Çift RAM takıldığında görüntü gelmiyor

Shazel

Decapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Bugün anakart degiştirdim. Eski anakartımda XMP profili kullanıyordum. Yeni aldıgım anakarta çift kanal RAM takmak istedigimde görüntü alamıyorum. Tek RAM ile görüntü geliyor, XMP açtıgımda çift kanal görüntü geliyor. PC'yi yeniden başlattıgımda XMP profili gidiyor ve mecbur RAM'i sökmek zorunda kalıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün anakart degiştirdim. Eski anakartımda XMP profili kullanıyordum. Yeni aldıgım anakarta çift kanal RAM takmak istedigimde görüntü alamıyorum. Tek RAM ile görüntü geliyor, XMP açtıgımda çift kanal görüntü geliyor. PC'yi yeniden başlattıgımda XMP profili gidiyor ve mecbur RAM'i sökmek zorunda kalıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bazen RAM anakartı esnetebiliyor ondan kaynaklı bir sorun olabilir.

BIOS ayarlarını sıfırla yeni XMP profili ile dene.

RAM'leri cikar uclarini silgiyle sil fazla bastirmadan sonra ufle silgi parcaciklari kalmasin dikkat et sonra tekrar takip dener misin? ( ya da hangi RAM de sıkıntı varsa ona uygula islemi sadece )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı