Cinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar doğrudur bilmem belki de beni korkutmak için anlatmışlardı zamanında ama anlattığına göre babam gençliğinde köyde çobanlık yaparken şeytan veya cin tarafından bir nevi kaçırılmış. Sürüsünden bir koyun akşam karanlık saatlerinde kaçmaya başlamış, babam onu kovalamaya başladığında yaklaşık 4 kilometre uzakta olan köyün girişine kadar birbirlerini kovalamışlar. Köyümüzün girişi oldukça ıssız bir yerdir, en son girişe geldiklerinde ise koyun durup sadece babama bakmaya başlamış. Babam biraz düşünüp kendine gelip koyunu bırakıp tekrar sürüye doğru koşmaya başlamış, 1-2 dakika sonra arkasına döndüğünde ise koyun yokmuş. Ben de hiçbir dine inanmıyorum, büyünün varlığına da inanmıyorum ama cinlerin varlığına %50 inancım var.

Ben artık İslam'a inanmıyorum. Ama cinlerin varlığı konusunda hala şüphelerim var. Bazı olaylar yaşayan insanlar var. Ve çok inandırıcı geliyor bana. Ayrıca büyünün de gerçek olduğunu düşünüyorum. Sizce gerçek mi gerçekse neden? Değilse neden?

Gerçekler insan şekline girebilirler. Genelde tuvalet gibi pis yerlerde yaşarlar bu yüzden tuvalete girerken sağ ayakla girilecek sol ayakla çıkılacak.

İnananlar için evet.
Lakin şu "cin geldi bilmem ne etti bana" vb. kuruntularından kurtulun, yalan.

Henüz Kanıtlanmadığını savunuyorum çünkü cinler hakkında sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler yok. Ayrıca bilinmelidir ki metafizi bir bilim dalı değildir.
İslam inancından gelen bilgiler, bunu kanıtlar.
Kuran yeterince somut bir kanıt, aklı olana.

İslam'a inanın yada Kuran'a inanın demiyorum ama, Allah'ın sözlerinin yazılı olduğu Kuran'ı da somut bir kanıt olarak göremiyorsanız, vay halinize!

E o zaman sen neden deney yapılmadı diyorsun. Kendin diyorsun deney yapılamaz diye henüz yapılmadı diye kanıt sunuyorsun. Kendinle çelişmiş oluyorsun. Madem deney yapılamaz neden bir deney bekliyorsun ki?
Deney yapılamadığı için kanıtlanamaz. Bu yüzden kesin olarak “Gerçek” demenin doğruluğu yoktur.

İslam inancından gelen bilgiler, bunu kanıtlar.
Kuran yeterince somut bir kanıt, aklı olana.

İslam'a inanın yada Kuran'a inanın demiyorum ama, Allah'ın sözlerinin yazılı olduğu Kuran'ı da somut bir kanıt olarak göremiyorsanız, vay halinize!
Kanıt ne demek araştırır mısınız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı