mutsuzmert
Centipat
mod nasıl alıcam hocam ben de arkadaş gibi c öğreniyorumEvet çok doğru mod alman gerekirdi, python dilinde bu şekilde tebrik ederim.
mod nasıl alıcam hocam ben de arkadaş gibi c öğreniyorumEvet çok doğru mod alman gerekirdi, python dilinde bu şekilde tebrik ederim.
Hocam ben de yavaş yavaş başladım bu işlere de
#Include <stdio.h>
#Include <math.h>
İnt main()
{
İnt a;
Printf("sayi girin:");
İf(a%2 == 0), şu şekilde devam etsem problem çıkar mı? Sizin yardımınızı almayı isterim teşekkürler.
% ile gösterdiği mod'dur hocam.mod nasıl alıcam hocam ben de arkadaş gibi c öğreniyorum
Dostum ben de orada takıldım çözersen yazar mısın?İnt a;
İnt b;
tekrar İf(b%2 == 1) şeklinde sayı tanımladıktan sonra ne yapıcam hocam? teşekkür ederim yardımınız için
Dev C++ programı üzerinden C dilinden olacak.
hocam arkadaşın attığı soruda şeyi anlamadım hangi sayılar toplanıp çarpılacak 2 tane sayı arasında mı olacak bu olay? kodu atabilirseniz çok sevinirimMantığı çok basit. Önce kullanıcıdan sayı okunacak. Okunan sayının çift olup olmadığı % işlemiyle öğrenilebilir. % 2´de sayı ya 1´dir, ya da 0´dır. Eğer çift sayı ise (% 2 alındığında 0 ise) if bloğuna alıp toplayın. Eğer sayı çift değilse (yani % 2 alındığında çıkan sonuç 1 ise) else diyerek çarpma işlemi yapın. Birazdan örnek kodu eklerim.
Hocam arkadaşın attığı soruda şeyi anlamadım hangi sayılar toplanıp çarpılacak 2 tane sayı arasında mı olacak bu olay? Kodu atabilirseniz çok sevinirim.
#include <stdio.h>
int main() {
int a, b;
printf("Lütfen birinci sayıyı giriniz: ");
scanf("%i", &a);
if(a%2==0) {
printf("Lütfen ikinci sayıyı giriniz: ");
scanf("%i", &b);
printf("Toplama işleminin sonucu: %i\n", a+b);
}
else {
printf("Lütfen ikinci sayıyı giriniz: ");
scanf("%i", &b);
printf("Çarpma işleminin sonucu: %i\n", a*b);
}
return 0;
}
çok teşekkür ederim hocamToplama ve çarpma 2 operand alır. Sorudan anlaşılan ilk girilen sayı çiftse toplama, değilse çarpma işlemi yapan program isteniyor. İlk girilen sayı % işlemiyle tek mi, çift mi anlaşılabilir. Çift ise if bloğuna alıp toplama işlemi, değilse çarpma işlemi yapılabilir. Kod:
C:#include <stdio.h> int main() { int a, b; printf("Lütfen birinci sayıyı giriniz: "); scanf("%i", &a); if(a%2==0) { printf("Lütfen ikinci sayıyı giriniz: "); scanf("%i", &b); printf("Toplama işleminin sonucu: %i\n", a+b); } else { printf("Lütfen ikinci sayıyı giriniz: "); scanf("%i", &b); printf("Çarpma işleminin sonucu: %i\n", a*b); } return 0; }
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.