitim ücreti çok düşük ama -b planı olarak- ABD falan için eğitim paramı biriktirmeye çalışıyorum ne olur ne olmaz.
 
Tıp okuyup 1 ay Almanya'da asistanlık yapacağım. Sonra ise dil kursuna gidip(türkiyedekiler değil oranın resmi kursu) B2 seviyesine ulaştığımda orada iş başvurusunda bulunacağım. Tekrar tekrar deneyeceğim.
 
Ben zaten her yere gidiyorum. İngiltere'ye gittim, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Rusya, İskoçya falan hepsini gördüm. Hatta hepsinde teknik direktörlük yaptım.


















Football Manager sayesinde.
 
Üniversite`de olabilir. WAT ile vs. de gidebilirim. Turist vizesi ile gelip daha sonra vize değişikliği ya da Green Card ile de kalabilirim. Orası o zamana artık. Ama hayalim var, çabalıyorum gitmek için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı